Veckans tankar – Obesegrade Serieledare

Obesegrade serieledare. Den, för oss ÖIS:are, märkliga ordkombinationen har snurrat runt i huvudet i några dagar nu. Det känns definitivt bra. Men i alla fall jag har nu börjat byta fokus från just ”obesegrade serieledare” till nästa match mot Qviding. Men för en stund hoppar jag nu tillbaka i fokuset och blickar tillbaka över vad som hänt under den gångna ÖIS-veckan.

***


Veckan som gått!

ÖIS-IK Oddevold


Jag känner varje gång jag skriver dessa artiklar att A-lagets match den aktuella veckan redan diskuterats tillräckligt det här. Så jag försöker hålla mig lite kortfattad genom att upplysa det jag själv tänkte på under matchen.

* Att Emil Karlssons spel i helhet håller inte just nu. Detta togs upp i spelaromdömena efter matchen, men det tåls att upprepas. Emils spel med fötterna såg betydligt bättre ut enligt min mening under försäsongen och början av den pågående säsongen, än vad det gör nu. Vilket känns märkligt. Men. Gör han sina mål så är han ju jätteviktig för ÖIS. Ser det dock ut som mot Oddevold så är han inte alls så given i anfallet som han verkligen borde vara.

* Att vår defensiva ”mitt-kvadrat” med Peter, Leinar, Robin och Seb är de fyra viktigaste spelarna i laget. Det är i alla fall min åsikt ett år som detta då alla i laget tycks kunna göra mål. Annars är jag oftast av åsikten att ett lags bästa målgörare i regel är dess viktigaste spelare. Men icke nu alltså. Peter är ju som han spelar nu fantastiskt duktig och viktig. Robin och Leinar är stabila som få, och spelar dessutom på platser där vi knappt har någon som helst backup. Snälla, låt de fortsätta hålla sig skadefria. Och Seb stabiliserar vårt mittfält på ett magnifikt sätt nästintill varje match. Ja, ni vet hur viktig han är för både ÖIS defensiv och speluppbyggnad. Det är definitivt superettan-klass på den här kvartetten.

* Att…

Debutanten

…det är lika roligt varje gång att få se en ung egen produkt springa ut på Gamla Ullevis gräsmatta för första gången. Denna gången var det alltså 17-åriga Henrik Carlssons tur att vara den personen. Anfallaren född i Augusti 1995 fick hoppa in i den 88:e minuten. Efter sju mål i Juniorallsvenskan denna säsongen plus sex mål på två starter och två inhopp i reservlagsserien så var det alltså dags för ett inhopp med A-laget i Division 1 Södra. Mitt i Oddevolds ”slutforcering” i helgens toppmöte.

Jag har tyvärr inte sett så mycket av Henrik i varken Tipselit Äldre eller reservlaget så jag kan inte riktigt bedöma hur stor potential jag tycker att han har. Men får man speltid i A-laget som 17-åring så är man ju en talang. Punkt. Sen gäller det bara att när man väl fått speltid inte tror att man är en stjärna för det. Det gäller att fortsätta träna stenhårt. Eller vem fan är jag att säga det egentligen? Jaja, som sagt väldigt roligt med en debutant i de vackraste av färger!

Tipselit Äldre vs Malmö FF

Förlusten var väntad men ändå tung. Så gissar jag att de flesta Tipselit-spelarna kände efter bortamatchen mot Malmö FF. ÖIS tog nämligen ledningen redan efter tre minuter genom lagkaptenen Henos Musie. Och i dessa pojk- och juniorlagsserier kan egentligen alla lag slå alla. Eller vafasen det kan man ju på A-lagsnivå också. Det känns i alla fall som att det är vanligare på ungdomsnivå att oväntade resultat tillkommer. Därav kände nog många av ÖIS:arna att en 1-0 ledning, trots att det var mot serieledaren Malmö FF, inte var någon någon omöjlighet att hålla eller till och med kunna dryga ut. Men så blev icke fallet. Malmö som så briljant, vackert och klassiskt ställde upp med en elva bestående av tröjnummer 1-11, precis som det skall vara, kvitterade i den 34:e minuten. Just 34 minuter senare kom ledningsmålet och tre minuter före full tid kom spiken i kistan som betydde 3-1 och säsongens åttonde förlust för ÖIS Tipselit Äldre. Surt sa räven.

Tifo

Jag har inte så mycket jag vill få sagt med detta. Det är nog mest bara att återigen berömma tifo-gruppen för det jobb de lägger ner på sina läktarkreationer. Mot Oddevold senast var det återigen tifo-dags. Och jag måste säga att det var fantastiskt vackert. Simpelt och snyggt. Dock såklart synd att det strulade till sig nere i det vänstra hörnet, från kameran sett. Men det drar inte ner betygen något nämnvärt för mig. Briljant. As usual.

Rödblått, rödblått - Tidernas bästa gäng! Foto: Patrik Boyton

Om ni inte hört det utlovas det även tifon i de kommande två hemmamatcherna. Mycket trevligt må jag säga.

***


Veckan som kommer!

Qviding FIF-ÖIS


På söndag är det dags igen för det vackra sällskapet att spela fotboll. Mot Qvidings FIF. Okej, snabbt nu, vad är det första ni tänker på när ni hör namnet Qviding?

Jag gissar att cirka 95 procent av er såklart tänkte på hela soppan kring den eventuella sammanslagningen efter konkursen för ett och ett halvt år sedan. Usch, vad hemskt det är att tänka tillbaka på den tiden, och vad som kunde ha blivit. Så nu släpper vi det med en gång. En gång för alla.

Qviding parkerar just nu på en tiondeplats efter en vinst på de sju senaste matcherna. Bra form? Njae.

Men det har ju som ni vet ÖIS. Det är med andra ord upplagt för en klar ÖIS-seger. 7-0 kanske? (Ni minns väl?)

Startelva är ju nu något som jag brukar spekulera och tycka kring, men nu säger jag bara kort och gott: Jag hoppas att ÖIS ställer upp med samma lag som förra matchen. Nej, förresten det gör jag inte alls det. Ut med Lycén, in med Anderberg, Johan Pettersson eller Björkeryd. Så.

Söndag. 18.30 (Ja, faktiskt). Valhalla IP. Alla skall dit!

***


På lördag får man dessutom hålla koll på ett annat Division 1-möte. Nämligen Oddevold versus Lund. Spännande så det förslår. Typ. Heja oavgjort.

***

Har ni inte läst Christians artikel om Gothia Cup som inleds om sisådär en och en halv vecka. Det kommer även mer text om detta ju längre tiden lider.

***

ÖIS-veckans bästa!

Finns inget annat att säga en vecka som denna än: Serieledning!

***

ÖIS-veckans sämsta..

Det är alltid lika svårt att hitta något negativt en vecka där ÖIS A-lag vinner. Så jag tar helt enkelt det faktumet att Tipselit Äldre inte lyckades ro hem tre pinnar nere i Skåne trots den fina starten. Det hade varit en väldigt viktig självförtroende-boost!

***

Den här ÖIS-veckan för…

…nio år sedan tvålade ÖIS dit Halmstad på hemmaplan med 3-1. Gissa vem som gjorde två mål? 2003 är året. Joo, klart ni vet det. Just precis. Afonso, såklart. Patrik Fredholm hann även han pricka in ett mål i matchen. Värt att lägga märke till är det innermittfältet ÖIS ställde upp med i denna match. Tänk er det hårdaste innermittfältet som existerat på denna jord så har ni det. Exakt, Valter Tomaz Junior och Markus ”Dräparn” Johannesson. Jisses, att det ens fanns Halmstad-spelare som vågade ställa upp..


'Veckans tankar – Obesegrade Serieledare' have 13 comments

 1. 4 juli, 2012 @ 23:51 Anonym

  Det känns så gott och positivt runt vår 125 åriga klubb nu, låt ingen rubba på det vi skall tillsammans kämpa ända till sista matchen.

  Svara

 2. 5 juli, 2012 @ 12:32 Björn

  Ser att det finns en del som vill värva nya spelare inför hösten.
  Skall det in nya skall dom tillföra något alltså direkt in i startelvan,så nu till att ta
  låna Bärkroth från Blåvitt.Han dominerade i BP när han var där,hade varit en jätteförstärkning.
  detta är året som vi måste gå upp annars fimnns det säkert ett par spelare som lämnar
  och då blir det säkert ettan ett par år till.

  Svara

  • 5 juli, 2012 @ 18:48 Hocus Focus

   Han hade säkert gjort bra ifrån sig men tycker det svider lite med bananer i sällskapet.(Ja jag vet att det varit rätt många förut , en del rätt bra…)

  • 6 juli, 2012 @ 14:04 Ytterell e gigant!

   Bärkroth har ju ett rödblått hjärta så han är alltid välkommen till det vackraste av sällskap…. Men han är säkert inte intresserad av att spela i div 1 södra tyvärr. Men han hade ju varit ett mycket intressant nyförvärv inför återkomsten till superettan!!

  • 6 juli, 2012 @ 14:28 Christian Börjesson

   Varför inte? “JP” var ju också i en Allsvensk klubb men gick ned till Söderettan. Jag ser det inte allt för osannolikt att Bärkroth skulle vara öppen för något liknande.

  • 6 juli, 2012 @ 16:49 nytko

   Men om man nyss varit utlånad till Benfica/Leiria känns det ju genast lite mer avslägset.

  • 6 juli, 2012 @ 17:58 Christian Börjesson

   Så nu är allt annat än La Liga eller Serie A uteslutet? ;)

   Jo, Benfica klingar nog bättre än ÖIS – men får han en förfrågan så ser jag det inte som omöjligt att han väljer att tacka ”ja”.

  • 6 juli, 2012 @ 19:42 nytko

   Christian:

   Läs igen. Jag har inte sagt att någonting är uteslutet. Jag konstaterade bara det uppenbara. Att det är en väldigt liten chans att han skulle vilja gå till ÖIS precis efter han varit ute på proffsäventyr i Portugal.

  • 6 juli, 2012 @ 19:52 Christian Börjesson

   Jag trodde ju att en smiley skulle få dig att förstå att det var ett smärre skämt…

   Ta nu och kommentera i ditt riktiga namn. :)

 3. 6 juli, 2012 @ 10:38 Anonym

  I nuläget ser det ut som det vankas derby mot GAIS i superettan nästa säsong…

  Svara

 4. 7 juli, 2012 @ 11:38 Anonym

  Jag undra om någon har Lokes låt som han sjöng om att ÖIS vinner och vinner? Han är och spelar på en festival i Fänneslunda med massa andra artister därför kom jag att tänka på den låten som han framförde i radio ÖIS.

  Jag blir så jäkla glad känns så positivt med ÖIS nu,dels vinner laget ligger i topp. På Öisgården säljs det Väskor med legender ,det anordnas en båtresa av supportrar till matchen mot Oddevold så trevligt och mysigt ,det skall spelas Gotia cup på Öisgården. Att min storfavorit Robin lever upp till att jag förespådde att det skulle bli e 17 så kul med fotbollen 2012. Bengtsson den gamle räven från 2008 kämpar och sprider glädje på planen. Sebbe åldermannen med sin erfarenhet var får han sin enorma ork från så nyttig för ÖIS från första stund han kom. Sahlin en ny given vänsterback som vi inte haft sen Strömberg och Prytz varva ner i lägre serier. Att få ha Fader Abrahamn i mål och Fredrik som backup är en ynnerst. Å så vår lille man på mitten som blir så stor på planen med boll. Samt att vi har alternativ och att de förstår att de är lika viktiga alla ihopa mittfältarna så de är redo när de kommer in i matchbilden. En Emil som alla i dag har störtkoll av motståndarna och är hårdbevakad. Men vad han gör nytta. Oskar som bara finns där stark som en oxe.
  Att fokus ligger på spelet och det laget kan påverka sitt eget agerande och total koncentration och kämpa matchen i genom på smart sätt. Framför allt framhåller jag att vinnar receptet är att flera olika målskyttar finns vem skall motståndarna tillslut hålla koll på? Tillsammans gör vi detta år till det bästa och minnesvärda samtidigt som vi fyller 125 år. Vi supportar som redan njuter försök få med halvsovande ÖISARE ,vänner och familj för att sprida den underbara goa stämning och gemenskap som är i vår goa förening. Ju fler vi är de stå roligare blir festen. Vi ses väl i morgon på VALHALLA i morgon alla? Den lite småmysiga arena som vi känner oss så hemma på. Tiden söndag 8 juli kl 18.30 skönt fotbollsväder vankas.

  Svara

  • 7 juli, 2012 @ 12:12 Christian Börjesson

   Härlig optimism! Alltid lika kul att läsa.

   Det vore sannerligen kul att få vinna en serie detta jubileumsår.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se