Jakob Lindström trivs i sin nya roll

Med en läcker framspelning till Oskar Wallén, så såg Jakob Lindström till att ÖIS gjorde det första målet när man slog tillbaka Qviding med 4-1. Vi  passade på att ställa några frågor till Jakob efter slutsignalen.

Vad säger du om matchen?

– Det var ingen jättebra match från vår sida. Första 10-15 är Qviding bättre, men sedan kommer vi in i matchen och gör två jättefina mål. I andra tar vi över lite, även om spelet är mycket fram och tillbaka, det är också vi som har de vassaste målchanserna. Det känns som om inte Qviding hotar riktigt och vi kan avgöra med två sena mål. Härligt att vinna!

Snygg framspelning till första målet.

– Jag fick en boll av Seb och såg att Oskar sprang därframme, så det var bara att lyfta över den. Han fick den i steget och pangade in bollen, så det var jätteskönt.

Du får det att låta väldigt enkelt?

– Det var inte så svårt…  Och Oskar jobbar hårt i matcherna, så det är skoj när han får göra mål.

Och när ska du göra lika snygga mål som Sebastian?

– När jag blir lika gammal som Sebban. Får jag bara läge, så ska jag allt dra på och hoppas på det bästa.

Det var ingen enkel seger?

– De spelade väldigt aggressivt över hela planen. De var ettriga och ville vinna tillbaka bollen fort, det kanske gjorde att vi inte fick igång vårt passningsspel som vi ville. Jag tycker ändå det är starkt av oss att vinna med 4-1 även om vi inte spelar bra.

Din formkurva pekar uppåt?

– Det känns bättre och bättre för varje match. Jag har kommit lite mer framåt i banan och kan slå fler passningar, idag blev det en assist. I början av serien hade jag en annan roll, där jag inte skulle gå så mycket framåt, men nu har vi ändrat lite och jag kanske syns mer i spelet också.

Det passar dig?

– Jag gillar den nya rollen bra. Jag kan röra mig lite mer fritt, hitta mer boll lite längre fram och försöka hitta Oskar och Emil därifrån.

Varför ändrade ni?

– De såg väl att vi behövde mer djup och då fick jag gå upp i den positionen. Man kan löpa lite mer framåt och försöka hitta passningar och vara understöd till anfallarna, så det var nog därför.

Serieledning efter 13 omgångar.

Det är långt kvar, men vi känns otroligt starka och fortsätter vi så här, så tror jag inte nån kan stoppa oss.


'Jakob Lindström trivs i sin nya roll' have 3 comments

 1. 9 juli, 2012 @ 09:01 Emil

  Jag är otroligt positiv till Lillström, han kan verkligen bli hur bra som helst!

  Kunde han bara tygla sitt temperament något bättre så, men det kanske kommer med åren. Efterslängen och kortet igår var så sjukt onödigt..

  Svara

  • 9 juli, 2012 @ 09:39 Christian Börjesson

   Ja, han är utan tvekan vår mest talangfulle spelare. Igår var det inget vidare dock. Men det gäller å andra sidan hela laget…

  • 10 juli, 2012 @ 00:46 Annonym

   Tveklöst den med potential att gå längst i dagens ÖIS. Jag tycker dock att han gör mer nytta för laget längre ner i banan.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se