Spelaromdömen Qviding FIF-Örgryte IS

Seger med 4-1 utan att imponera. Det låter väl bra? Det är det ju såklart också. Serieledningen är utökad till fyra poäng och förhoppningsvis så kan den komma att öka ännu lite till innan Division 1 Södra tar sommarledigt.

Så nu är det på sin plats för lite spelarbetyg plus, framförallt, omdömen. De tre musketörerna har samlats och gett sina åsikter. Hetsiga diskussioner blandades med eniga blickar och resultatet kan beskådas här nedan:

Peter Abrahamsson 2,67 (Christian och Felix 3, Jonathan 2)

Svårbedömd då han varvar jätteräddningar med ett väldigt taffligt ingripande vid Qvidings enda mål. Räddade flertalet frilägen under matchen, men såg ovanligt osäker ut vid i alla fall en utrusning. Har haft bättre matcher, men han är sannerligen inte dålig idag trots allt, men som målvakt syns misstagen tydligare än hos utespelare. Så är det ju.

Christofer Bengtsson 1,33 (Christian 2, Felix och Jonathan 1)

Aj, aj, aj. Detta va inte bra. För det första gör Bengtsson sin klart sämsta match på länge och som grädde på moset så åker han på en skada som ingen egentligen vet om hur allvarlig den är. Spelar endast de 30 första minuterna av matchen innan han tvingas av, men under dessa 30 minuter hinner han misslyckas med det mesta han tog för sig. Enkla passningar gick ut över sidlinjen, spelare ven förbi Bengan gång på gång. Märkligt att en sådan här insats kommer helt plötsligt då han inlett den första halvan av säsongen mycket förtroendeingivande.

David Leinar 3 (Samtliga 3)

En vanlig Leinar-insats förutom hemåtnicken i den andra halvleken som sånär ledde till ett baklängesmål (andra matchen i rad han gör en väldigt riskabel hemåtpassning). Slår även, som resten av backlinjen också gör, alldeles för många långbollar under matchens gång. Detta gäller inte bara Leinar utan hela backlinjen: Spela längs marken för sjutton!

Robin Jonsson 2,33 (Christian 3, Felix och Jonathan 2)

Från kung på plan mot Oddevold till en blek kopia av denna kung. Robin såg i den första halvleken väldigt ostabil och osäker ut, vilket förvånade oss alla. Visade inte den auktoritet vi är bortskämda med att se, slog bort passningar, tvekade vid brytningssituationerna, och var faktiskt lite allmänt virrig. Andra halvlek kändes däremot betydligt bättre vilket föser upp honom till ett godkänt betyg trots allt.

Hannes Sahlin 2,33 (Felix 3, Christian och Jonathan 2)

Här skiljer sig åsikterna åt, precis som mot Oddevold. Felix anser att Hannes var en av ljusglimtarna i dagens försvarsinsats via sitt ständiga hot offensivt. Medan Christian och Jonathan anser att han gick bort sig alldeles för mycket i det defensiva för att man skall vara nöjd. Vi låter det vara osagt vem som har ”rätt” och istället så enas vi om att Hannes glädje över att få göra mål för ÖIS var fantastisk att se. Detta är en ÖIS-supporter som råkar vara bra på fotboll.

Filip Holländer 2,33 (Felix och Jonathan 3, Christian 1)

Också här lyser oenigheten igenom. Christians åsikt är att Filip inte alls fick till det idag, och han efterlyser hans löpsteg och vilja som tidigare funnits där.

Medan de två andra tredjedelarna av betygssättarna menade på att Filip visst visade upp sitt fina löpsteg även idag och oroade backlinjen gång efter annan. Och att han mer och mer börjar kännas som en given del utav den rödblå startelvan.

Jakob Lindström 2,33 (Felix 3, Christian och Jonathan 2)

Kraven på Jakob Lindström är som sig bör höga, och det är trots allt inte så enkelt för honom att match efter match leva upp till dessa. Idag gör han en okej insats. Varken mer eller mindre. Återigen efterlyser vi lite mer offensivlusta, men som vanligt slår han ju heller knappt bort en passning under matchens gång.

Sebastian Johansson 4 (Felix 5, Jonathan 4, Christian 3)

Sebastians formtopp fortsätter. Idag kröntes denna formtopp med ett alldeles underbart mål. Förmodligen det snyggaste han någonsin gjort säger han själv. Seb vinner boll, han fördelar boll, manar på sina medspelare, offrar sig vid otaliga tillfällen och vinner mycket tid åt laget. Det som skulle dragit hans betyg om något är isåfall hans första 20 minuter, där varken han eller Jakob får tag på mittfältet överhuvudtaget. Men efter det är han matchens spelare.

ÖIS mittfältsgigant.

Markus Anderberg 2 (Samtliga 2)

Den där glöden och de där sprittande benen som vi brukar se hos Markus var som bortblåsta idag. Trist att se. Han blir mest ett bollplank att väggspela med och kommer inte till de en mot en situationer som han är så bra på. En ganska intetsägande insats med andra ord.

Emil Karlsson 2 (Samtliga 2)

Näe, inte denna gång heller. Nu börjar det bli tröttsamt att Emil inte gör vad han borde göra. Gå i djupled. Centralt. Han skall inte söka sig ut på en kant – eller möta för att vända upp och dribbla bort sig själv. Han har helt enkelt inte kvalitéerna för det och bör då inte heller försöka sig på det. Lägg mer energi på att ständigt vara ett hot i djupled så skall du se att du kommer spruta in mål, Emil!

Oskar Wallén 3 (Samtliga 3)

Vi börjar med det negativa: Fortfarande lite slarvig i bollbehandlingen som helhet. Så. Nu över till det positiva: Han fortsätter göra mål. Fyra mål på tre matcher nu, och Oskars form fortsätter peka uppåt. Avslutet vid det första målet är precis så beslutsamt och säkert som det ska vara och den tveksamme Oskar har verkligen bytt plats med försäsongs-Oskar som är här för att stanna.

Avbytare

Johan Pettersson3 (Samtliga 3)

Högerkanten fick sig verkligen ett lyft efter det att Pettersson ersatt den bildsköne. Följer med i anfallen flertalet gånger vilket är en viktig del i anfallsspelet. Ju fler alternativ desto bättre. Visar dessutom prov på fin speluppfattning då han vänder bort sin motståndare i det defensiva flera gånger. Genom en enkel skottfint tar han sig förbi och får gott om tid på sig att leverera ett pass. Kyligt och ÖIS-igt.

David Björkeryd 2,33 (Felix 3, Christian och Jonathan 2)

Ersatte visserligen Emil Karlsson men tog däremot Holländers plats på yttermittfältet. Är relativt osynlig den dryga halvtimmen han får på sig att visa upp sig. Bidrar dock med ett lugn i passningsspelet och ett par farliga frisparkar.

Tommy Lycén

Spelade för kort tid för att betygsättas.


'Spelaromdömen Qviding FIF-Örgryte IS' have 29 comments

 1. 9 juli, 2012 @ 08:51 JP

  Robin drabbades av ”the curse of Player of the Month”

  Svara

 2. 9 juli, 2012 @ 10:23 Anders

  En etta utdelad? Trots att ÖIS gjorde sin sämsta match för säsongen. Känns inte riktigt som om att ni vågar kritisera laget när det går dåligt. En femma på seb? Knappast. Varför är ni inte mer objektiva? Rädda att truppen ska bli sura och ledsna på er?

  Svara

  • 9 juli, 2012 @ 10:30 Christian Börjesson

   Jag tyckte att jag var väldigt negativ i de flesta fall. Satte dessutom en trea på Seb. Men rädda för att spelarna skall ta illa upp är nog det minsta vi är. I alla fall jag.

  • 9 juli, 2012 @ 10:35 Jonathan Larsson

   Betygen var mycket lägre än vanligtvis när en 3-målsseger inkasserades. Och det var pga det du säger att ÖIS faktiskt inte spelade bra alls. Men att peka på enskilda spelare som gjorde det uselt är däremot svårare. Tycker mer det var en ”kollektiv kollaps” eller vad man skall säga. Knappt någon spelare som var så otroligt dålig som du verkar vilja få det till.

   Och på frågan om vi är rädda för om truppen skall bli ledsna eller sura, väljer jag att inte ens kommentera för svaret på den frågan är så uppenbar..

  • 9 juli, 2012 @ 10:36 Jonathan Larsson

   Och det lät vädligt skumt med kollektiv kollaps, så glöm det. Det var en dålig laginsats överlag. Så.

 3. 9 juli, 2012 @ 11:15 Jacko

  Tycker ni delar ut vettiga betyg överlag. Personligen hade jag dock satt en 1:a på Anderberg som inte alls fick till det. Tyvärr med tanke på att han var fullkomligt lysande mot Sleipner. Han är väldigt ojämn…

  Svara

  • 9 juli, 2012 @ 14:24 Christian Börjesson

   Etta eller tvåa – ja, skillnaden måste egentligen inte vara jättestor där emellan. Du har dock helt rätt i att han inte var bra vilket ju också går att läsa i omdömena i artikeln.

   Anledningen till att han blandar och ger är förhoppningsvis matchovana. Med några 90-minutare i benen är förhoppningsvis lägstanivån bra mycket högre. Grejen är ju bara den att det finns så många yttrar som suktar efter speltid – så yttermittfältarna har verkligen inte råd med att spela dåligt om de vill behålla sina platser i startelvan.

  • 9 juli, 2012 @ 17:06 Jacko

   True that. Hoppas dock att han får chansen från start nästa match igen. Hård konkurrens gällande yttermittfältet helt klart, Björkeryd är för bra för att nöta bänk egentligen.

 4. 9 juli, 2012 @ 12:03 Kommittén för Statssäkerhet

  Hade klacken solsting oxå? Det var dåligt tryck på den, men förståligt iof…

  Svara

  • 9 juli, 2012 @ 12:26 Jonathan Larsson

   Den största anledningen stavas Valhalla IP. Ofantligt svårt att skapa något tryck på den arenan.

 5. 9 juli, 2012 @ 12:15 ois

  Qviding var överraskande bra faktiskt. Kunde lika gärna stått 2-0 Qviding i paus.

  Svara

  • 9 juli, 2012 @ 12:47 Christian Börjesson

   Det var snarare så att det var vi som var ruskigt djäkla usla. Men visst fanns det intentioner i deras spel.

  • 9 juli, 2012 @ 15:20 Oskar

   Det håller jag inte med. Visst var vi usla men Qviding var otroligt vassa och ville bra mycket mer än vad vi ville. Vi lyckades aldrig få igång något riktigt spel pga Qvidings kvicka spelare som satte mycket hård press på våra gubbar.

  • 9 juli, 2012 @ 17:25 Kommittén för Statssäkerhet

   Ändå vann vi med 4-1…

 6. 9 juli, 2012 @ 12:43 Nya Öis

  Varför var inte Otterstedt med i truppen? Är han på väg bort? Skulle gärna vilja se honom på högerbacken nästa match. Tycker killen ska få chansen,tror mycket på honom. Har dessutom hört att han är i bra form på träningarna. Om nu Bengtsson är borta ett en längre tid så behövs han.

  Svara

  • 9 juli, 2012 @ 13:16 Anonym

   Hoppas att Bengtssons skada inte är så allvarlig. Om det skulle vara så håller jag med dig om att Otterstedt är första alternativet på högerbacken.

  • 9 juli, 2012 @ 15:22 Oskar

   Hoppas detta är ett skämt ifrån er båda två… Otterstedt på högerbacken skulle vara katastrof. Hoppas snarare att det löser sig med Johan Petterson så att vi får behålla honom en längre period och att han då tar högerbacks positionen.

  • 9 juli, 2012 @ 16:07 Christian Börjesson

   Indeed. Pettersson före Otterstedt.

 7. 9 juli, 2012 @ 13:38 Öis22

  Till och med killarna längst ut på högerkanten av läktaren (sett från sittplats då), lät ju mer än klacken vid några tillfällen! Dåligt tryck igår klacken

  Svara

  • 9 juli, 2012 @ 14:12 Cyban

   Blir ju så när man bara får med sig ca 30 pers i mitten på ståplats.

  • 9 juli, 2012 @ 16:28 Öis22

   Dra in gubbarna från kanten till klacken då?

  • 9 juli, 2012 @ 17:01 Jacko

   Kom över från sittplats och hjälp till istället för att klaga då?

 8. 9 juli, 2012 @ 16:46 Anonym

  Ja vilken match, och det resultat helt otroligt. Värme kollaps i både ben och huvud hos spelarna men skit samma och vi skall vara riktigt glada över denna segern kan bli mycket värdefulla poäng. Så får vi verkligen hoppas att laget är uppe på banan till nästa match. Men jag måste ändå berömma Sebbe hade inte han varit på planen igår vet i sjutton om det inte gått åt skogen han var kaptenen på skutan igår.Hannes räd och att vara så vaken och ta emot bollen så snabbt och vända runt kommer sitta kvar på min näthinna. Ja det fanns ljusglimtar trots att laget igår var ett steg efter vid många tillfällen. Det visar ju resultat på. Så underbart att se så många Öisare på plats, Jag föreslår att vi skulle ha dresscod Röd på överdelen en match.

  Svara

 9. 9 juli, 2012 @ 16:53 Anonym

  Hoppas verkligen Bengtsson repar sig under uppehållet, För vi behöver varenda gubbe i laget i höst. Det kan bli avstängningar och skador. Sen hoppas jag verkligen grabbarna sköter sig under ledigheten med intag av både de ena och andra för dom har ju verkligen något på gång som det vore oerhört tragiskt att sumpa.

  Svara

 10. 9 juli, 2012 @ 20:52 jojk

  Otterstedt före Petterson? Petterson har inte tränat på 3 veckor och spelar riktigt bra när han kommer in. I mina ögon är han en av våra absolut bästa spelare, han har mycket fotboll i sig.

  Hoppas verkligen Petterson förlänger lånet.

  Svara

  • 9 juli, 2012 @ 21:21 Christian Börjesson

   Så länge det ekonomiska inte sätter stopp så är det vad båda parter vill.

  • 10 juli, 2012 @ 10:59 Anonym

   Vilka två parter? Johan och Öis? Öis och gais?

  • 10 juli, 2012 @ 11:16 Christian Börjesson

   Jag åsyftar ÖIS och Johan själv. I Felix intervju med Hans Prytz berättar han att förhoppningen och viljan är att förlänga och Johan själv har Radio ÖIS, bland annat, uttryckt sin vilja att stanna i ÖIS.

 11. 9 juli, 2012 @ 23:39 Hocus Focus

  Största skillnaden mot ifjol är ju att vi sätter lägena , även dom som inte finns.
  Vi gör ju 4 mål och hur många chanser skapades ? 5 ?

  Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se