Veckans tankar – En vecka fylld med Gothia.

Här är den – en dag försenad men ändå – veckans tankar. En vecka fullproppad med ÖIS-matcher. Från de allra yngsta till de allra äldsta. Så vi kör väl igång direkt!

***


Veckan som gått!

ÖIS-Qviding 0-1

Så den kom tillslut. Förlusten. Den vi nästan (med betoning på nästan) började få upp hoppet för att den inte skulle komma. Men den kom. I en match som, så den artade sig, man absolut inte trodde den skulle komma. Den första halvleken kan, utan att ha sett alla matcher, vara den bästa halvleken i år. ÖIS öste på som rena rama världslaget och körde över Qviding på alla sätt och vis. Men målet kom inte. Efter att ha gjort en sådan bra halvlek och ändå inte leda så kan det tära på självförtroendet.

Och det såg det verkligen ut som att det gjorde också. För den andra halvleken var tvärtemot vad den första var. ÖIS skapade absolut ingenting. Qviding var laget som förde tillställningen, dock utan att vara särskilt vassa. Men så i den 89:e minuten frispelades mannen med det fantastiska namnet Julio Cesar Mosele och han i sin tur rundade Peter Abrahamsson och placerade in bollen i det relativt öppna målet. Kalldusch.

Positiva saker jag tar med mig från matchen är:

…Joakim Halls högerbacksspel. Väldigt lovande match från Hall som är en personlig favorit.
…Jakob Lindströms stundtals övertygande insats. Plus hans raska, bestämda steg fram mot klacken efter matchen för att tacka den samma. Så skall det se ut.
…Första halvleken såklart. Propagandaspel!

Duktig som högerback - också.

Och så skiter vi väl i de negativa sakerna va!? Ja, det tycker jag. Vi måste på något sätt avsluta vårsäsongen med positiva tankar.

Gothia Cup

Den fantastiska ungdomsturneringen Gothia Cup smög ju igång i söndags. ÖIS ställer/ställde i år upp med fem stycken lag. B12, B14, B15, B16 och B18. Två stycken av dessa lag är i skrivande stund kvar i turneringen. Dessa lag är B14 och gamlingarna i gamet B18.

B12 kom tyvärr sist i sin grupp och gick därmed inte vidare till slutspel.

B14 är som sagt fortfarande kvar i turneringen och spelar sextondelsfinal i detta nu på Grimbo 2. De gick vidare från sin grupp genom att vinna alla matcher, dessutom utan att släppa in något mål. I 1/32-dels finalen vann de mot norska Lilleström i en tät tillställning med 2-1. Sextondelsfinal väntar alltså nu och det är svenska Tegs SK som står på andra sidan gräset.

B15 gick vidare från sin grupp som tvåa och fick möta Tranås FF i 1/64-delsfinal, men förlorade där tyvärr med 2-1.

B16 gick vidare med nöd och näppe från sin grupp. Efter att ha spelat 0-0 i de två inledande matcherna så vann de den avslutande matchen mot Simla Youngs FC från Indien med 3-0 efter ett hattrick av Bojan Ilic. Gideonsbergs IF 2 stod sedan för motståndet i 1/64-delsfinalen och de blev ÖIS övermän, 1-0 till Gideonsberg och B16’s äventyr var över för det här året.

B18 är fortfarande kvar i turneringen. Ett starkt gruppspel av Tipselit Äldre gav de en förstaplats i gruppen med maximala nio poäng. IFK Arvidsjaur stod sedan för motståndet i 1/32-delsfinal. Inga problem! 3-0 till ÖIS. Men, nu kommer ett riktigt test för B18-grabbarna. IF Elfsborg, som alltid har väldigt duktiga ungdomslag, är laget som skall slås. Elfsborg kom tvåa i sin grupp efter Asarums IF/FK och slog sedan ut irländska Seatown FC direkt i A-slutspelet.

Så nu är det alltså Örgryte IS mot IF Elfsborg som gäller. 16.35 på Inlag 6 i Kungsbacka. Något ni absolut skall satsa på att se!

***


Veckan som kommer!

Gothia Cup

Ja, Gothia Cup fortsätter i några dagar till, till söndag närmare bestämt. Gamla Ullevi är spelplanen för finalerna då. När nu helgen börjar närma sig så tycker jag verkligen att ni skall ta er till valfri plats runtom i Göteborg och kolla på några Gothia Cup-matcher, för det är verkligen roligt. Vare sig ÖIS är med eller inte.

***

Glöm inte att anmäla er till båtresan den 13:e augusti mot IK Oddevold. In på oissupporter.se och anmäl er. Nu!

***

ÖIS-veckans bästa!

Det var för min egen del att för första gången närvara vid en Gothia Cup-turnering. Då jag inte bor i Göteborg har det liksom aldrig blivit av innan att åka ner och kika. Inte heller har jag spelat Gothia Cup. Tyvärr. Vi borde gjort det dock, för vi hade ett fantastiskt lag här med Sibräcka GoIF (Har ni inte hört talas om klubben klandrar jag er inte) när vi spelade på 7-mannaplan.

I vilket fall så var det väldigt roligt att se ÖIS B16 och B18 in action ett par matcher. Och några spelare jag tyckte stack ut i dessa lagen var:

* Douglas Montonen B18. Rivig innermittfältare.
* Carl Hawunger B18. En perfekt uppbyggd mittback enligt min mening som imponerade trots att han kom snett in i några situationer här och där.
* Bojan Ilic B16. Kan bli kanonbra. Strålande teknik och speluppfattning.
* Sist men inte minst Rasmus Haraldsson B18. Denna killen borde flyttas upp till A-laget så snart som möjligt. Här har vi Christofer Bengtssons arvtagare. Helt klart.

Högerbackar har varit mycket på tapeten det senaste - Rasmus Haraldsson är en av dem.

***

ÖIS-veckans sämsta..

Att man inte kan använda frasen ”obesegrade serieledare” längre.


'Veckans tankar – En vecka fylld med Gothia.' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se