Pettersson är klar – på riktigt

Nu är det klart. Och då alltså helt klart. Johan Pettersson stannar, efter många om och men, i ÖIS säsongen ut. Augusti har varit en svängig period för Johan inte minst, och ni känner ju till historien. ”JP” var klar för ÖIS – men plötsligt Gais stod för en kovändning och ändrade sitt beslut. Man ville inte skriva på. Allt inom ett par timmar.

Så blir det inte den här gången. Det kan vi vara säkra på. Under gårdagen nåddes Sambadefensiv av informationen att de ånyo var otroligt nära en lösning – och idag föll de sista pusselbitarna på plats i form av en underskrift signerad Mats Persson.

Underskriften betyder att Johan Pettersson lånas ut från Gais och det säsongen ut. Som tidigare nämnt köper ÖIS inga spelare i det läge man nu befinner sig i. Det är för riskabelt sett till vilken ekonomi klubben har och till den division man spelar i. Därför har man nu alltså “JP” på lån säsongen ut.

Under hela den här turbulensen så har Johan Pettersson själv visat upp en stor önskan över att få stanna i ÖIS. Något som nu alltså blir verklighet även om han i en intervju på ÖIS.se medgav att det var otroligt nära att det blev spel i Grönsvart.

***

Samtidigt kan vi ta och rapportera att det blev så som vi skrev om här på sajten för ett tag sedan – Kent Carlzon kommer framöver agera sportchef i ÖIS. Nyligen tillträdde han sportrådet där han för stunden arbetar ideellt. Men till hösten, närmare bestämt den första november, övergår det till en fast tjänst som sportchef. Förhoppningen är som sådan att han med sitt breda kontaktnät skall kunna bidra till bra rustade junior- samt seniorlag.


'Pettersson är klar – på riktigt' have 21 comments

 1. 16 augusti, 2012 @ 08:23 Jacko

  Härligt att JP nu är klar. Given från start som högerback mot Degerfors.

  Svara

 2. 16 augusti, 2012 @ 10:54 DJ-CJ

  Vem betalar Rickys lön? Vi eller Elfsborg?

  Svara

  • 16 augusti, 2012 @ 10:54 DJ-CJ

   och glömde det självklara:

   Riktigt gott att JP är klar för säsongen ut!

 3. 16 augusti, 2012 @ 11:23 1894

  Synd, hade hoppats JP skulle göra ett försök till nu när vi har en ny tränare.

  Antar att Öis betalar hela eller delar av hans lön nu, antagligen det som var anledningen till att det drog ut på tiden?

  p.s. skall ni kalla Kent för samma ”smeknamn” typ kåkfararen som ni haft på MP? d.s.

  Svara

  • 16 augusti, 2012 @ 11:37 Sven R

   En person, i en kommentar, har kallat MP detta. Jag är övertygad om att majoriteten av ÖIS:are inte gör så.

   Vi ÖIS:are är glada att JP är klar för oss och att han trivs och förhoppningsvis utvecklas som fotbiollsspelare.

   Personligen hoppas jag GAIS får ordning på sin ekonomi, klarar sig kvar i allsvenskan och att vi tar oss tillbaka dit, så vi får se sex klassiska alliansderbyn inom en snar framtid!

  • 16 augusti, 2012 @ 13:30 1894

   En person?? Räcker att gå till er Sv. fans sida för att läsa om ”ut ur fängelset”-kort och det är skrivet av redaktionen…

   Tack för ”stödet”. Tyvärr ser det mörkt ut men vi har rett ut liknande stormar förut, dvs att vi har erfarenheten av ebb i kassan och vet vad som krävs.

  • 16 augusti, 2012 @ 16:09 Felix Jonsson

   Likt eran sida på SvenskaFans så kanske det inte är en representabel del av fanskaran som håller till där. Jag fullständigt avskyr det som Kent Carlzon har gjort men anser ändå att han kan vara värd en chans till. Men jag är inte på något sätt helt övertygad om att det är ett bra val. Det får tiden utvisa.

  • 16 augusti, 2012 @ 17:56 Daniel_K

   Helt rätt Felix!

   gasare gör ju allt för att förtränga sanningen..

  • 18 maj, 2014 @ 13:40 Monkey

   I thought I’d have to read a book for a diecvosry like this!

  • 16 augusti, 2012 @ 18:20 Andreas Kristensson

   Det där med ut ur fängelse-kort var ju såklart skrivet med glimten i ögat. Lighten up! :) Tar man sitt straff har man gjort sig förtjänt av en andra chans. Det gäller såväl Persson som Carlzon.

  • 16 augusti, 2012 @ 21:42 Daniel_K

   Och när hade en gaisare koll på humor eller liknande?

  • 17 augusti, 2012 @ 00:53 1894

   Lugnt, var mest en direkt hänvisning till Sven som levde med en föreställning om att endast EN öisare hade kommenterat MPs bakgrund.
   Time-ingen gjorde ju att din kommentar i artikeln blev kul för alla andra.

  • 17 augusti, 2012 @ 01:16 Sven R

   Ledsen, jag hade bara sett en kommentar på den här bloggen om det. Ville mest peka på att jag trodde det var en minoritet av ÖIS:are som inte kunde se ironin i att peka ut MP, när vi själva tar oss an KC.

 4. 16 augusti, 2012 @ 14:01 Charles

  Någon som vet hur mycket ÖIS ”vek ner sig” i låneavtalet? Låter rimligt med en 50/50 lösning av lönen möjligen 70/30. Själv ser jag JP som en dussinspelare i ÖIS, trots högerbacksbristen. Väger 5-10 kg för lite i muskelväg. Så för mig känns det fel om vi betalar något öht för honom. Kanske osympatiskt att säga men hoppas verkligen gais går omkull och får börja om i 7an.

  Svara

  • 16 augusti, 2012 @ 16:20 Christian Börjesson

   ÖIS i sig vek inte ned sig någonting. Så mycket kan jag säga.

  • 16 augusti, 2012 @ 16:23 Oskar

   Visst Johan är inte direkt den största spelaren det är sant. Men har du sett honom spela i Öis hitills? Alla matcher han har varit med i tycker jag han har antingen gjort ett grymt bra arbete eller ett helt magiskt arbete.

 5. 16 augusti, 2012 @ 19:23 ph

  ang richard yarsuvat. enligt fotbollstransfers.com så står det övergång och inte lån, och som jag fattar av den artikeln (http://www.fotbolltransfers.com/site/news/22331.html ) så är det inte ett lån det rör sig om

  Svara

  • 16 augusti, 2012 @ 20:22 Christian Börjesson

   Ja, det stämmer nog. Slarvigt av oss. Bra korr av dig!

   “Yarsuvat har skrivit på ett tremånaderskontrakt […]” (från ÖIS hemsida).

  • 17 augusti, 2012 @ 17:40 Bartoli

   Även ett lån är väl definitionsmässigt en övergång?

  • 17 augusti, 2012 @ 22:10 Christian Börjesson

   Har nu kollat upp vad som gäller och det rör sig om ett lån och ingenting annat.

   Då var det utrett.

 6. 17 augusti, 2012 @ 05:58 Daniel R

  Riktigt skönt för både Johan och ÖIS att den här historien äntligen fick ett lyckligt slut!

  Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se