Richard Yarsuvat ansluter

I samma veva som Johan Pettersson definitivt blev klar för ÖIS så offentliggjorde klubben ännu en förstärkning och det i form av en ung och lovande anfallare vid namn Richard Yarsuvat. Richard är född blott 1992 – med andra ord samma år som Oskar Wallén, Pontus Otterstedt och Joakim Hall.

Richard Yarsuvat är fostrad i Boråsklubben Elfsborgs IF. Redan förra säsongen hann han både med fem inhopp i Sveriges högsta serie och spel i Europe League-kvalet och denna säsong har han varit utlånad till Superettaklubben IFK Värnamo. Där blev det dock ingen större succé. På sex matcher gick han mållös och med endast en assist på kontot.

Richard Yarsuvat. Här i Elfsborgs tröja. Foto: Nyheter24

Yarsuvat beskrivs först och främst vara en spelare med en bra bollkontroll och en stor näsa för mål. Visserligen har det inte synts till allt för ofta det senaste – men det har förmodligen att göra med att han inte är på nivån som krävs än. Under sina tre kommande månader som spelare i Örgryte IS, där ett eventuellt kvalspel till Superettan är inkluderat, förväntas han främst visa upp sin arbetskapacitet och aggressivitet i anfallet. Man vill inte heller riskera att en skada på en av våra två anfallsess Oskar Wallén och Emil Karlsson skall stjälpa oss.

Med Richard Yarsuvat har man en bredare anfallsbesättning och fler alternativ när någon är indisponibel eller helt enkelt inte bra nog för att få starta. En uppsäkring för att nå Superettan alltså!

Bakom denna förstärkning står, bland annat, den nytillsatte Kent Carlzon, och så här beskriver han värvningen av Richard Yarsuvat till ÖIS.se:

- Ricky är en målgörare som även kommer bidra med aggressivitet och arbetskapacitet på topp. Vi kände att det var viktigt att vi i höst inte hamnar i situation där vi saknar målgörare på grund av skador eller avstängningar.

Precis som för Johan Pettersson så kommer Richard att vara disponibel för spel redan på måndag mot Oddevold. Kom därför till Rimnersvallen och vittna en förlängning och en förstärkning på plats!


'Richard Yarsuvat ansluter' have 10 comments

 1. 11 augusti, 2012 @ 12:02 Jacko

  Förmodligen Elfsborg som vill hålla en talang varm i kläderna. Vi lär betala nada. Blir spännande att se vilken klass han har.

  Svara

 2. 11 augusti, 2012 @ 13:33 lars

  alltid lika spännande med förstärkningar till truppen! bara att önska honom lycka till!

  Mot Superettan och vidare

  Svara

 3. 11 augusti, 2012 @ 14:54 John

  Nu ska jag inte säga så mycket om honom utan att själv ha sett honom spela. Men enligt vad jag har hört så gick det inte så bra i Värnamo och han bröt även i förtid med dom. Men förhoppningsvis går det bättre för honom hos oss. Det lär vara lättare för honom att prestera i ett spelande topplag än i ett bottenlag som kämpar om nytt kontrakt i Superettan. Dessutom är det ju närmre hem och det är nog betydligt bättre stämning i ÖIS än i Värnamo.

  Vi får verkligen hoppas att GAIS-idioterna inser att de borde släppa JP om de inte vill skämma ut sig fullständigt.

  Hoppas verkligen att både JP och Richard gör succé hos oss i höst och att vi slipper kvala utan går direkt upp istället.

  Svara

 4. 11 augusti, 2012 @ 15:42 Cyban

  Jaha, då är de la klart att Hedman inte får köra mer på topp utan bara som ytter? Va är det här för värvning dålig i Värnamo som ligger näst sist i S1. Vill inte se han i truppen mot Oddevold, proove me wrong please.

  Svara

  • 13 augusti, 2012 @ 15:13 Oskar

   Tycker det är grymt synd att vi inte får se Johan spela mer på sin rätta position. Enligt mig har han inte på kanten att göra utan han gör sig mycket bättre i anfallet.

 5. 11 augusti, 2012 @ 16:44 Fredrik

  Underbart med en anfallare till! Fantastiskt är ordet!

  Svara

 6. 11 augusti, 2012 @ 17:10 Johan

  Henrik Carlsson är bättre,än Richard !

  Svara

 7. 11 augusti, 2012 @ 17:30 Kaka

  Var inte tanken att man skulle satsa på Henrik Carlsson som anfallare och nu tar man in en anfallare till? Henrik lär väl få nöja sig med att spela med sitt gamla gäng. Varför a-lags kontrakt?

  Svara

  • 11 augusti, 2012 @ 18:17 Anonym

   Det är det nog många som undrar efter att ha sett honom idag mot Mjällby. Har hört att Torslanda kollar in några av Tipselit äldre spelarna för A-lagskontrakt.

 8. 11 augusti, 2012 @ 18:30 Kaka

  Menar du att han var dålig idag? Såg inte matchen

  Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se