Pettersson kvar i ÖIS

Under morgonen kom det definitiva beskedet. Johan Pettersson fortsätter i ÖIS. Turerna har varit många – fram och tillbaka. Stundtals har det snackats om att det har varit en hårsmån från att bli helt klart. Ibland har det pratats om att det håller på att rinna ut i sanden. Något det alltså inte gjorde!

Trots att Johan alltså skulle ha fått ett besked redan i början av veckan så har dagarna rullat på utan några definitiva svar. Så sent som i torsdags såg det ut som att alltihop skulle gå i stöpet. Klubbarna kom inte överens. Gais ville inte ge med sig.

Men det må jag säga att de ändå gjorde tillslut. I alla fall måste ÖIS ha genomfört ett gediget arbete. För det här kontraktet står på samma premisser som det förra. Ja, det handlar om en utlåning hösten ut. Ja, Gais betalar lönen. Med andra precis som det kontrakt som löpte ut i månadsskiftet. En av anledningarna till att det rör sig om ett lån är på grund av klubbens ekonomi. Man äventyrar ingenting i den här serien. Glädjande nog så säger Johan själv att han ”skriver på direkt” om hösten skulle bli framgångsrik och klubben skulle vara intresserade av en övergång. Kan det bli mycket bättre?

Det kan det faktiskt. I och med att statusen på vår ordinarie högerback Christofer Bengtsson är oklar så har vi nu, utöver Joakim Hall, alltså Johan att tillgå. Det må inte vara hans primära position – åtminstone inte i ÖIS – men han visade mot Qviding att han är mer än duglig på den positionen. Ett lugnande besked alltså.

Som grädde på moset så ser han dessutom ut att bli spelklar redan till på måndag.

***

I samma veva kan vi ta och rapportera om Pontus Otterstedt och hans framtid i ÖIS. Han har fått väldigt sparsamt med speltid under den här säsongen och är nu på väg bort. Däremot skall det dock handla om en utlåning höstsäsongen ut och ingenting annat. Under gårdagen kom det uppgifter gällande att det är Utsiktens BK som är nästa klubbadress – men klubbar var Pontus bestämd med att han inte ville diskutera när vi först hade kontakt under torsdagen.

Det låter i våra öron som en bra lösning. Pontus har hamnat i något av en frysbox och behöver få en nytändning. Logiskt nog krävs det speltid för att utvecklas och tro på sig själv som fotbollsspelare. Något som han inte kan räkna med i dagens ÖIS. Han lät dock meddela att han hoppas återvända som en bättre spelare med bättre självförtroende. Och vi gör väl inte annat än att hoppas på det samma!


'Pettersson kvar i ÖIS' have 4 comments

 1. 11 augusti, 2012 @ 10:49 Oskar

  Fan va skönt att höra att Johan stannar med oss!

  Svara

 2. 11 augusti, 2012 @ 11:51 Jonas

  Allt i denna texten låter underbart, hoppas det blir så också :)

  Svara

 3. 11 augusti, 2012 @ 13:02 Lj

  Har sällan blivit så glad som jag blev när det blev klart med Johan Pettersson.
  Har en känsla av att han kommer att bli en av den viktigaste kuggen i ÖIS under hösten.
  Han har också ett om vittnat stort ÖIS- hjärta.
  Rickard Yarsuvat har jag sett en match med IFK Värnamo. Han var kanske inte den bästa spelaren, men han var snabb med bra bollbehandling. Verkar också hård i kroppen.
  Kan förhoppningsvis vara ett bra komplement vid skador i anfallet.
  Eftersom jag vet att Kent har en bra näsa för utvecklingsbara spelare hoppas jag kunna gratulera honom när 3 månader gått.

  Svara

 4. 11 augusti, 2012 @ 13:07 Andreas

  Uppdatering från sd twitter: ”Vilken djävla soppa. Allt var till synes klart, fick det till och med bekräftat, men nu en kovändning. GAIS vägrar skriva på ”JP”:s lån”.

  Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se