Veckans tankar – Qvidingskross Del 1.

En relativt tunnsådd ÖIS-vecka, i alla fall till bredden sett. Men det som väl hände veckan som gick går ju inte att klaga på. Serieledningen är intakt, och inte nog med det så är den även utökad till fyra poäng. Vi är fortfarande, som enda lag i de båda Division 1-serierna, obesegrade. Vi har gjort flest mål i dessa båda Division 1-serier dessutom. Som sagt, det går inte att klaga.

***


Veckan som gått!

Qviding FIF-ÖIS


Ja, 4-1-seger. Utan att spela bra, alls. Det hör tamejtusan inte till vanligheterna att de meningarna ploppar ut ur ens mun. Men när det väl gör det känns det såklart väldigt bra. För jag ser det nästintill alltid som ett gott tecken om man vinner när man spelar dåligt. Faktiskt. Och än mer såklart i det här fallet, när man spelat bra överlag hela säsongen och en plattmatch kommer nån gång in emellan men man vinner komfortabelt ändå. Det är så det skall vara.

Lite plus och minus från söndagens match:

+ Sebastians mål och insats. Fantastiskt vackert mål. Mycket bra insats – som vanligt.

+ Publiksiffran. Då det i stort sett var en hemmamatch så kan man ju faktiskt glädjas åt att det var såpass mycket folk där som 2208 stycken. Men kommer det inte mer folk till Gamla Ullevi på söndag är det nästan en skandal. För i så fall betyder det att vi drar fler folk på bortamatcherna i Göteborg än vad vi gör på våra hemmamatcher, och då är det något som är fel någonstans.

+ Oskars målform. Fyra mål på tre matcher. Nu börjar min tippade ÖIS-skyttekung verkligen komma igång. Målet mot Qviding kanske för vissa såg enkelt ut, men sanna mina ord, det är inte bara att sätta det där läget. Det krävs precision, timing och självförtroende. Alla dessa saker sitter Oskar på just nu.

– Spelet överlag. Det såg virrigt och väldigt darrigt ut stundtals. Qviding satte hög press från början och gjorde det svårt för ÖIS att få igång sitt egna spel, framförallt så rörde knappt innermittfältet bollen de första 20 minuterna. Spelet blev väl något bättre ju längre matchen led, men det var sannerligen ingen bra match från ÖIS sida. Men inte var den sämst i år som vissa vill få det till.

– Högerbacksdilemmat. Christofer Bengtsson utgick oturligt nog efter 30 minuter på grund av skadan han ådrog sig. Läs mer om detta här. Dessutom drog Johan Pettersson, ersättaren på högerbacken mot Qviding, på sig ett gult kort vilket innebär avstängning på söndag. Också detta känns mycket oturligt då han gjorde en mycket bra insats när han fick hoppa in. Detta kan dessutom ha varit ”JP”:s sista match i ÖIS-tröjan då hans utlåningsperiod går ut om cirka två veckor. Dock vill både ÖIS ha kvar honom och han själv har uttryckt sin önskan om att få stanna kvar i klubben. Men det mesta hänger trots allt på GAIS. Låt oss hoppas att de kommer överens om något, för Johan är en mycket duktig fotbollsspelare som vi kommer ha stor nytta av.

Foto: Patrik Boyton

Info om båtresan

Efter Division 1 Södra:s sommaruppehåll så är det Oddevold och Rimnersvallen som skall besökas. Den 13:e augusti närmare bestämt. Ett alternativt färdmedel till denna bortamatch är inget mindre än med båt. För första gången någonsin så arrangerar ÖIS supporterklubbar en båtresa, vilket ni såklart så snart som möjligt skall boka upp er på.

Mer information om denna båtresa hittar ni både här på Sambadefensiv och på Balders Hages hemsida

Väskförsäljning

Det är inte så mycket att rapportera om detta, på grund av att det inte längre pågår någon försäljning. Och det för att produkterna tog slut så fort. Jag pratar såklart om de väldans vackra väskor som ÖIS i samarbete med Fred Perry hade tagit fram med Agne Simonsson, Sören Börjesson eller Marcus Allbäck som ”motiv”.

Det jag ville med det här var att ge ÖIS en eloge. SÅ skall souvenirer se ut. Mer av denna sortens souvenirer! Stiligt och vackert. ÖIS-igt helt enkelt.

Riktigt snygga! Bra initiativ ÖIS.

***


Veckan som kommer!

ÖIS-Qviding FIF


Då var det dags igen. Återigen är det Qviding som står på menyn för vårat sällskap. Valhalla IP byts ut till Gamla Ullevi. Söndag 18.30 byts ut till Söndag 17.00. Annars är mycket sig likt.

Förutom att Qvidings Isa Bagci inte bara blev utvisad i söndagens match, utan hans kontrakt har i samförstånd med Qviding brutits i veckan. Anledningen är dock okänd.

Nämnde även förut ju att högerbacksfrågan kommer bli en snackis dagarna innan söndagens kamp nu. Eftersom det ju tyvärr är så att både Christofer Bengtsson och Johan Pettersson missar matchen. Då är det väl David Björkeryd, Joakim Hall eller Pontus Otterstedt som ligger närmast till hand va? Jag väljer dock att inte ta ställning i den frågan då jag inte riktigt vet hur jag tycker och känner.

Dock skulle jag inte vilja se en enda ändring i laget i övrigt, då jag verkligen gillar den startuppställningen som ÖIS ställde upp med senast. Och varför ändra på ett vinnande lag?

Så se nu till att pallra er till Gamla Ullevi på söndag, dra med er så många kompisar eller familjemedlemmar ni bara kan. Sista matchen innan uppehållet, vi skall bli fler än senast mot Qviding, det finns inget alternativ!

Gamla Ullevi. 17.00. Söndag.

Gothia Cup

Nu drar den snart igång, världens största fotbollsturnering. Och ÖIS-gården är en av spelplanerna för detta spektakel. Detta är verkligen ett tillfälle för alla att se ÖIS ungdomar mäta sig mot lag från hela världen. Även är detta ett tillfälla att upptäcka unga talanger, att få se små lirare från Zambia eller några enormt tekniska brassar, eller vad som helst, kanske till och med framtida storspelare.

ÖIS ställer upp med fem lag: Pojkar 12, 14, 15, 16 och 18. Många möjligheter att se de unga ÖIS-lirarna spela.

Här har ni ännu mer information om tider, lag och så vidare.

***

ÖIS-veckans bästa!

Sebastian Johanssons mål. Sådan känsla, sådan precision. Underbart att se från vår innermittfälts-krigare.

Här har ni målet cirka tre minuter in i klippet:

YouTube Preview Image

***

ÖIS-veckans sämsta..

Christofer Bengtssons skada. Mycket tråkigt då han, bortsett från de 30 minuterna i söndags, varit mycket bra säsongen igenom. Får innerligt hoppas att det inte är något allvarligt så han kan vara tillbaka efter uppehållet igen.

***

Den här ÖIS-veckan för…

…tre år sedan så misslyckades vi för 14:e matchen i rad att ta en seger i vår nykomlings-säsong i Allsvenskan. En 3-0 förlust borta mot Elfsborg förankrade vår plats som seriens överlägset sämsta lag ännu mer. Men det enda jag minns från denna match är det stöd som klacken gav spelarna under och efter matchen. Detta har nästan blivit en legendarisk insats från klacken för alla minns den, i stort sett. På sätt och vis hjälpte det här ÖIS att nästintill vända säsongen helt sista halvan. Ta nu en paus i ert vardagliga liv och återupplev era minnen:

YouTube Preview Image YouTube Preview Image

YouTube Preview Image


'Veckans tankar – Qvidingskross Del 1.' have 11 comments

  1. 14 juli, 2012 @ 09:30 Anonym

    Fattar inte riktigt hur det funkar i Tipselit äldre och strategin för A-laget. Vissa juniorer tränar tydligen med A-laget men det finns mycket duktiga killar i Tipselit som inte får träna med A-laget. Vilket kriterium är det som gäller för att få träna med A-laget? Skall bli intressant att se 18-årstruppen i Gothia. Utgår ifrån att bästa tänkbara startelva gäller, men ÖIS överraskar emellanåt med lite oproffessionella beslut så risken finns att ”alla skall få vara med”. Tycker ÖIS ledning lämnar en del frågetecken kring hur coachningen av spelarna sköts, tycke och smak ser ut att gå före kliniska kriterier. ÖIS borde vara mer strikt inriktat på att lyfta fram de bästa spelarna från juniorerna – och naturligtvis också toktoppa Gothia Cup-laget för 18-åringar. ÖIS är fortfarande lite för mycket av en ”kompisklubb” där personliga relationer inverkar på befordringsgången och på vilka som får spela i klubben.

    Svara

    • 14 juli, 2012 @ 09:59 Christian Börjesson

      Gothialaget kommer att bestå av 94:or (och yngre) samt högst två spelare födda 1993.

    • 14 juli, 2012 @ 10:40 Anonym

      Jag var rädd för det. Övriga klubbar från olika länder och Sverige(?) ser Gothia Cup som en viktig och meriterande fotbollshändelse, speciellt för 18-åriga spelare, ”vuxna” spelare. Det är som vilken viktig internationell fotbollscup som helst – och därför representerar de bästa materialet startelvan. Är Gothia Cup en lattjo-lajban händelse för ÖIS 18-årslag?

      ÖIS lever mycket på gamla meriter. Hemsidorna beskriver matcher och spelare som om de vore i världsklass. Div. 1 är snudd på sunkig fotboll, och ÖIS hävdar sig nätt och jämt i toppen – tills vidare. Ställda mot bättre motstånd, som ett tillika halvsunkigt Blåvitt, åker vi på däng med 0-5. Helt chanslösa.

      ÖIS befinner sig i ett allvarligt läge – allt annat än ett kliv upp till Superettan är katastrof. Ämnena i Tipselit äldre går ännu inte riktigt att rangordna, då många av killarna fortfarande befinner sig i olika utvecklingsfaser. En del har redan framtiden bakom sig, emedan några troligen har en rejäl potential kvar att ta ut. Alla Tipselit äldre-killarna borde få träna med A-laget, eftersom tränarna omöjligen kan veta vilka av killarna som är slumrande, potentiella A-lagsspelare. Det gäller för ÖIS att fiska med finmaskigt nät så att inte framtida spelarpotential i killar riskerar gå förlorad.

      Att så tydligt visa vilka killar som tränarna anser ha A-lagspotential, genom att bara låta dem träna med A-laget, innebär en risk; de killar som vet med sig att även de platsar för A-lagsträning, kanske väljer att byta klubb för att få chansen att komma till sin rätt. På schyssta villkor.

    • 14 juli, 2012 @ 12:22 Anonym

      Vad snackar du om? Gothialaget kommer vara så bra det kan bli.

    • 14 juli, 2012 @ 12:44 Christian Börjesson

      Jag förstår inte heller. Åldersrestriktionerna är Gothias regler (antar jag). Dessutom säger hen emot sig själv. Varför skall alla få chansen i a-laget samtidigt som bara de bästa skall spela Gothia?

    • 14 juli, 2012 @ 13:30 Anonym

      Därför att Gothia är en cup – då tar man med bästa spelarna i bäst dagsform. A-lagsträning för juniorerna är en annan fråga. Förstår ni skillnaden?

      Dessutom finns ett mycket bra pedagogiskt träningsgrepp som ÖIS, till skillnad från många andra (framgångsrika) klubbar, ännu inte nyttjat sig av – träningsmatcher mellan A-laget och Tipselit äldre. Enkelt, effektivt och inspirerande för spelarna.

    • 14 juli, 2012 @ 14:04 Christian Börjesson

      Självklart förstår jag skillnaden. Men jag är fortfarande oförstående till hur du direkt kan fastslå att de inte kommer att spelas med det bästa laget. Vad får du det ifrån?

      Träningsmatch mellan a-laget och Tipselit Äldre… ptja, det kanske skulle funka. Men hur motiverade är seniorspelarna – och hur motiverade är de yngre när de ligger under med flera mål? Det bjuder in till lattjo lajban-lir, och det utvecklar väl varken a- eller juniortruppen nämnvärt.

    • 14 juli, 2012 @ 14:23 Anonym

      Är inte så säker på att A-laget skulle spela ut Tipselitgrabbarna. Andra klubbar som använder sig av korta träningsmatcher på föreslagna sätt, gör det för att få en ”realtidsmätning” på utvecklingskurvan för de yngre spelarna, samt likaså ett mått på hur A-lagsspelarna står sig jämförda med juniorspelare. Upplägget är en win win-situation där de yngre får en uppfattning om hur mycket som fattas för A-lagsspel, samtidigt som A-lagsspelarna ser hur stort avstånd det är mellan dem och juniorspelarna. Träningsmatcherna ”pushar” båda lagen framåt. (Och kanske är det redan så att de bästa Tipselitspelarna riskerar peta de sämsta A-lagsspelarna…i en perfekt värld.)

    • 14 juli, 2012 @ 14:28 Anonym

      Analogin är samma som för träningsmatchen mellan ÖIS och Blåvitt. Du får ett ”kvitto” på din spelstatus.

    • 14 juli, 2012 @ 14:59 Anonym

      Det går ju naturligtvis att använda sig av ett handikappsystem, 8 spelare för A-boys och fullt manskap för juniorerna. Likaså kan lagen blandas. Under alla omständigheter fås en god uppfattning om vilka juniorer som är närmast klara för A-lagsspel. (Kan dessutom vara bra att veta om oturen är framme och decimerar A-lagstruppen till den gräns att spelarantalet börjar tryta.)

    • 14 juli, 2012 @ 15:14 Christian Börjesson

      Alltså… jag är inte direkt emot förslaget – men jag är inte heller så otroligt positiv som du verkar vara. Det finns säkert fördelar, men även nackdelar. Jag tror helt enkelt inte att det skulle ge särskilt mycket. Går a-laget fullt vinner de lätt, går de inte för fullt så blir det för lekfullt och ger då inte den effekt som du eftersöker.

      Dessutom är jag övertygad om att Sören har koll på vilka som har kommit längst i utvecklingen och kan föra det vidare till Prytz. Det krävs nog ingen internmatch för det.

      Men OK, bring it on! Nu är det ju snart uppehåll dessutom. En match är alltid en match (nåväl, nästan) och det kanske kan fungera som en abstinensdämpare…


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se