Disciplinnämnden bestraffar Lundspelare

Dagarna börjar dra ihop sig. Snart är dagen kommen för ett toppmöte på Gamla Ullevi. Lunds BK gästar – och olägligt nog så kommer de att få klara sig utan en av sina ordinarie mittbackar. Det stod klart igår då DN (Disciplinnämnden) valde att bestraffa Oskar Sverrisson ytterligare efter sitt grova röda kort i mötet med Kristianstad för några veckor sedan.

Samtidigt som ÖIS mötte Oddevold på Rimnersvallen så spelade alltså Lund och Kristianstad ett derby i söder. Kristianstad vann – ganska så överraskande – och det dessutom med stora siffror (4-1). Men för Lund slutade problemen inte i en förlust och tre dyrbara poäng i tabelltoppen. Nej, dessutom ådrog sig två spelare i laget grova utvisningar: Alexander Nuñez Cona samt Oskar Sverrisson.

Som alltid när en spelare ådrar sig ett grovt rött kort så får man automatiskt en matchs avstängning. Dessutom hamnar fallet på DN:s skrivbord där de skall utreda de enskilda fallen och därefter bestämma huruvida spelarna skall bestraffas med ytterligare matchers avstängning eller inte. Eftersom att DN inte hade fattat sitt beslut innan Lund mötte Sleipner i onsdags så fick båda två spelarna delta i väntan på besked.

Men nu har DN fattat ett beslut och också kontaktat de berörda i frågan. Och det blev både bu och bä. Alexander Nuñez Cona, som visades ut på grund av en frilägesutvisning, frias från ytterligare bestraffning. Men som tidigare nämnt så blev Oskar Sverrisson bedömd med den raka motsatsen. Han kommer alltså inte att finnas tillgänglig för spel på måndag när laget gästar ÖIS. Och det är ett riktigt tungt avbräck. Sverrisson har varit en ordinarie mittback under hela säsongen (frånsett få starter på andra positioner) och har startat 15 av säsongens matcher. Dessutom har han ett inhopp på sitt konto. Vi pratar med andra ord om en David Leinar. En Hannes Sahlin. Finns han tillgänglig så är han given.

Däremot kommer alltså Nuñez Cona att spela. Åtminstone finns han tillgänglig. Ett litet plåster på såren för pågarna från Lund.

 


'Disciplinnämnden bestraffar Lundspelare' have 4 comments

  1. 31 augusti, 2012 @ 13:56 Jacko

    Notera att det var Robert Daradic som dömde matchen mellan KFF och Lund. Mannen som skrivit in sig i Guiness Rekordbok med sitt snitt på 2 röda per match. Tyvärr har han en ÖIS-match kvar att döma i år nämligen den mellan Norrby och ÖIS. Blir spännande att se om han kan toppa vårens freakshow på Ruddalen.

    Svara

  2. 31 augusti, 2012 @ 14:06 Anonym

    Borde Alexander Nuñez Cona inte också vara avstängd, eller var han avstängd mot IK Gauthiod?

    Svara

  3. 31 augusti, 2012 @ 14:09 Christian Börjesson

    Japp. Han var avstängd mot IK Gauthiod (precis som O Sverrisson.)

    Svara

  4. 1 september, 2012 @ 10:50 Uppsnack med Otto Martler » Sambadefensiv

    […] fått sin bästa möjliga uppladdning. Som Sambadefensiv tidigare har rapporterat om så beslutade Disciplinnämnden att ytterligare bestraffa mittbacken Oskar Sverrisson efter hans grova utvisning i…. Ett rejält pungslag för Lunds BK. Men även om Oskar Sverrisson har varit ordinarie och startat […]

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se