Aug 052012
 

Det har varit mycket snack och mycket diskussion kring Johan Petterssons vara eller inte vara i den rödblå dräkten framöver. Låneperioden löpte ut när juli blev augusti och sedan dess tillhör alltså Johan åter igen Gais och deras trupp. Däremot tränar han i väntan på besked fortfarande med ÖIS. I dagsläget förs det en dialog mellan klubbarna och förhoppningen är självklart att båda parter skall gå därifrån nöjda. Senaste nytt sägs vara att Gais, efter vissa påtryckningar, kommer att ge Johan Pettersson ett besked under morgondagen.

Från Johan själv verkar det aldrig ha varit tvivel om vad han velat. På hans Twitterkonto framförallt, men även i ett inslag i Radio ÖIS, har Johan uttryckt sin vilja över att få stanna i ÖIS. Inte så konstigt kanske. Här har han fått förtroende. Här har han fått spela fotboll – vilket inte har varit fallet hos de grönsvarta.

Hans Prytz å sin sida, Örgrytes huvudtränare, känner samma sak. I en intervju med Sambadefensiv för en dryg månad sedan uttalade sig Prytz såhär kring Johan Pettersson:

13:e juli (löpte kontraktet ut – det råder viss tveksamhet i vilket datum som stämmer, reds. anm.) och då förhandlas det om en förlängning och jag har sagt att jag vill ha honom kvar. Om han är hel och frisk så kommer vi att ha jättemycket nytta av Johan i höst. Så det är min absoluta förhoppning att han blir kvar.

Johan vill stanna. ÖIS vill ha honom kvar. Det låter ju mumma! Obekräftade uppgifter gör gällande att Gais, i någon slags goodwill efter att de tjyvat Álvaro Santos, Markus Gustafsson och Jakob Olsson, betalat Johan Petterssons lön trots att han varit utlånad till ÖIS. Något som upphört i och med låneperiodens slut. Med andra ord ännu en aspekt att väga in. Vad kräver Gais? Vilket utrymme har ÖIS i sin skrala klubbkassa?

Ända sedan lägret i Grundsund har vibbarna varit att det så sakteliga börjat närma sig något av en lösning. Sambadefensiv har haft kontinuerlig kontakt med Johan Pettersson – och även om det så sent som i torsdags bekräftades att klubbarna inte nått en lösning – så har det närmat sig den dagen. Dagen då Gais med Mats Persson i spetsen skulle ge besked.

Och nu, äntligen, verkar soppan rinna mot sitt slut. Beskedet – ÖIS eller inte – är nu nära. Imorgon väntas Gais ge Johan svaret. Och för Johan är det bara att hoppas att det är ett positivt sådant.

Bookmark and Share

  22 Responses to “”JP” väntar på besked”

 1. Bara inte det här innebär att vi inte har utrymme för att ta in en anfallare till…

 2. Fan, jag känner verkligen att jag inte vill se ÖIS betala några pengar för Johan Pettersson. Så mycket som den klubben har pissat på oss vill jag inte ge dom en krona för en spelare som dom bara vill bli av med till oss.

  Jag vill samtidigt se JP i ÖIS, pest eller kolera ungefär.

  • Håller med på bägge punkterna, JP går som bosman nästa år…
   Hellre då att Tattarna med sin usla ekonomi får fortsätta pröjsa hans lön året ut, så tar vi han nästa säsong än att lägga ngra pengar nu.

 3. Jag gillar JP. Han har mycket boll i sig och samtidigt så gör han alltid jobbet, och mer där till. Hoppas verkligen att det löser sig idag, så att fokus kan vara på fotbollen.

 4. Jag ser gärna att JP blir kvar då han är en intressant spelare som dessutom kan spela högerback, en position där vi är sårbara när inte Bengan kan lira. Dock så skall han inte bli kvar till vilket pris som helst. GAIS vill säkert sälja och ÖIS vill troligen låna säsongen ut. Med tanke på att GAIS absolut inte kommer erbjuda JP ett nytt kontrakt efter säsongen känns det rimligaste att man förlänger lånet och ÖIS tar hela alt. en del av lönekostnaden jämfört med tidigare.

  Värt att understryka är att om vi skall gå upp i år så är det utan att göra ett förlustresultat ekonomiskt.

 5. Det blev inget med JP, han kommer gå tillbaka till GAIS, dem ville ha tillbaka honom.

 6. Ryktas lite att Joakim ”kimmen” Alriksson är påväg till oss? En spelare som har spelat Gjort ett par inhopp i Allsvenskan förra året och u19 landskamper, han valde att inför denna säsongen att gå till Ängelholm i superettan men det har blivit mycket skralt med speltid.. och ja jag tror han skulle vara en supervärvning som höjer laget och konkuransen på innermittfälltet samt som ytter. Bara jag som hört ryktet?

 7. Tråkigt i så fall fast vi plockar han ju ändå gratis nästa säsong…

 8. JP alltså

 9. JP har alltså fått besked idag. Detta innebär antagligen inte automatiskt att vi får det…

 10. Det kan ju även vara så att JP vill gå tillbaka till GAIS och hoppas ta en plats med tanke på vi har en ny tränare.. Allsvenskan lockar nog mer än trean trots nuvarande tabellpositioner

  • Jag har verkligen funderat en stund på vad du säger men till slut kommit fram till att nej, så kan det inte vara!

 11. Får verkligen hoppas att Alriksson bryter sitt kontrakt med ÄFF.
  Killen håller en ruggigt bra nivå minst lika bra som lillström, och kan även spela ytter. Debut i Allsvenskan som 18, landskamper för u19 landslaget, årets junior i DIF, det året dem blev svenska mästare i u21… Har någon i ÖIS dessa meriter? bryter han sitt kontrakt nu får fan styrelsen ta att agera speciellt när/om Lillström och JP försvinner.

  • Jag kan ha missat nåt men varför skulle han gå till oss av alla klubbar om han nu är så vass ?

 12. Varför drar det ut med JP?
  Vi möter oddevold på Måndag vad händer?

 13. Träffade JP på way out west idag (lugn han var nykter) han berättade att han signade idag (!!!) för öis idag. Han var lättad eftersom det dragit ut på tiden som fan.

  • Misstänkte det när det blev klart igår att ÖIS släpper Otterstedt till Utsikten. Känns bra, förutsatt att Gais inte fick en massa pengar av ÖIS.

   • Då handlar det förmodligen om ett lån säsongen ut i så fall. För Otterstedt är enbart utlånad under hösten.

    Vilken klubb det handlade om ville Pontus inte avslöja när jag hade kontakt med honom i förrigår, men om man ska tro uppgifterna som rann ut igår så är det Utsikten som gäller, ja.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>