ÖIS är vidare till gruppspel i Svenska cupen

Avancemang! Det blev vinst mot Degerfors IF och ÖIS är nu klara för det eftertraktade gruppspelet i början av nästa år. Efter en imponerande insats kunde siffrorna skrivas till 3-0 efter två mål av formstarke Oskar Wallén.

På ett soligt och väldigt varmt Gamla Ullevi tog ÖIS emot klassiska Degerfors IF. Ett lag som sladdar en aning i superettantabellen och ligger på kvalplats i ”fel” ända av serien. Det märktes också inledningsvis då ÖIS var det klart hungrigaste laget

Första halvlek var en ganska chansfattig historia men i inledningen av matchen är Ricky Yarsuvat som imponera i den förta halvleken kämpar sig igenom motståndarförsvaret men kommer ur vinkel och får med sig en resultatlös hörna.

Efter elva minuter får dock ÖIS utdelning i form av chanser efter sin inledande dominans när Johan Hedman kommer runt på kanten och slår ett inlägg. Ett inlägg som Oskar Wallén inte tvekar en sekund på utan går rakt på och trycker in i nätmaskorna. 1-0 är ett fatkum på matchens första farliga chans och målet kommer fullt rättvist. Hedman visar att han kan göra det bra på kanten och Oskar Wallén visar varför han är en av seriens hetaste unga anfallare.

ÖIS dominerar spelet under de större delarna av den första halvleken men efter 25 minuter kommer Degerfors runt på kanten och slår in bollen snett inåt bakåt. Avslutet tvingar Fredrik Andersson till årets räddning. En handbollsräddning där ena benet släpar när han slänger sig åt höger medan vänsterbenet hänger kvar och räddar det hårda avslutet som styrs rakt upp i luften och sedan kan plockas ned av Fredrik Andersson.

Efter 36 minuter är ÖIS nära efter att ha kontrollerat spelet ett tag är ÖIS oerhört nära att rinna igenom när Jonathan Lindström petar in en genomskärare mot straffpunkten som både Ricky och Wallén missar att suga in. Riktigt nära.

Från den chansen fram till halvtidsvilan händer det inte speciellt mycket mer än att ÖIS kontrollerar spelet utan att skapa några farligare chanser. Med andra ord som upplagt för en besvikelse i den andra halvleken.

I början av den andra halvlek förstärks bilden av att det hela kommer skita sig. Degerfors kommer gång på gång runt på David Björkeryds vänsterkant genom förre Elfsborgs- och Gaisspelaren Amaniyane Rennie. Degerfors inleder andra halvlek bäst och är nära att skapa farligheter flera gånger om. Som tur är lyckas allt som oftast en ÖIS:are in i situationen och rensa undan bollen innan den hinner fram till sin tänkta mottagare.

Efter den stormiga inledande kvarten av andra halvleken så kan ÖIS ta tillbaka taktpinnen i matchen och återigen börja skapa lägen. Efter en hörna i den 59:e minuten hamnar bollen vid Oskar Wallén som vänder runt och skickar bollen mot mål. Den rullar långsamt och ser ut att hamna mål men den träffar stolproten och rullar ut mot ett inkast.

Så i den 63:e minuten händer det: TOMMY NÄTAR MED PANNAN! Johan Hedman skickar in ännu ett kvalitetsinlägg ochTommy Lycén av alla människor dyker upp på bortre stolpen och sätter dit pannan. Bollen går via Degerforsmålvakten och in men 2-0 är ett faktum.

I den 69:e minuten ställer ÖIS om snabbt och Johan Hedman vinner ett motlägg på kanten och får fram bollen till Emil Karlsson som sätter av i djupled tillsammans med Oskar Wallén mot en ensam försvarare. Emil spelar således bollen snett inåt bakåt till Oskar Wallén när de båda nått straffområdet och i höjd med straffpunkten kan Oskar trycka in bollen i nätmaskorna. 3-0

Strax efter målet är Henrik Carlsson ytterst nära att peta in en boll i mål efter lite tumult i straffområdet. Tyvärr får han bara iväg en strumprullare utan kraft som målvakten visserligen får sträcka ut för att rädda men som ändå inte når över mållinjen.

Matchens sista läge får Emil Karlsson som sätter av i en kontring och får bollen av Johan Hedman i vänsterinnerposition mot en Degerforsförsvarare som han inte riktigt lyckas ta sig förbi men får ändå iväg ett bra skott som målvakten får anstränga sig för att hålla.

Efter Emil Karlssons chans händer inte speciellt mycket även om ÖIS vill ha mer. Tillslut känns det hela som en ganska så komfortabel vinst och ÖIS är vidare till svenska cupens gruppspel i början av nästa år. Ett gruppspel som kan bli ytterst intressant.


'ÖIS är vidare till gruppspel i Svenska cupen' have 4 comments

 1. 19 augusti, 2012 @ 21:59 Kommittén för Statssäkerhet

  Gruppspel mot Mats Perssons 2 lag (Bandytattarna och Tråkvitt), kan ju vara lite inkomstbringande iaf…

  Svara

  • 19 augusti, 2012 @ 23:05 Anonym

   Eller di gule.

 2. 19 augusti, 2012 @ 23:08 Anonym

  Pettersson är redan nu bättre än Bengtsson i mina ögon, fortsätt med honom.

  Svara

 3. 20 augusti, 2012 @ 12:15 Richard

  Fan va gött att se att vi kan prestera trots alla våra skador, Konkurrens i truppen – JATACK!

  Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se