Planenligt i Bohuslän

Då hade det blivit dags igen. Varje år under det traditionsenliga Grundsundslägret spelas en match mot en lokal blandning spelare av varierande kvalitet och nu var det återigen dags. Och det gick precis som planerat. Här följer en sammanfattning. Och jag vet att det inte är Grundsunds IF i sin helhet som ställdes mot ÖIS utan en så kallad Lysekil/Grundsundskombination. Men jag väljer att kalla dem Grundsund.

Matchen inleddes som väntat med en massiv press från rödblått håll men det var inte ÖIS som fick den allra första farliga chansen, det var Grundsund. Efter att ÖIS trillat boll en längre tid utanför motståndarnas straffområde vann hemmalaget bollen på mitten och lyckades komma runt Joakim Hall som startade som vänsterback då Hannes Sahlin flyttat in i mitten när Robin Jonsson tvingats lämna återbud. Därifrån lyckades Grundsundsspelaren skicka in ett sällsynt välriktat inlägg som träffade pannan på till synes förvånad anfallare i höjd med straffpunkten. Nicken är hård och går strax över ribban. Farligt!

Efter var det dock ÖIS som tog tag i taktpinnen på riktigt.

0-1 David Björkeryd får bollen av Filip Holländer på mittplan och sätter av i djupled på vänsterkanten. Strax innan han når kortlinjen stannar han upp en aning och får syn på Oskar Wallén som vandrat in i straffområdet. Han slår in bollen efter marken till Oskar som tar emot bollen och vänder om innan han hårt och bestämt slår in den lågt bakom målvakten.

0-2 Jakob Lindström slår en genomskärare som friställer Emil Karlsson som tar emot bollen vid straffområdesgränsen och rundar den utrusande målvaketen för att sedan lägga in bollen i det vidöppna målet.

0-3 Markus Anderberg är inblandad i det mesta i inledningen och nu får han bollen på högersidan av straffområdet där han dribblar sig förbi både en och två spelare innan han ser Filip Holländer som kommer springandes mot straffområdeskanten. Anderberg slår bollen till Holländer som tar emot den och trycker till den med full kraft in bakom Grundsundsmålvakten.

0-4 Filip Holländer tar sig runt på högerkanten när ÖIS ställer om och slår ett inlägg mot Emil Karlsson som stormar fram och bröstar bollen förbi målvakten men han lyckas inte få någon vidare träff på bollen som målvakten räddar med höften. Dock förgäves då Oskar Wallén stormar fram och språngnickar in returen i det öppna målet.

0-5 Tommy Lycén som för dagen spelade högerback kommer runt på högerkanten och slår in ett hårt lågt inlägg som Oskar Wallén kan stöta in högt.

1-5 Strax innan paus kan Grundsund reducera och det genom en hörna som slås hårt mot första stolpen där Tommy Lycén missar en aning i markeringen och en bohuslänning kan skarva in bollen intill den första stolpen.

1-6 Efter paus dröjer det inte äns så mycket som en minut innan ÖIS kan utöka ledningen. Joakim Hall lyfter in en boll till David Björkeryd som tar emot bollen vid straffområdeskanten och väntar in Hall som fortsätter sin löpning på kanten. Björkeryd slår sedan bollen till Hall som på ett tillslag slår in bollen till Oskar Wallén i straffområdet som petar fram bollen en meter för att rycka ifrån sin försvarare och avslutar sedan säkert över målvakten. Fjärde målet för Wallén.

1-7 Markus Anderberg får bollen på mitten och springer sedan helt enkelt på sin kant hela vägen fram till mål och slår upp bollen i nättaket när han kommit fram. Svårare än så behöver det inte vara.

1-8 Emil Karlsson tar emot bollen utanför straffområdet, vänder om och klappar till för allt vad han är värd och gör ett mål som ser ut ungefär som det han gjorde mot Sylvia på bortaplan. Pang bara!

1-9. Joakim Hall fyller på i offensiven när ÖIS har trillat boll på offensiv halva i ett tag och han spelar in bollen efter marken snett inåt bakåt till en framstormande Tommy Lycén som sätter dit högerfoten.

1-10 Jonathan Lindström som i pausen bytte av brodern Jakob i halvtid slår en bra hörna som nyinbytte Johan Hedman kan nicka in vid den första stolpen.

1-11 Återigen Johan Hedman. Alexander Jeremejeff tar emot bollen utanför straffområdet och gör mycket vackert bort sin spelare och frispelar Johan Hedman som lika självsäkert och läckert rullar in bollen i nätmaskorna. Som en smekning.

1-12 Matchens sista mål görs av David Björkeryd då Tommy Lycén skickar in ett hårt och välriktat inlägg mot Alexander Jeremejeff som inte riktigt når upp på bollen utan istället kan David Björkeryd som kommer smygande bakom nicka in bollen.

En vinst med 12-1 mot ett lag bestående av spelare av division 4-5 klass säger väl inte speciellt mycket. Ett lite allvarligare prov ställs spelarna inför på fredag då Falköping väntar i Svenska Cupen. Mot framtida segrar!

Matchfakta:

Startelva:

1. Peter Abrahamsson

9. Tommy Lycén
44. David Leinar
6. Hannes Sahlin
3. Joakim Hall

19. Markus Anderberg
20. Filip Holländer
125. Jakob Lindström
5. David Björkeryd

10. Oskar Wallén
14. Emil Karlsson

Byten:

Minut 46:
Jakob Lindström ut
Jonathan Lindström in

Minut 65:
Oskar Wallén ut
Alexander Jeremejeff in
Emil Karlsson ut
Johan Hedman in

Mål:

0-1 Oskar Wallén
0-2 Emil Karlsson
0-3 Filip Holländer
0-4 Oskar Wallén
0-5 Oskar Wallén
1-5 Troligtvis en bohuslänning
1-6 Oskar Wallén
1-7 Markus Anderberg
1-8 Emil Karlsson
1-9 Tommy Lycén
1-10 Johan Hedman
1-11 Johan Hedman
1-12 David Björkeryd

Målskyttar: Oskar Wallén 4, Emil Karlsson 2, Johan Hedman 2, Tommy Lycén, David Björkeryd, Filip Holländer, Markus Anderberg

Publiksiffra: Cirka 100 personer

Mest prominenta gäst vid sidan av planen: Svårt, Benny Rosén satt där, men även Janne C syntes till.

Inträdespris: 60 bagis. Lite i överkant.

Matchens lirare i ÖIS: Oskar Wallén

Matchens lirare i hemmalaget: Den korpulente och mycket högljudde mannen som kom in i slutet av matchen och parkerade i mittcirkeln varifrån han pekade med hela armen åt sina undersåtar och stod för en kraftansträningning. När han var nära på att sparka hälsenorna av Tommy Lycén varpå den annars så timide och lugne boråsaren gick bananas. Med rätta.


'Planenligt i Bohuslän' have 17 comments

 1. 1 augusti, 2012 @ 00:43 timberhochmandie

  Stefan Herre Eriksson var där också…

  Svara

 2. 1 augusti, 2012 @ 02:09 steffe_öis

  var inte kocken med i hemmalaget?????

  Svara

  • 1 augusti, 2012 @ 15:15 Felix Jonsson

   Nepp, inte den här gången. Han har tydligen lagt ned karriären och satsar fullt ut på jobbet.

 3. 1 augusti, 2012 @ 07:07 Anonym

  Titta på Oskars filmklipp från idag. Sista inslaget med den lilla grabben som jagar boll. Hur skön är han inte när han ändrar sig och satsar på bollföraren istället. :D Skön lirare!

  Svara

  • 1 augusti, 2012 @ 14:13 JD1887

   Det är sebbes grabb så då kan du gissa vart han fått det från ;)

  • 2 augusti, 2012 @ 02:04 Oskar

   Plötsligt är allting helt glasklart!

 4. 1 augusti, 2012 @ 15:11 lars

  Hur ser det ut på JP fronten? för tyckte jag såg en skymt av honom på bussen i stan igår kväll och antog ju då självklart att han skulle snacka med Gais.

  Svara

  • 1 augusti, 2012 @ 15:17 Felix Jonsson

   Han var med och värmde med laget igår men bytte sedan om och spelade inte match. Men tyvärr vet jag inget men han är ju officiellt inte ÖIS spelare längre då Juli blivit Augusti. Så fort vi vet något så kommer ni att få reda på det. Antingen här eller på Twitter.

 5. 1 augusti, 2012 @ 16:02 Ruskigt starkt

  Att vinna med 12-1 visar vilket världslag egentligen ÖIS är. Jisses vilken klass på spelarna. 12-1!

  Svara

 6. 1 augusti, 2012 @ 17:03 Egon

  Tack för Rapport.!
  Du är en Pärla Felix ……

  Svara

 7. 2 augusti, 2012 @ 09:09 Anonym

  JP fick inte spela matchen för Gais, så det verkar som om Gais väljer att ta tillbaka honom tyvärr.

  Svara

  • 2 augusti, 2012 @ 09:13 Christian Börjesson

   Han har inte fått besked av GAIS än. Men självklart låter de honom inte spela för en klubb som han inte tillhör. Det är väl ganska så självklart.

  • 2 augusti, 2012 @ 14:03 DJ-CJ

   Ny tränare i GAIS. Kan hända att han ser en chans att ta sig ur den frysboxen han varit i. Samtidigt verkar han trivas bra i ÖIS och vore gott att se honom på ett nytt lån säsongen ut.

  • 2 augusti, 2012 @ 14:03 DJ-CJ

   Frysboxen i GAIS alltså.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se