Degerfors i Cupen

Idag lottades – som tidigare kunnat läsas här på Sambadefensiv – alltså Svenska Cupens andra omgång. För ÖIS del kunde det bli ett lag från endera Allsvenskan eller Superettan. Det blev ett från Superettan. Och det i form av Värmlandsgänget Degerfors IF.

Rö’vitt alltså. Ett av de, rankingmässigt sett, bästa möjliga utfallen. Denna säsong har gått mycket knackigt för laget – som ligger på kvalplats nedåt med endast 17 poäng totalt. Rent målmässigt har det visserligen inte varit någon smärre katastrof – där ligger de någonstans i mitten – men med sina 33 insläppta mål är man det lag som släppt in näst flest.

Under denna väldigt knaggliga säsong så har laget ännu inte lyckats vinna på bortaplan. Man står för tillfället på tre oavgjorda och sex förluster. Not that good! En snabb titt i arkivet senare kan man även fastslå att ÖIS långt ifrån är deras favoritmotståndare. Sedan 2007 har lagen mötts sex gånger i seriesammanhang och samtliga matcher har inneburit tre poäng till ÖIS. Den totala målskörden är 13 mål för ÖIS och i sammanhanget ynka fem för Degerfors IF.

Det låter väl mer än bra?

Återstår bara att fortsätta på den svallande vågen.

Omgång två i Svenska Cupen skall enligt schema spelas antingen den 18:e- eller 19:e augusti. Men precis som ni kunde läsa i en text under gårdagen så är det sedan tidigare tilltänkt att möta Kristianstads FF i serien just den 19/8. Då även Kristianstads FF gick vidare till andra omgången av Svenska Cupen genom att bortaslå Furulunds IK med 0-3 så lär de också vara sugna på att flytta på någon av matcherna. Hur, var, varför och så vidare vet vi ännu inte. Mats Janson lät meddela att förbundet har kontaktats och därför finns väl egentligen inga andra alternativ än att invänta svar och F5:a officiella hemsidan.

Så då gör vi väl det!


'Degerfors i Cupen' have 17 comments

 1. 6 augusti, 2012 @ 20:16 Anonym

  juniorerna visade vägen och slog degerfors borta med 3-2 i juniorallsvenskan

  Svara

  • 7 augusti, 2012 @ 00:25 Anonym

   Henke målade två gånger. Alla klubbar i stan var ute efter honom sägs det. Fattar inte varför han valde ÖIS. Häcken eller Blåvitt skulle väl varit bättre för då hade han fått spela Allsvensk fotboll.

  • 7 augusti, 2012 @ 02:40 Oskar Ängermark

   Ett starkt ÖIS-hjärta samt en vettig och realistisk syn på vart han kommer utvecklas bäst som junior kan vara två av anledningarna till att han valde ÖIS? Verkar ha funkat för honom. Men vad vet jag…

  • 9 augusti, 2012 @ 00:54 anonym

   Var är Paulson och Jigliden Larsson?

  • 9 augusti, 2012 @ 08:48 Anonym

   Några av de mer lovande juniorerna är tyvärr på väg bort. De tvivlar på uppflyttningssystemet i ÖIS. Man får väl bara hoppas att de inte hamnar ur askan i elden. Fotboll är en dirty business och spelarnas utveckling hänger många gånger på hur de ligger till hos tränaren. Tränare har knäckt lovande spelare och höjt uträknade. Man måste som spelare ha lite tur och få en lagledning som är schysst. Om det inte känns bra i en klubb skall man absolut byta. Det är viktiga fotbollsår 17-20 år och då gäller det försöka hamna i en sund fotbollsmiljö.

  • 9 augusti, 2012 @ 09:23 Klartext

   Många av förra årets Tipselit yngre blev inte uppflyttade till äldre, några blev det till slut efter att få provspela en tid för tränarna. Tufft för dem som satsat på ÖIS och inte platsade.

   Plötsligt i våras dyker det upp nya spelare i Tipselit Äldre -från ingenstans. Som går direkt in i truppen. Efter skenbar, betydelselös provspelning – eftersom flera av dem som inte blev uppflyttade är betydligt bättre. Tänker bland annat på en mittfältaren som ”inte platsade” och som jag tror spelar i Jonsered nu.

   Tror tränarna i ÖIS att inte dylika indiska reptrick noteras av killarna?

   Likaså är tågordningen för uppflyttning redan avgjord – varför då sitta av tid i ÖIS?

  • 9 augusti, 2012 @ 16:02 Christian Börjesson

   Tufft för dem som satsat på ÖIS och inte platsade.

   Men så är det väl för alla? Klart att det är tungt att inte vara bra nog – eller hur man skall uttrycka sig. Det spelar väl ingen roll om det är i ÖIS eller i Brommapojkarna…

   Likaså är tågordningen för uppflyttning redan avgjord – varför då sitta av tid i ÖIS?

   Men är den det? Vilka tycker du är värda att testa på a-laget som ännu inte har fått det?

   Det är ju en hel drös som fått vara med i antingen truppen eller som har fått träna med laget. Hawunger, Carlsson x2, Haraldsson, Henos Musie (och det är förmodligen fler). Ha dessutom i minne att upplockningarna av både Holländer och Jakob Lindström har varit riktigt lyckosamma. De kanske vet vad de gör!

   För övrigt så verkar du ha oerhört mycket synpunkter på just det här med Tipselit-lagen och dess spelares chans att få testa på a-laget. Har du talat med någon av de ansvariga? Eller sitter du bara och gnäller över det här inne? Försök påverka om du tycker att något utförs fel. :)

  • 10 augusti, 2012 @ 14:54 Jesper

   Hur är tågordningen redan avgjord?

   Jag är enormt skeptisk till dessa uppgifter, eftersom de inte källangivs och skrivs under anonym flagga. Och, tills motsatsen är bevisad kommer jag att fortsätta vara enormt skeptisk – eftersom det är min fulla rätt att vara det.

   Antalet ungdomar som fått chansen, som dessutom tagit den, de senaste åren är imponerande! Iofs har vi i mångt och mycket varit tvungna att flytta upp då ekonomin inte tillåter någon form av okynnesvärvningar. Dessutom känns det som att de positioner där talangerna finns också får vara ifred från värvningar, vilket är extra plus i kanten.

   Mao, jag har svårt att dela bitterheten du står för!
   Eller, är det så att du själv drabbats på något sätt?

 2. 6 augusti, 2012 @ 23:12 DJ-CJ

  I mina ögon en superviktig match. Att kvala in till gruppspelet i cupen kan nog ge en del intäkter om man får en publikvänlig grupp, men också några riktiga tävlingsmatcher innan seriespelet drar igång. Om man lyckas bra kan det bli en trevlig krydda under vårsäsongen!

  Ge järnet för det här, säger jag!

  Svara

 3. 7 augusti, 2012 @ 10:16 MBE

  Är det någon som vet vaför Seb inte var med i matchen i Grundsund samt i truppen mot Falköping? Är han skadad eller på väg bort?? Lite orolig…

  Svara

  • 7 augusti, 2012 @ 10:50 Christian Börjesson

   Inte hundra procent säker – men jag tror att han är skadad. Han var ju med i Grundsund och jag tycker mig minnas att Jonas Karlén i någon intervju har sagt att han har någon känning.

   Dessutom skall han tydligen flytta till Sävedalen och han ska väl inte trappa ned där? ;-)

  • 7 augusti, 2012 @ 10:58 MBE

   Hoppas han finns med i Uddevalla på måndag. Den matchen känns väldigt avgörande för hur laget går vidare efter förlusten mot Qviding. Utan att måla fn på väggen så känns den matchen lite som ”vinna eller försvinna” trots att vi kommer vara serieledare även när nästa omgång spelats färdig.

  • 7 augusti, 2012 @ 17:19 Christian Börjesson

   ”Vinna eller försvinna” när vi oavsett utgång av nästa omgång fortfarande som sämst delar serieledningen poängmässigt?

   Aldrig.

   Du tror väl inte att vi måste vinna mot Oddevold, förmodligen seriens svåraste bortamatch för oss, för att inte tappa och rasa i tabellen?

   Man kommer säkert bli lite orolig om en förlust skulle inträffa – men att det på något sätt skulle vara kört låter ju bara absurt. Det brukar man prata om när man ligger tio poäng efter. ;-)

  • 7 augusti, 2012 @ 19:55 Allt rasar igen

   Nej, det blir inget Superettanspel för ÖIS. Så bedrövligt som de spelade mot Falköping efter en veckas träningsläger väcker stora frågetecken. Pisk mot Oddevold och slutplats som 3:a som bäst. Har inga värvningar gjorts under transferfönstret? Spelare måste köpas in så länge eget material bara håller för spel i division ett. Men vem vill lägga pengar på ÖIS?

  • 7 augusti, 2012 @ 21:09 Christian Börjesson

   Du är alltid lika positiv. :)

   För övrigt så har tydligen Seb en lårskada så vi får avvakta och se angående deltagande på måndag eller inte.

  • 7 augusti, 2012 @ 21:52 MBE

   Tjena Christian! ”Vinna eller försvinna” är relativt. Vad jag menar är att resultatet och spelet är så mycket viktigare än själva poängen i denna match. Vi måste visa att vi kan ta ett nytt avstamp efter de två dåliga matcherna mot Q och F och på så sätt kväsa förhoppningana hos Oddevold och Lund att laget är inne i en svacka. Det är detta jag menar och inget annat.

   Är i grunden ruggigt positiv till årets upplaga av ÖIS. En underbar mix av ungt och gammalt, hemvävt och lånat. Tycker att just detta är det som är allra mest lovande. Med Henke uppflyttad visar klubben att man vill satsa på unga talanger och detta har alltid lönat sig i Sverige. Nu kör vi!!

  • 8 augusti, 2012 @ 09:04 Anonym

   Om några omgångar vet vi vad satsningen ger på sista raden. Superviktigt med flygande start på måndag!


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se