It’s official: Kent Agent är klar!

Sambadefensiv var först att berätta om ryktet som under Gothia cup-veckan gått runt. Den förre agenten Kent Carlzon med ett något skamfilat rykte är nu klar för ÖIS. Carlzon kommer att ingå i det sportråd som under en längre tid funnits i klubben. Sportrådet har hand om de uppgifter som en sportchef har i en större klubb.

Kent Carlzon kommer i sin nya roll i sportrådet bidra med erfarenhet och ett stort kontaktnät och gör det till en början ideellt men hans roll kommer med allra största sannolikhet i framtiden utvecklas till en avlönad sportchefsroll.

Vad innebär det då att Kent Agent ansluter till klubben? För det första innebär det att sportrådet får in ännu en kraft med mångårig erfarenhet av fotbollssverige och allt vad det innebär samt ett enormt kontaktnät. Men frågan handlar såklart inte bara om huruvida Kent Carlzon har erfarenheter och kontakter eller inte. Den handlar om vad det kommer att pratas om, nämligen att han nyss avtjänat ett straff efter en invecklade skattehärvan som innefattade spelare från IFK Göteborg för ett antal år sedan.

Frågan alla ställer sig nu är vilken person det var som kom ut ur det där fängelset. Har han lärt sig av sina synder eller kommer historien att upprepa sig?

Självklart hade det varit fullkomligt oacceptabelt om historien skulle upprepa sig och ÖIS återigen skulle dras i smutsen. Det får bara inte hända, men kommer förmodligen inte att göra det. En sportchefsroll är inte speciellt inflytelserik ekonomiskt och Kent Carlzons uppgift om han i framtiden skulle bli sportchef kommer att bestå av att se till att klubben värvar rätt spelare och förlänger kontrakten för rätt spelare. Han kommer att tilldelas en budget att förhålla sig till och därefter göra det bästa av situationen.

Alla har självklart rätt att spekulera. Jag väljer dock att tro på detta. Ni får kalla mig naiv.


'It’s official: Kent Agent är klar!' have 46 comments

 1. 18 juli, 2012 @ 23:17 Gräsrot

  1,5 år, sedan var vi tillbaka där vi började… Trist

  Svara

  • 18 juli, 2012 @ 23:27 Felix Jonsson

   Utveckla!

  • 19 juli, 2012 @ 02:52 Anonym

   Att Öis drar i väg upp i det blå ,och ner i smutsen.

  • 19 juli, 2012 @ 07:43 Anonym

   Tror detta är kanonbra för klubben
   Hoppas bara att Kent inte blir en spelbricka som styrs av spelrådet som sitter idag, utan att han blir den som leder detta.
   Har inte så mycket förtroende för dagens spelråd tyvärr

  • 19 juli, 2012 @ 10:42 Christian Börjesson

   Har inte så mycket förtroende för dagens spelråd tyvärr

   Jag har inte mycket förtroende för Kent Carlzon heller. Det är något man bygger upp – och med hans förflutna tillåter jag mig själv att tveka.

   Nu till en början har han väl kanske inte jättestort inflytande ändå. Dessutom sker det ju på ideell basis. Något jag tycker är bra. Då får han en chans att visa att han bättrat sig och att han är någonting att satsa och tro på. Skulle man senare avancera till Superettan så kanske ett avlönat sportchefsjobb skulle funka. Men det är ju en bit tills dess…

 2. 19 juli, 2012 @ 08:04 Bartoli

  Pinsamt och väldigt gaisigt. Verkar som det är en merit på ÖIS-gården att finnas i belastningsregistret…

  Svara

  • 19 juli, 2012 @ 08:31 Anonym

   Alla värstingbilarna på parkeringen är säkert köpta med fulepengar. Lot of monkey business i allt ÖIS tar sig för. Fix och trix och vänskapskorruption i allt från laguttagningar till administration. Buy, buy ÖIS och tack för kaffet.

 3. 19 juli, 2012 @ 08:10 Lj

  Sluta nu och gnäll och låt Kent visa vad han går för.

  Svara

  • 19 juli, 2012 @ 11:23 Anonym

   Har han inte redan visat vad han går för ?

 4. 19 juli, 2012 @ 14:31 DJ-CJ

  Tycker att det är en kanonbra deal. Man får in en erfaren man med stort kontaktnät i spelrådet, och som dessutom gör det hela på ideell basis.Glöm inte det! Hade man pröjsat honom för ett sportchefsuppdrag hade jag tyckt det vore oklart, men man tar ju i stort sett ingen risk som det ser ut nu. Visar det sig att han inte är rätt man för uppdraget så BYE BYE! Är han rätt man och han visar att han kan bidra till klubbens välmående så är det bara att befordra honom.

  Svara

 5. 19 juli, 2012 @ 16:40 Bartoli

  Naivt att tro att en ekonomisk brottsling jobbar ”ideellt”…

  Svara

  • 19 juli, 2012 @ 17:24 Martin Johansson

   Ja, herre gud så dumt. Hur kan man tro att en människa kan förändras efter en livsomvälvande händelse. Alla vet ju att en neger är en neger, en muslim en muslim, en gaisare en gaisare, en förbrytare en förbrytare och en pedofil en pedofil. För all framtid. Oavsett vad som händer.

  • 19 juli, 2012 @ 18:23 Bartoli

   Oj, vilken kraftfull reaktion. Du menar alltså att en sån här rekrytering är vad ÖIS sargade varumärke behöver 2012? Ska vi inte ta in Ludmila Engqvist och Sjöbo-Olle när vi ändå är igång?

  • 19 juli, 2012 @ 18:37 Martin Johansson

   Kraftfull?

   Jag skämtade lite med dig eftersom jag tyckte din kommentar var synnerligen korkad. Tror knappt att man ska se min kommentar som en reaktion. Och absolut inte som en kraftfull sådan. Men det vore skamligt att missa ett sådant fint smashläge. ;-)

  • 19 juli, 2012 @ 18:47 Kommittén för Statssäkerhet

   En ÖISare är iaf alltid ÖISare för alltid!

 6. 19 juli, 2012 @ 22:11 McDonut

  Ärligt talat – varför finns Sambadefensiv? Är det månne några fotbolls-wannabees som startat denna sajt för att ge uttryck för sina oförlösta(?) expertkunskaper i fotboll?

  Ett existensberättigande för sjaten ligger förvisso i att kreti o pleti kan kommentera ÖIS förehavanden, men om det finns ett ambitiöst uppsåt i att hålla en dylik sajt – integritet, basic skrivkunnighet och habila referat – så uppfyller häpnadsväckande nog upphovsmännen två av tre kriterier. Det enda ni slirar på är att ni färgas lite för mycket av den ”officiella” uppfattningen om vilka spelare i exempelvis TipsElit äldre som anses som ”bra”. Men lite tecken på att ni börjar frigöra er från moderskeppet, finns dock. Fortsätt med det. Gothias triss i spel har varit Daniel Paulsson, Rasmus Haraldsson och Douglas Montonen – snudd på samma bedömning som er.

  Det kan finnas en stor poäng i att ha en oberoende och frikopplad betraktare av ÖIS, men ta ert ansvar – kolla noga, följ upp och använd omdömet när ni recenserar spelare. Speciellt i TipsElit äldre. Morgondagens A-lagsspelare.

  Annars förvånansvärt hög standard på ”krönikorna” för att vara en fotbolls-blogg.

  Svara

  • 19 juli, 2012 @ 22:22 Felix Jonsson

   Jag förstår inte riktigt vad du menar. Det enda jag vet är att det är kommentarer som denna som får mig att tappa lusten att hålla på med detta.

  • 19 juli, 2012 @ 23:04 McDonut

   Allas vår ambition är att få tillbaka ÖIS i toppfotbollen, men att höja spelare till skyarna – utan täckning – gagnar ingen. Tänker bland annat på era Oscar Wallén-hyllningar i vårvintras, efter några lyckade insatser i helt betydelslösa träningsmatcher. Vad bidrar han med idag?

   Försök istället att hitta de svagt lysande stjärnorna med en bländande utveckling framför sig. Att efter en lysande punktinsats i en match ohämmat skriva om potentiella ÖIS-frälsare, vittnar om ungdomlig oerfarenhet.

   Svensk fotboll är på dekis. Mycket beroende på att så få har kompetensen att se vilka spelare som som har en stor inneboende potential – man tar istället och lägger allt krut på dem som presterar för dagen.

   Hur många av killarna bland landlagets 17-, 18- och 19-årsspelare återfinns en handfull år senare inom toppfotbollen? Alldeles för få.

   Att kunna se bakom hörn – det är sann fotbollskompetens.

   (Messi ansågs som ett oförbätterligt miffo av de argentinska lagen. Bra – men för kort. Föräldrarna satsade sina sista pengar på att skicka honom till Europa. Barca såg potential i killen, gjorde en enkel medicinsk check, och konstaterade att det finns sätt att få killen att lägga på centimetrar på medicinsk väg…)

   Långsiktighet, extrapolering, är nyckeln som låser upp den stängda dörr som hindrar svensk fotboll från att nå toppen.

   Att satsa på en extremt storvuxen 17-åring för landslagsspel, blir lätt en dagsslända. Så fungerar tyvärr svensk fotboll i allt för stor utsträckning idag.

  • 19 juli, 2012 @ 23:41 Christian Börjesson

   Alla har rätt till en åsikt – och jag vill inte att detta skall bli något slags försvarstal. Men…

   Höjer man en spelare som har varit bra under en tid lite extra så kryddar man och förvränger sanningen. Dessutom blir spelaren i fråga för kaxig och ”det är inte bra”. Sågar man en spelare så är man för elak och skriver man ingenting om en spelare så är man feg som inte vågar döma och kritisera. Det är inte lätt att göra alla nöjda alla gånger.

   Huruvida det överdrevs angående Wallén i vintras låter jag vara osagt – jag skrev inte här vid det laget. Dock är det inte omöjligt att ett superlativ följt med i en text. Men är det bara dåligt? Höjer det inte texten ett snäpp? Gör det den inte lite mer intressant att läsa? Om man hela tiden påpekar att det är Division Ett och att varenda en i laget egentligen är urusla – hur underhållande hade det varit? Ja, vi skall vara så nära verkligheten som möjligt och nej, vi bör kanske inte utnämna spelare som potentiella frälsare efter några mål i en träningsmatch. Men att hela tiden påpeka att det är Division Ett och att spelarna i fråga egentligen är totalt urusla hade knappast varit ett roligare alternativ – även om det förmodligen är närmre sanningen. Tar du dig dessutom tid att läsa spelarbetygen så ser du att det både risas och rosas. Hyllas den som hyllas bör – risas den som risas bör. Simple as dat. Gör man en bra match får man höra det. Gör man en värdelös match så får man höra det med (även om vi, så klart, alltid eftersträvar en hög nivå härinne.)

   Ditt påstående kring bedömningen av Tipselit vet jag inte ens hur jag skall bemöta. Men du hade ju två söner som du skulle byta klubb för… Har de fått för lite plats här på bloggen? Eller varför denna eviga hetsjakt?

  • 20 juli, 2012 @ 00:08 McDonut

   Det är verkligen inte fråga om någon hetsjakt, jag bara lider av att vi gått från allsvenskan till division ett.

   ÖIS.

   Därför är det av yttersta vikt att vi inventerar skåpen och ser vad vi faktiskt har att bygga på. Och då måste man förstå vad som finns i skåpen. Juniorspelarna läser bloggen och tar undermedvetet till sig kommentarerna. Jag är övertygad om att materialet finns där för att göra come back till allsvenskan inom något år, men då gäller det att hålla alla killar kvar. Att bekräfta dem. På bredd.

   Hur många gånger har Daniel Paulsson fått starta i TipsElit äldres seriematcher?

   16-18 år är en kritisk ålder i fotboll, vad gäller benägenheten att upphöra med sporten. Många framtida speltalanger går förlorade eftersom det så tydligt, så tidigt, uttalas vilka klubbledningen tror på.

   Samma problem genomsyrar all svensk fotboll.

   Alla killarna i juniorlagen har kvaliteterna som krävs för en bra fotbollsspelare. Det är bara fråga om tillräcklig vilja/finputsning/träning.

   Att ge dem rätt incitament – det är vad fotbollsämnesförvaltning handlar om. Och det förstår till och med min mormor hur det skall göras.

   Alla mängder av träningstimmar borde ju innebära att tränarna kan pin pointa de förbättringsbehov som varje spelare är i behov av. Låt spelarna kontinuerligt veta vad de behöver bli bättre på.

   Kommunicera.

  • 20 juli, 2012 @ 00:25 Christian Börjesson

   Alltså… ja, det är klart att spelarna kan höja sig själva och få lite extra motivation till att träna vidare om de läser om sig själva i positiv bemärkelse. Men om jag skall återge en match så blir det lite snedvridet att hylla varenda en bara för att. I så fall kan jag lika gärna skita i att skriva om matchen.

   Hur många matcher Daniel Paulson spelat från start är väl dessutom ointressant i detta fall. Han var likväl en av lagets bästa mot Bordeaux och det var var jag yttrade. Det är fakta oavsett om han har startat två eller elva matcher tidigare i serien.

  • 20 juli, 2012 @ 09:05 Anonym

   tycker mcdonut kan säga lite mer om vem han är eller inte är.
   finns bara en familj med två söner i tipselit äldre vad jag vet.
   och det är inte den familjen som skriver detta.
   känns lite olustigt.

  • 20 juli, 2012 @ 02:11 timberhochmandie

   Äh, orka haka upp sig på vad alla fastrar/mostrar/pappor till småkillarna kraxar om hela tiden. Det vet vi ju t.ex. alla vid det här laget, att ÖIS borde kicka alla etablerade spelare och lyfta upp fler egna spelare i a-laget – gärna från så där 12 års ålder, för HERRE GUD vad bra de egentligen är… Hela problemet är ju att det finns en enorm konspiration uppe på ÖIS-gården som har som mål att hålla tillbaka riktigt duktiga fotbollsspelare så att de aldrig får göra karriär. När man tänker riktigt noga på saken så finns det förmodligen nån i P03 som är bättre än Bengtsson och genast borde skolas in på högerbacken för att verkligen visa att vi tror på våra egna killar så att de inte tappar sugen för att de aldrig får spela med a-laget. Eller hur..? ;-)

  • 21 juli, 2012 @ 11:55 Smurfalizer

   Agree. Lägg ner den här diskussionen. Sambadef är suverän! Stolt över att mitt lag har så många kreativa skriv- o fotbollskunniga supporters. Trots vårt ras genom seriesystemet. Keep this site runnin’!!!

  • 21 juli, 2012 @ 12:00 Felix Jonsson

   Jag bugar och bockar och är oerhört tacksam för berömmet. Det betyder otroligt mycket när man då och då tvivlar och tvekar.

  • 19 juli, 2012 @ 22:38 Jonathan Larsson

   Så om jag fattat det rätt på mittendelen av din kommentar så tror du alltså att vi på Sambadefensiv skiter i att ta egna ställningar till hur bra spelare är och går istället på ”hypen” eller vad andra folk säger? Det låter befängt. Vi kommenterar enskilda spelare efter hur bra dom varit när vi själva sett dom spela.

   Jag är dessutom medveten om att du ger oss lite ros i din kommentar också. Men vad är det för specifikt du upplevt med just Tipselit Äldre som irriterar dig? Det förstår jag inte.

   Men tack för det positiva du skrev i vilket fall! ;-)

  • 20 juli, 2012 @ 07:27 Sektion LM

   Konstigt inlägg. Vad du säger bakom ordmassorna är alltså att du är sur för att skribenterna på denna eminenta sida, ovärderlig för oss öisare, inte tycker som du när det gäller vissa spelare? Herregud…

 7. 20 juli, 2012 @ 00:40 McDonut

  —problemet för er som skriver är ju att ni inte kan följa bortamatcherna… Ni bygger er uppfattning om spelare på hälften (eller mindre) av de spelade matcherna.

  Skit samma – fortsätt er bevakning men försök att bibehålla integritet och innovativt tänkande. Sambadefensiv fyller en funktion. (Synd bara att det är så få som vågar gå lös på tangentbordet!)

  Svara

  • 20 juli, 2012 @ 00:44 Christian Börjesson

   Det stämmer ju i och för sig inte alls. Jag har sett tolv av fjorton matcher denna säsong.

  • 20 juli, 2012 @ 00:52 Felix Jonsson

   Ser vi inga bortamatcher? Två bortamatcher har totalt missats den här säsongen. Den ena för att jag just då inte hade pengar så att det räckte och den andra för att jag inte befann mig i Sverige.

 8. 20 juli, 2012 @ 03:12 Sven R

  Vänner, vänner, vänner!

  Debatten tycks ha lämnat Kent Carlzons vara eller inte vara i Sällskapet. Jag spelade själv ungdoms- och juniorfotboll i ÖIS under 70-talet och har varit medlem sedan dess. Under den perioden träffade jag Carlzon ett antal gånger, då han var ungdomstränare på helt ideell basis. Jag tror mig komma ihåg att han tränade 63:or och 64:or under någon period och väl därför kan anses vara delaktig i åtminstone Hasse Prytz och Piter Esbergs utveckling till A-lags-spelare. Kanske även Sven Anderssons (han värvades som junior till Sällskapet).

  Min bild (starkt färgad av massmedia – det erkännes) av det som hände med Carlzon under hans dagar som agent, är ändå att han fastnade i en karusell som han inte helt kontrollerade själv. Detta kombinerat med en tro på hans egen förträfflighet slutade som alla vet med näringsförbud och fängelsestraff. Han har nu avtjänat sitt straff och bör ges nya möjligheter. Om det skall ske i ÖIS överlämnar jag till de som vi vid årsmöte har valt att företräda oss. Skulle det inte fungera får de lyftas bort, precis som de personer som orsakat nedflyttningen till div 1, inte längre finns kvar.

  Över till det som debatten kommit att handla om – Sambadefensiv. Själv står jag inte i klacken, utan är en ÖIS:are av gamla stammen. Dvs att jag oftast väljer att premiera gott spel med applåder och ibland (förlåt!) även tillåter mig att applådera goda insatser av motståndarlag. Jag har nyligen hittat till denna sida och tycker att skribenterna över lag håller hög klass både stilistiskt och fotbollskunnandemässigt.

  Dock kan, enligt min mening, vissa artiklar och alltför många kommentarer att bli väl känslomässiga och personliga. Jag har den allra största förståelse för att så blir fallet ibland. Det är trots allt så att vi alla är frustrerade av att Sällskapet för tillfället inte tillhör den elit som vi rätteligen anser att vi skall göra. Men att ”trasha” enskilda personer, ledare eller spelare, tror jag inte är en framgångsväg. Inte heller att svinga storsläggan och klaga på allt och alla. Kritik måste vara konstruktiv och sakligt underbyggd!

  Det är bra med en oberoende granskning av ÖIS affärer (inte bara ekonomiska). Tyvärr tror jag inte att någon av de som skriver här (mig själv inberäknad), har förmågan att bortse från vår kärlek till Sällskapet till den grad att vi verkligen blir oberoende. Det är ändå bra att vi försöker!

  Vi ÖIS-supportrar har ingen bra historia när det gäller att behandla de av våra egna, som vi av någon anledning inte gillar. De kan sedan ha lagt stora delar av sitt liv för att tjäna Sällskapet. Jag tänker då tex på de påhopp som skett här, på andra sidor och i andra medier samt på andra sätt. Exempel är Bosse Backman, Ulf Larén, Janne Carlsson och nu senast Hasse Prytz samt Kent Carlzon. Det finns fler, men det räcker med dem. Nu har det i kommentarer dessutom börjats med osaklig kritik av spelare (exempel Lycén och Wallen) – LÄGG AV!!!

  Svara

  • 20 juli, 2012 @ 10:08 Christian Börjesson

   Först och främst – kul att du har hittat hit.

   Du skriver att många artiklar blir för känslomässiga och personliga samt att det är svårt att bortse från kärleken till ÖIS till den grad att texterna blir oberoende. Men det är väl inte det oberoende vi vill åt? Det här är sajt av ÖIS:are, för ÖIS:are. Det handlar mer om ett val – ett val som jag har tagit – att skriva med en mer personlig touch. Det beror helt enkelt på vilken vinkel man går in i sitt skrivande med. Visst, vi kan skriva oberoende, men de objektiva texterna går ju att finna på andra ställen, och mig veterligen har Sambadefensiv alltid stått för det lite mer vinklade (även om det så klart inte skall gå över någon gräns…).

   Men det är alltid bra med konstruktiv kritik. Vill ni ha mer objektiva texter så är det väl vad vi får sträva efter. Det är trots allt för er vi skriver.

  • 20 juli, 2012 @ 10:56 DJ-CJ

   Sven R: Vad man ska ha klart för sig är att formatet ”blogg” sällan fyller syftet objektiv granskning, vilket kanske är en av de ursprungliga journalistiska grundpelarna. Bloggformatet är inte sällan färgat av skribentens åsikter och fungerar snarare som ett forum för information och diskussion. Väldigt intressant inlägg från dig i övrigt.

   Christian och övriga skribenter: Vi må ligga i divison 1, men den här bloggen håller i mina ögon Allsvensk klass. Fortsätt att skriva på som ni gör, för det ger ett oerhört mervärde för oss övriga ÖIS:are.

  • 21 juli, 2012 @ 12:01 Felix Jonsson

   Tack så hemskt mycket! Vi ska göra vårt vårt bästa för att hålla detta uppe och även ta det ett steg längre.

  • 20 juli, 2012 @ 11:46 Sven R

   Om jag inte var tydlig nog i mitt inlägg vill jag vara bättre nu; bloggen håller absolut allsvensk klass. Christian; jag tycker inte att många artiklar är för känslomässiga och personliga, utan vissa. Vad gäller kommentarerna är det en annan sak. Jag vet inte vem som är ansvarig utgivare för bloggen, men ni är väl medvetna om att den personen också ansvarar för kommentarerna? Personligen tycker jag tex att påståendena, utan några bevis, om att Prytz tar ut Lycén i laget pga vänskap är kränkande för dem bägge.

   När jag skrev detta mitt i natten missade jag också att definiera vad jag menade med ”personliga”. Naturligtvis skall skribenterna behålla sin personliga stil, det jag har svårt för är att det ibland riktas kritik mot enskilda personer på ett olyckligt sätt.

   Jag är fullt medveten om skillnaden på en bloggtext och en mer journalistisk text och jag accepterar att oberoendet är mindre här. Att jag tog upp det var för att jag någonstans läste (hittar det dock inte nu) att ambitionen var en oberoende granskning – om så inte är fallet tar jag tillbaka min synpunkt. Dock är Sambadefensivs granskning viktig, då (åtminstone just nu) de objektiva texterna inte är speciellt vanliga på andra ställen. Media definierar ju ”allmänintresse” nästan enbart efter plats i seriesystemet, när antalet intresserade borde spela större roll enligt min mening.

  • 20 juli, 2012 @ 13:01 Christian Börjesson

   Kommentarerna står ju oftast ni läsare för, och när någon av oss som skriver här på bloggen kommenterar så gör vi det under våra namn. Således bör väl inte den kritiken vara riktad mot Sambadefensiv – utan mot de som kommenterar dumheter.

   Även om de som skriver här för tillfället inte består av samma skara som under 2010 så fungerar det precis likadant nu. Därför kan jag råda dig/er att läsa “Vad är Sambadefensiv?” (länken på mitt namn.)

   När du påstår att det riktas kritik mot enskilda spelare “på ett olyckligt sätt” så vet jag på rak arm inte exakt vad du syftar på. Jag har inte som avsikt att trycka ned någon enskild individ. Men jag antar att det negativa tar överhand det positiva. Dock måste vi kunna få vara ärliga i våra bedömningar. Annars ser jag inget nöje i det här.

  • 20 juli, 2012 @ 18:54 Sven R

   Christian, du har helt rätt! Det är framför allt kommentarerna som jag är upprörd på. Vad gäller kritik av spelare är det just exempel på detta. Påhoppen på Lycén och Wallén är gjorda i kommentarer, vilket jag också skrev i mitt ursprungliga inlägg.

   Det är svårt att debattera/diskutera med det skriftliga ordet. Jag är definitivt ingen mästare på detta och jag ber om ursäkt om mina inlägg har varit onyanserade eller otydliga. Det har aldrig varit min mening att få någon av skribenterna på SD att känna olust. Tvärtom vill jag igen betona min uppskattning av både stilism (eller heter det stilistik?) och fotbollskunnande

   Precis som du själv skriver i ett inlägg ovan i denna tråd, så höjer ett och annat superlativ texterna. Jag ser gärna mer av sådant på bekostnad av negativa inlägg.

   Tyvärr fick kanske SD, oförskyllt, ta kritik som egentligen riktar sig till ett allmänt negativt tänkande som finns bland många av oss supporters.

   Jag hoppas att detta tillrättaläggande är tillräckligt för att vi skall kunna gräva ner stridsyxan och i stället koncentrera oss på att hjälpa Sällskapet uppåt i serisystemet.

   Till sist (och detta är skrivet med glimten i ögat – så försök att ta det så) vad tror alla ni som bidrar med artiklar och kommentarer på denna blogg att negativ kritik får spelare och ledare att känna, om mitt förhållandevis sansade inlägg riskerar att ta bort nöjet i att skriva för Christian. (OBS – kom ihåg glimten!)

  • 21 juli, 2012 @ 13:20 Christian Börjesson

   Påhoppet på Lycén ogillar jag lika mycket som du. Det påpekade jag också som ett svar till den som skrev kommentaren. Det var något av det dummaste jag läst här inne. Den obefogade kritiken mot Wallén har jag inte sett av – eller så minns jag det väl bara inte. Men självklart är det tråkigt när folk går över gränsen bara för att man har chansen att vara anonym. Men det är ju internet…

   Jag tycker diskussioner likt detta är mycket givande och intressanta – så därför tackar jag för väl formulerade tankar och åsikter. Allt för att förbättra Sambadefensiv!

   Angående ditt sista stycke så satte du huvudet på spiken. :D

 9. 20 juli, 2012 @ 10:46 McDonut

  Har två barn i ÖIS lägre serier. Sorry om någon känt sig felaktigt utpekad bara för att jag har intresse även för de äldre juniorerna.

  Svara

 10. 20 juli, 2012 @ 23:15 Anonym

  Jag är glad att sambadefensiv har vänliga killar som lägger ner ett otroligt jobb på att bevakar matcher och träning och vill skriva för oss andra. Jag uppskattar det jättemycket då jag själv inte kan se alla matcher.samtidigt är jag övertygad om att ni bidra. Till att fler går. På matcher och att intresset hålls upp för Öis . Tusen tack till alla som skriver här.

  Svara

  • 21 juli, 2012 @ 12:02 Felix Jonsson

   Tack så hemskt mycket för de fina orden!

  • 21 juli, 2012 @ 15:09 DJ-CJ

   +1

  • 23 juli, 2012 @ 00:07 John Lindblad

   Håller med till 100%. Ni är räddningen för oss exilöisare. Tack för det jobb ni lägger ner. Det är ovärdeligt.

 11. 22 augusti, 2012 @ 15:21 JD

  Han är säkert duktig. Vi vill dock inte ha några Ranängs- eller MP-satsningar någonsin igen. Kan Carlzon hålla tillbaka sina egna personliga ambitioner? Klarar han det? Eller skall det ånyo byggas trupper på luftpengar uppe på Öis-gården?

  Jag får ont i magen när jag läser om Gais just nu. För jag vet exakt vad det innebär. Då är det mycket härligare att vara Öisare idag – trots att det skiljer två divisioner.

  Saker jag aldrig igen vill höra från Öis:
  – “Det har inte kommit så mycket publik vi räknat med, därför har vi svårt med…”
  – “Sponsorerna sviker…”
  – “Vi hade budgeterat med XXX, men…”
  – “För att få ekonomi i en sån här satsning krävs det spelarförsäljningar, men det har inte blivit riktigt som vi tänkt oss…”
  – “Det är inte utgifterna som är för stora, det är intäkterna som är för små.”

  Snälla Öis: Rätta munnen efter matsäcken. Våga vara den klubb ni nu är. Hellre under kontroll i ettan än okontrollerat i Allsvenskan. Och kom ihåg: Engångsinkomster (t ex spelarförsäljning) skall gå till engångsinvesteringar, och inte som en nivåökning av den generella budgeten.

  Svara

  • 22 augusti, 2012 @ 15:35 DJ-CJ

   Håller med till fullo!

  • 22 augusti, 2012 @ 21:33 Anonym

   Ja, vårda vår kära klubb.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se