Mot Grundsund vi styr

Två veckors semester innehållande utlandsresor och andra härligheter byts nu ut mot det årliga träningslägret i Grundsund. Där skall laget svetsas samman, pulsen skall fås upp igen – och dessutom skall det som vanligt spelas en match. I år står en Lysekilskombination för motståndet. Även om tenderar att inte bli en särskilt intensiv match så brukar det ändå vara en härlig och familjär upplevelse. Försök därför gärna ta dig till Bottnavallen på tisdag kväll!

Visiten i Grundsund inkluderar fyra dagar. Laget reste tidigt i morse och hemresa sker på torsdag. Där emellan är det schemalagt flertalet träningar som är fria att åka upp och titta på. Idag är det träning både på för- och eftermiddagen, imorgon är det ett morgonpass samt den planerade matchen, på onsdag är det endast ett träningspass och på torsdag tränar laget under morgonen för att kort därpå packa resväskorna och bege sig hemåt igen.

Anklev under Grundsundslägret 2010

Det fullständiga schemat:

Måndag
10:00 Träning
17:00 Träning

Tisdag
10:00 Träning
18:30 Match mot Lysekilskombination

Onsdag
10:00 Träning

Torsdag
10:00 Träning

***

Vad gäller Johan Petterssons vara eller icke vara är det fortfarande oklart. GAIS har fortfarande inte gett något besked huruvida de är villiga att släppa honom eller inte. Kontraktet löper ut imorgon vid midnatt – men Johan åker åtminstone med laget till Grundsund. Det har varit olika bud varje dag, men det senaste som Johan själv har yttrat är att det känns som ett 50/50-fall. Stanna eller inte stanna. Inte ens Johan vet än.


'Mot Grundsund vi styr' have 15 comments

 1. 30 juli, 2012 @ 10:29 KL

  Viktig match för Tipselit äldre i morgon. Nu riskerar de att åka ur serien om inte vinsterna börjar rulla in. Tydligen har några av de bättre killarna i laget följt med A-laget på sommarlägret. Skall bli intressant att se hur mycket Tipselitserien betyder för tränarna men man får väl utgå ifrån att killarna som fått följa med A-laget åker ner och hjälper till att vinna den viktiga matchen mot Öster.

  Svara

  • 30 juli, 2012 @ 10:35 Christian Börjesson

   Såvitt jag vet så har i alla fall Henrik Carlsson följt med a-laget till Grundsund. Vilka fler har åkt med?

  • 30 juli, 2012 @ 11:02 KL

   Tror det är Henke och brorsan Daniel och en back. Haraldsson?

  • 30 juli, 2012 @ 20:00 Christian Börjesson

   Om det bara är en back som åkt med så är Haraldsson inte där. Carl Hawunger skall vara där tydligen.

 2. 30 juli, 2012 @ 11:41 Anonym

  Om en kick off med A-laget, som de inte ens tillhör, är viktigare än seriematchen så vete tusan hur det är med logiken. Signalen till övriga juniorer skulle vara att seriespelet inte har någon större betydelse för ÖIS.

  Svara

  • 30 juli, 2012 @ 12:23 Hocus Focus

   Samtidigt är det ju så att alla strävar ju efter att komma med i A-truppen , alltså själva syftet med tipselit , tror inte det blir sådana reaktioner.

  • 30 juli, 2012 @ 13:16 Christian Börjesson

   Båda åsikterna är ju rätt. Kan tyckas att det är lite konstigt att ett träningsläger för a-laget går före en tuff seriematch. Men samtidigt förstår man ju dem. Klart att man vill vara med i a-laget – och är detta en bra chans att visa upp sig så tar man ju den.

  • 30 juli, 2012 @ 15:45 Felix Jonsson

   Det kan låta konstigt men för mig är inte Juniorallsvenskan speciellt viktig resultatmässigt. Tipselit är utbildning och dess syfte är att få upp spelare i A-laget. Detta kan vara svårt att förstå för vissa då man mest ser till resultat men jag är exempelvis helt säker på att de stora skiftningarna i startelvorna mellan matcherna är för att man inte ser vinsten i matchen som sådan som det viktiga utan utbildningen. Så fungerar det i många toppklubbar.

  • 30 juli, 2012 @ 16:25 Anonym

   Men varför är det istort sett samma killar som bara får träna med A-laget? Är 3/4-delar av TIpselitäldre bara utfyllnad för att få ihop tillräckligt på startbänken? Tycker inte att det finns några fixstjärnor i laget. Det borde satsas mer på bredd i Tipselitäldre. Nu är det ju lite löjligt med toppsatsningen på ett halvdussin av killarna.

  • 30 juli, 2012 @ 18:35 Hocus Focus

   Man kan ju inte hjälpa att man är bättre än vissa andra , helt naturligt.

  • 30 juli, 2012 @ 20:51 Anonym

   Nu är det ju i så fall så att inte det är de bästa killarna som åkt på kick offen med A-laget. haraldsson, paulsson, jigliden med flera håller minst samma nivå. vem är det som håller på och favoriserar hela tiden utan att kolla med tränarna vilka killar som håller högst lägstanivå? Dom vet vilka killar som varit bäst genom träningarna.

  • 31 juli, 2012 @ 16:43 Filip P

   Bröderna Carlsson samt Hawunger åkte tillbaks till Göteborg idag för att spela mot Öster…

 3. 31 juli, 2012 @ 10:03 Chrille

  Men sluta konspirationsteoretisera! Om man hela tiden har inställningen att man själv (eller ens anhöriga/kompisar) blir orättvist behandlad kommer man ändå inte komma någon vart, vare sig inom fotbollen eller i övriga livet.
  Jag kan ha förståelse för att a-laget går före tipselit. Samtidigt är det ju den nackdelen som finnsmed att ta fram talangerna via tipselit istället för i ett a-lag i de lägre divisionerna; risken finns att det aldrig känns som riktigt på allvar. Men det är ju också viktigt att man känner närheten till a-laget.

  Svara

  • 31 juli, 2012 @ 10:36 Anonym

   Hierarkin i ÖIS inbjuder till kizz azz som sättet att komma fram. Att behöva vara vissa lags för att för att ens få chansen är icke godt.

  • 31 juli, 2012 @ 12:14 Chrille

   Men i vems intresse ligger det att hålla tillbaka lovande spelare? Knappast i vare sig Öis:s eller vederbörande tränares. Det som uppfattas som krav på rövslickeri kanske istället är krav på mognad och ödmjuk inställning?


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se