I gran ut’å vert

Omstarten av serien närmar sig nu med stormsteg. Äntligen! Efter ett ganska så segt och långt uppehåll – där visserligen två matcher spelats – så känns det på tiden att de riktigt viktiga matcherna nu träder in i vardagen igen. Det har som sagt varit ett ganska så stor stiljte ett längre nu tag men några småsaker har dock skett och dessutom finns det lite allmänt att rapportera om. Så därför kör vi en liten uppdatering av både det ena och det andra.

Om vi tar och börjar med skadeläget så kan där inskrivas både Christofer Bengtsson och Sebastian Johansson. Att Bengan är skadad är ingen nyhet i sig – det har vi vetat sedan Qvidingmatchen på Valhalla. Dessutom deltog han varken i Grundsund- eller Falköpingsmatchen. Vi rapporterade ju redan för flera veckor sedan om prognosen som då löd mot den 13/8 – och förhoppningen om det kvarstår. Däremot är det inte 100 % att han kommer bli återställd och därmed disponibel för spel. I dagarna sades det vara dag-för-dag – klyschigt, we know – så i åtanke att ”JP” eventuellt inte kommer representera ÖIS något mer den här säsongen finns chansen att det är Joakim Hall som vaktar högerkanten även mot Oddevold.

Men som sagt – det råder dag-för-dag in i det sista. Så ett definitivt besked lär inte fås förrän som tidigast på söndagsträningen.

Sebastian Johansson å sin sida har det varit tystare kring. På sin Twitter skrev han något om en lårkaka dagen innan det senaste Qvidingmötet – en match som han ju ändå spelade. Men inte heller Johansson fanns ju som bekant med i någon matchtrupp under serieuppehållet. Sebastian själv sade, drygt en vecka innan Oddevoldmatchen, att orsaken är att han ”har problem med låret”. Därför är Sebastians medverkan mot Uddevallagänget även den osäker. Men känns det inte bättre på måndag så blir det ingen speltid för Sebastian – något han själv fastslog.

Inte bra! Djävligt illa, snarare!

***

Hur blir det med Johan Pettersson? Vem vet det egentligen? Förmodligen ingen. Redan i tisdags skulle han ha fått ett besked. Men så blev det inte. Så klart. Den här soppan skall blandas några gånger till innan den har uppnått rätt konsistens och värme tydligen…

Det färskaste är att Johan och Gais sportchef Mats Persson skulle träffats idag torsdag. Men med tanke på tidigare helomvändningar låter vi det vara osagt om det har blivit så eller inte.

***

Nu är det även klart vilket datum som Svenska Cupen-matchen kommer att spelas. I samförstånd har det beslutats att flytta Kristianstadsmatchen till ett ännu okänt datum och den dagen – den 19/8 – kommer istället Degerfors att gästa oss. Samma tid – samma arena – allt är samma. Allt förutom motståndet.

Ni vet förmodligen redan förutsättningarna. Vid seger så blir vi ett av 32 lag som kvarstår till gruppspelet som avgörs i mars 2013.

***

Sensommaren är nu här och därför närmar det sig också så sakteliga den årliga gratismatchen! Förra året fick Varberg smaka rejält när de blev tillsmörade med 4-1 på Valhalla IP. Denna säsong är det Utsiktens BK:s tur att göra samma resa.

Den 25:e september smäller det och som en liten extra krydda inför matchen har ÖIS satt ihop ett videoklipp som förhoppningsvis kan få några fler själar att pallra sig dit. Kolla gärna på filmen – men sprid den dessutom! Lägg upp den Facebook, Twitter, med mera. Dra ditt strå till stacken!

Du finner videon HÄR (extern länk).


'I gran ut’å vert' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se