Ungdomlig entusiasm på Gården

Om knappt två veckor invaderas Göteborg av fotbollsspelande ungdomar med ursprung från all around the world. Cupen, som för första gången anordnades 1975, går alltså av stapeln för 27:e gången. Under denna upplaga kommer inte mindre än fem olika ÖIS-lag att delta och för första gången någonsin så är ÖIS-Gården en av platserna där matcher kommer att äga rum. Självklart kommer således också de flesta av våra representanters matcher att spelas på hemmaplan! Kan det bli bättre? Knappast, va.

Utöver att flertalet matcher kommer att spelas uppe i Delsjön så kommer det även att hållas igång andra aktiviter runt om. Att en hoppborg kommer att blåsa upp kan inte få högt i odds. Eller varför inte en variant på Angry Birds-maskoten som skrämde livet ur varenda en under det senaste hockeymästerskapet i Globen? En Byggare Bob i maskotform kanske? Eller kanske Prytzan i Robin Hood-förklädnad?

Hur oklart det än må vara med just den saken så är det desto klarare vilka lag som ställer upp i ÖIS färger. Om vi börjar nedåt och stegvis går uppåt så är det pojkar 12, pojkar 14, pojkar 15, pojkar 16 samt pojkar 18 som gäller. Av dessa fem olika uppställningar så kommer tre av dem att spela, åtminstone två av tre gruppspelsmatcher, hemmavid. Oklart varför, men tyvärr så kommer varken 12- eller 15-åringarna att spela på ÖIS-Gården. Istället förpassas 15-åringarna till Kviberg samtidigt som de allra yngsta kommer att behöva lalla runt till flertalet olika planer. Man kommer faktiskt att spela samtliga gruppspelsmatcher på olika ställen (Välen, Ruddalen och avslutningsvis Åkeredsvallen.)

Den så ständigt omryktade och upphaussade Gothiainvigningen äger rum söndagen den 15:e.  Ja, precis. Det är då serien just har vänt och vi snattat ytterligare tre poäng från Bosko Orovics gäng. Men det är också då som en alldeles fantastisk rödblå vecka tar sin start (med vinst mot Qviding då.) Vi börjar med en utökning av serieledningen för A-laget, genomlider en usel invigning på ett fullproppat Ullevi, och väntar förväntansfullt in måndagen. Dagen då gruppspelet börjar – och logiskt nog dagen då samtliga rödblå gäng ger sig in i leken.  Det blandas friskt mellan framförallt svenska, men även någon brasiliansk, motståndare. Otroligt nog kommer även 12-åringarna att möta ett lag från Syrien av alla länder. Coolt, oväntat – och roligt. Men inte ska väl detta Al Farasa kunna ro på ett sambalirande ÖIS-lag?

Den otroligt roliga, och händelserika, ÖIS-veckan fortsätter sedan på både tisdagen och onsdagen med fullspäckat schema. Då lagen spelar match tre dagar i rad är utbudet stort – och väljer du att styra kosan till den vackra stugan med tillhörande planer i Delsjön så är garantin att få se kommande A-lagsspelare (och kanske världsspelare?) stor. Då kan du sitta där i din gungstol, med ditt barnbarn i knäet, och berätta att du ”minsann kunde se att han skulle bli en världsstjärna” om si sådär 20-25 år på samma sätt som man själv fick höra när man var barn.

Så ta nu chansen att kolla in framtidens stjärnor, Örgrytes kommande seniorlagsrepresentanter – men framförallt den genuina glädje som dessa ungdomar visar till sporten. Och får man dessutom se Hasse i förklädnad (dock ytterst oklart hur det blir med den saken) så borde ju måndagen vara stenbokad redan nu. Visst?

Vill ni ta en närmare titt på var, hur och när lagen spelar så skall jag göra det enkelt för er.

Pojkar 18 HÄR
Pojkar 16 HÄR
Pojkar 15 HÄR
Pojkar 14 HÄR
Pojkar 12 HÄR

Go ahead n’ make sure you’ll have fun!


'Ungdomlig entusiasm på Gården' har en kommentar

  1. 4 juli, 2012 @ 21:34 Veckans tankar – Obesegrade Serieledare » Sambadefensiv

    […] ni inte läst Christians artikel om Gothia Cup som inleds om sisådär en och en halv vecka. Det kommer även mer text om detta ju […]

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se