Fortsatta skadebekymmer inför matchen mot Kristianstad

Det verkar som att det är nu som det ska avgöras. Det är nu som det är upp till bevis om vem som är uthålligast och därmed vilket lag som sitter på den bredaste truppen. För även om det låter som en klyscha så är det precis så det ligger till. Även om det alltid verkar som att vi har det jävligast av alla så kommer samtliga lag drabbas av skador och avstängningar och den som hanterar det bäst kommer att stå som segrare när det hela ska avgöras.

Just den här onsdagen i augusti kommer hela fem spelare att vara indisponibla. Fyra av dessa hade med största sannolikhet varit självklara delar av startelvan om inte olyckan varit framme. Bröderna Lindström är båda avstängda och därmed kan inte innermittfältet som mönstrades mot Degerfors komma till start och då uppstår frågan om vilka som ska ersätta bröderna.

Sebastian Johansson och Filip Holländer hade självklart varit det ultimata. Problemet är att Sebastian Johansson inte har tränat fotboll den senaste veckan och med största sannolikhet inte kommer att kunna starta mot Kristianstad. Filip Holländer däremot är glädjande nog tillbaka efter sin kortare skadefrånvaro.

Då uppstår en ny fråga: ”Vem ska spela bredvid Holländer?”. Om jag själv hade fått välja så hade Tipselits Daniel Carlsson fått chansen från start. Varför? Jo, för att minimera antalet rockader och för att jag är helt övertygad om att han hade klarat av det.

Daniel Carlsson har under flertalet gånger i Tipselit Äldre visat att han är bra nog för att få en chans att visa upp sig på en högre nivå. Han har dessutom ”grintan” och inställningen för att gå in och sköta sin uppgift på ett alldeles utmärkt sätt. Tillsammans med Filip Holländer hade han sannolikt kunnat ta ett lite mer defensivt ansvar.

Ett annat alternativ som känns närmare till hands och som valet förmodligen faller på är Johan Pettersson. Ett alternativ som även det säkerligen kommer fungera bra men problemet som uppstår då är att laget återigen får problem med högerbackspositionen. Den som under tiden Johan Pettersson gick omkring och i svävade i ovisshet och inte fick spela med klubben var det stora orosmolnet i laget. Om Johan Pettersson nu kliver upp på innermittfältet så blir det återigen ett hål att fylla.

Förmodligen fylls det hålet av Joakim Hall samtidigt som David Björkeryd återigen får förtroendet som vänsterback efter sin ojämna insats mot Degerfors. En match där David hade stora problem med gästernas Rennie som då och då gjorde det väldigt svårt för vänsterbacken.

Om det nu blir så att David Björkeryd spelar till vänster och Hall till höger så blir det återigen en ny backlinje utan någon betydande erfarenhet tillsammans. I en tid då kontinuitet hade varit att önska.

Men vad göra? Det finns en kontinuitet även i det faktum att Johan Pettersson spelar på innermittfältet då det isåfall inte behöver komma in en spelare utan erfarenhet från A-lagsspel i en så viktig match som den mot Kristianstad är.

Så här ser den förmodade startelvan ut:

Utöver skadan på Sebastian Johansson och avstängningarna på bröderna Lindström så är Christofer Bengtsson skadad. Robin Jonsson är även han skadad även om han är med i truppen. Spel för Robins del imorgon känns ganska långt borta i nuläget. En magmuskel krånglar och det är en skada som kan bli oerhört seglivad om den inte behandlas på rätt sätt.

Vid vinst mot Kristianstad blir gapet från ÖIS ner till Oddevold hela sju poäng. Fortfarande väntar de flesta på att Oddevolds klättring ska börja. Det har under hela säsongen funnits en känsla av att Lund snart ska tappa och Oddevold ska bli det lag som tar upp kampen på allvar. Men Oddevolds riktiga flyt har uteblivit och efter 2-2 senast mot Trollhättan känns det som att den där klättringen blir allt brantare för Oddevold.

Lund är därmed fortsatt tvåa även efter 4-1 förlusten mot Kristianstad i förra omgången. Ett Kristianstad som själva i matchen innan den i Lund förlorade mot Sleipner vilket är ett tecken på man inte riktigt vet vad som väntar i morgondagens match. I vilket fall som helst så kommer ÖIS att likt alla matcher att gå in som favoriter och Kristianstad kommer att få slå ur underläge.

Saken är ju bara den att ÖIS anno 2012 klarar av att vinna matcher även mot sämre lag. För ett sämre lag är Kristianstad även om Eldin Karisik med sin allsvenska rutin har kommit in i laget och de har en vinst med 4-1 mot Lund färskt i minnet.

Mot tre friska!


'Fortsatta skadebekymmer inför matchen mot Kristianstad' have 3 comments

  1. 21 augusti, 2012 @ 22:57 Jesper

    Kristianstad är en av de däringa ”luringarna” i serien, som man inte har en aning om vart de står från match till match. Helt klart är att de verkar ha en hög högsta nivå.

    Jag skulle gärna se Daniel från start på innermitt, men kanske inte i en match där det redan är många borta och mycket står på spel i form av att dryga ut avståndet neråt. Därför känns det bättre med JP centralt, även om det blir rockader i övrigt. Faktum är att han har relativt färsk matchvana och vi har Hall som klarar av att spela till höger.

    Tre pinnar och återtåget fortsätter!

    Svara

  2. 22 augusti, 2012 @ 11:21 DJ-CJ

    Det enda kontinuerliga med vår backlinje är att vi kontinuerligt match efter match aldrig mönstrar samma försvarare.

    Skämt åt sido, tycker ändå att det är kul att vi kan ha ett såpass stabilt försvar som vi har trots många förändringar.

    Svara

  3. 22 augusti, 2012 @ 11:21 DJ-CJ

    Det enda kontinuerliga med vår backlinje är att vi kontinuerligt match efter match aldrig mönstrar samma försvarare.

    Skämt å sido, tycker ändå att det är kul att vi kan ha ett såpass stabilt försvar som vi har trots många förändringar.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se