Tisdagsträning med blandad kompott

Igår tappade ÖIS till synes säkrade poäng i slutskedet av matchen. Idag var det tillbaka in i vardagen med eftermiddagsträning i vanlig ordning. På den härligt solblänkta och välklippta naturgräsmattan genomförde laget ett 1,5 timma långt träningspass innehållande bland annat passningsövningar, någon variant av fotbollspingis och handboll gåendes på knä. En salig kompott och mycket prestige. Precis som det skall vara!

Glädjande från träningen som sådan var att trion innehållande Leinar, Bengtsson och Johansson återfanns på planen när träningen drog igång. Leinar körde sedan på och deltog i samtliga övningar under i stort sett hela träningspasset. Förkylningen verkar alltså vara mer eller mindre borta. Med andra ord kan vi nog räkna med att David spelar mot Degerfors. Vi kan också meddela att Johan Pettersson fortsatt tränar med ÖIS i väntan på att få klarhet i hans fortsatta fotbollskarriär. ÖIS eller Gais? Vad blir det?

Det glädjande övergick dock i mindre glädjande nyheter i fallet Christofer Bengtsson. Efter ungefär 30 minuter, när Leinar och Jeremejeff hade vunnit över i stort sett varenda par i fotbollspingis, däribland Bengtsson och Hall, lämnade han planen. Efter ett litet kort snack med Johan Anegrund lunkade bengan in mot omklädningsrummen och därefter sågs han inte till något mer. Baksidan fortsätter alltså att djävlas. Mycket frustrerande.

Sebastian Johansson å sin sida verkade, utifrån vad jag kunde se, vara på bättringsvägen. Fram tills det att laget övergick till att spela handboll på knäna – något som för övrigt mer liknande kollektivbrottning – så deltog han i samtliga övningar till synes obehindrat. Därefter försattes han att löpa runt planen vilket han gjorde under ett längre tag. Sedan traskade även han in i omklädningsrummet en stund för resterande del av laget. Det utan att, såvitt jag kunde se, halta eller skaka på huvudet.

Men tyvärr fanns det även en hel drös av spelare som inte var med nere på gräsplanen. Varken Markus Anderberg, Filip Holländer, Tommy Lycén, Robin Jonsson eller Pontus Otterstedt deltog. Otterstedt har redan bekräftat att han är på väg att lånas ut – men de andra är desto mer oroande. Förmodligen handlar det om att ta hand om sina ömma kroppar efter matchen igår och när man hör om att Robin Jonsson igår spelade matchen med ett par Alvedon i kroppen så blir man en aning orolig. Den där magmuskelskadan som han dragits med ett tag kanske är väldigt illa ändå?

Markus Anderberg syntes inte till någon gång – inte heller Robin Jonsson. Holländer däremot visade sig plötsligt ute på gräsmattan iklädd ÖIS-mundering och joggingskor. Efter ett kort samtal med Nexborn där han blev tillsagd att fortsätta cykla för att hålla igång så försvann han igen. Inte heller Tommy Lycén visade sig mer än innan träningen då han haltade ganska så betänkligt på väg in i klubbhuset. En stygg smäll under matchen mot benet eller foten igår som satt sina spår?

Inte förrän senare i veckan, och då framförallt träningen på lördag innan matchen i Svenska Cupen, kan vi vara helt säkra på hur illa sjukstugan egentligen är. Ofta ser det ut så här efter en match. Men jag hade varit betydligt lugnare om jag inte hade kunnat räkna frånvarande spelare på min ena hand…


'Tisdagsträning med blandad kompott' have 19 comments

 1. 15 augusti, 2012 @ 15:42 Anonym

  http://www.matchdax.se/allsvenskan/ailton-tränar-med-blåvitt

  Jag ber om ursäkt för att jag kapar artikeln. Någon i klubben som känner Ailton och kan fråga honom vad det handlar om?

  Svara

  • 16 augusti, 2012 @ 01:02 Christian Börjesson

   ”i Ailtons fall så handlar det om att han har barn i Göteborg och hans lag har varit i Norge och spelat. Därför var det en förutsättning för honom att han hade en klubb där han kunde sköta sin rehab undertiden han var hemma i Göteborg.”

   Det är det, och bara det, som det handlar om.

   Áilton har rehabiliteringstränat hos IFK och han fick därför några biljetter till deras match mot Mjällby förra helgen av Håkan Mild. Därför sågs han också på Gamla Ullevi vilket startade en mindre twitterstorm.

  • 16 augusti, 2012 @ 01:45 steffe_öis

   står ju en förklaring vad det handlar om vad han gör hos IFK visserligen men kunde han inte lika väl köra sin rehab på ÖIS-gården då tycker man.

  • 16 augusti, 2012 @ 10:15 Sven R

   Kan ju vara så att hans förening inte låter honom genomföra detta i en tredjedivisionsförening, utan kräver något högre upp i seriesystemet eller att Blåvitts proffs tränar på bättre tider (och mer?) än Sällskapets amatörer kan…?

 2. 15 augusti, 2012 @ 16:04 Oskar

  Holländer fick vad det såg ut som en mycket fin lårkaka i slutet på matchen mot Oddevold. Han blev hårt lindad och benet lades i högläge, lär vara jävligt ömt och därför han inte deltog fullt på träningen. Det är iallafall min gissning!

  Svara

 3. 15 augusti, 2012 @ 23:08 Kent Agent klar

  Ansvarig för både A-lag och juniorer. Familjeföretaget ÖIS stärker kärnan med ”anhörig”. För att få kontrakt nu gäller att ha ”connections” med ”sanna ÖIS:are”. Kanon för vissa, förödande för bra spelare. Nu räcker det inte inte längre med att vara lovande spelare – du måste tillhöra ”kretsen”. Nya i klubben utan ÖIS-kontakter hamnar längst bak.

  Och jo – så är det. Vi som varit med i ÖIS’ turer genom senaste åren vet exakt hur det fungerar innanför väggarna i klubbhuset.

  Helt fel upplägg – igen.

  Lär sig aldrig ÖIS?

  Svara

  • 16 augusti, 2012 @ 01:12 Sven R

   Fy f-n för dessa ständiga insinuationer!

   Jag vet inte om det är samma person som under olika alias kommer med dessa anklagelser, som aldrig är underbyggda med någon som helst faktaredovisning, eller om det är olika personer – men det kvittar!

   Ett antal ”nygamla” ÖIS:are har tagits in i Sällskapet för att arbeta. Det de har gemensamt är en stark känsla för föreningen och att de inte är nersolkade av de senaste årens misslyckanden – sportsligt och ekonomiskt.

   Även om också jag är lite frustrerad av tappade matcher och poäng, måste vi väl ändå tillstå att ett lag som faktiskt ser ut att ha möjlighet att ta sig uppåt i seriesystemet har skapats?

   Samtidigt har fler unga spelare ur de egna leden än någonsin i modern tid getts chansen i A-lagstruppen.

   Om någon över huvud taget fortsättningsvis ska klaga på samma sätt som ”Kent Agent klar” gör ovan, så måste det bli ett slut på insinuationerna och kritik framföras på sakliga, faktaunderbyggda grunder. Att någon är så feg att de inte ens under skydd av alias vågar redovisa eventuell fakta, är stötande för ALLA som kallar sig ÖIS:are – inte minst för de fasta skribenterna på denna sida som faktiskt framför sådan kritik under sina egna namn och står för det!

  • 16 augusti, 2012 @ 03:53 Kony Karlsson

   Fantastisk respons, jag håller med till 100%!

  • 16 augusti, 2012 @ 08:13 Anonym

   Och hur tycker du ÖIS har skött sig de senaste 4 åren? Sanningen är bland annat att många 10-tals miljoner av sponsorspengar hamnade i fickorna på ÖIS:are genom nytillsatta tjänster på ÖIS-gården. Så kom inte här med brösttoner och ge sken av att ÖIS:are är bättre än vilka fixare och trixare som helst. Patetiskt att komma dragandes med ÖIS-hjärta som argument i tid och otid. Vad med ÖIS förtjänar förresten ett känslomässigt engagemang, utöver ett helt vanlig sportsligt? Vad är det som är så speciellt högtstående med ÖIS att det finns skäl att komma dragandes med detta ÖIS-hjärta?

  • 16 augusti, 2012 @ 10:08 Sven R

   Jag börjar tröttna på att läsa detta ständiga klagande utan substans! Dessutom svar på mina inlägg som inte på något sätt behandlar det jag skriver.

   En gång till:
   De personer som orsakade problemen i föreningen har samtliga lämnat/blivit flyttade på. Nya personer har tagit över och dessa verkar, hittills, ha koll på vad de gör. De förtjänar att tas på allvar och inte blandas ihop med tidigare misslyckanden.

   Jag har svårt att förstå att de har starka känslor för ÖIS är en nackdel och vad fördelen med att plocka in utomstående är. Blåvitts experiment med en tränare som är ”super-AIK:are” har ju till exempel givit omedelbar framgång…? (OBS Ironi!)

  • 16 augusti, 2012 @ 10:21 Anonym

   Det är oerhört frustrerande att inte kunna ge dig några graverande exempel på hur ÖIS hanterar exemplevis juniorer. Detta kräver att spelare och berörda ÖIS:are i så fall namnges och då riskerar framförallt juniorspelarna att bli ofrivilligt exponerade. Tidningar avslöjar inte sina källor på grundlagsbasis, och inte heller jag kommer göra det. Du och alla andra ”ÖIS:are” får ta det som ni vill, skiter i vilket. Blir bara så förbannad på allt naivt skriveri om hur ”bra” ÖIS är på alla sätt.

  • 16 augusti, 2012 @ 10:51 Sven R

   Hur f-n skall förändringar kunna ske om du inte tar bladet från munnen?

   Om så många juniorspelare blivit illa behandlade, måste väl åtminstone en del av dem ha lämnat föreningen? Hur skulle det skada dem i så fall?

   Intervjua dessa spelare, skriv en artikel om detta, signera den med ditt riktiga namn och be SD:s ”ledning” att publicera den här. Så skulle en journalist göra (eftersom du liknar dig själv vid en, med grundlagsskydd och allt).

   Förresten är det källan som är grundlagsskyddad och inte faktan i sig. Till exempel är den person som ger dig en kopia på lönespecifikation med de uppgifter som jag efterlyser ovan skyddad, men inte lönespecifikationen i sig. Den måste en journalist redovisa för att visa på vilken grund han/hon för fram sina beskyllningar.

   Det håller inte att komma med svepande beskyllningar!

  • 16 augusti, 2012 @ 11:14 Lika lön för lika arbete

   Juniorer som kommit till ÖIS under senaste åren får 240 kr/mån. De som varit med längre får 750 kr./mån.

   De utför samma arbete…

   Årsavgiften på 1800 kr gäller oavsett månadsersättningen. Hur schysst är det?

  • 16 augusti, 2012 @ 11:22 Sven R

   Kan jag inte svara på, men de rätta personerna att ta upp detta med är de ansvariga för juniorlagen. Vad säger de när du pratar med dem?

   Tycker du att deras svar inte håller får du väl skriva en motion och se till att årsmötet driver igenom den!

   Allmänt klagande bland denna bloggs kommentarer kommer åtminstone inte att leda till någon förändrig, det är jag däremot helt säker på!

  • 16 augusti, 2012 @ 11:30 Sven R

   Förresten anser jag inte att juniorspelare arbetar. Deras ersättning torde jämställas med ett utbildningsbidrag och det är ett argument som du skulle kunna använda för likformiga ersättningsnivåer i din argumentation.

   Lön däremot utbetalas för prestation och där är anställningstid och ålder också faktorer, varför detta inte stärker din argumentation.

  • 16 augusti, 2012 @ 10:38 Sven R

   För att visa vad jag menar med påstånden utan substans och redovisande av fakta kan vi ta ett exempel från ”Anonym”:s inlägg ovan:

   ”…många 10-tals miljoner av sponsorspengar hamnade i fickorna på ÖIS:are genom nytillsatta tjänster på ÖIS-gården.” (under de senaste fyra åren).

   I min värld måste detta åtminstone vara 30 miljoner kronor som ”försvunnit” på detta sätt. Om vi räknar med löner på 100000SEK/månad och 50% lönebikostnader (högt!), så är detta fem tjänster/år. Med löner på 50000SEK är det tio tjänster/per år.

   Jag vill nu ha förklarat vilka dessa tjänster var, vilka personer som innehade dem och vad lönerna har varit. Om ”Anonym” inte kan redovisa detta, har vi ingen som helst anledning att ta hans/hennes påstående på allvar och de faller på sin egen orimlighet.

   Sedan vill jag också veta i vilken utsträckning dagens ÖIS-ledning varit inblandade i denna ”förskingring”. När underlag för detta visats lovar jag att (tillsammans med ”Anonym”?) ta strid på nästa årsmöte för att dessa personer genast flyttas från sina poster och rena idealister (som ”Anonym”?) kan ta över!

  • 16 augusti, 2012 @ 10:57 Anonym

   12 september varslades 15 anställda, 11 november begärde klubben företagsrekonstruktion av Örgryte Fotboll AB och 12 februari 2011 försätts bolaget i konkurs med som det senare visar sig en skuld på 15 miljoner kronor.

  • 16 augusti, 2012 @ 11:15 Sven R

   …och vilka av dessa tjänster var tillsatta genom fixande och trixande (som du insinuerar)?

   …vilka personer i dagens ÖIS-ledning var inblandade i detta fixande och trixande?

   Detta är ju för f-n historia som vi alla varit med och tagit tag i genom att välja en helt ny ledning. Ge dem en chans och ge dem inte ansvar för något som hände när de inte ens jobbade i föreningen!

  • 16 augusti, 2012 @ 07:58 Superettan nästa?

   Skulle snarare säga att äntligen kanske det blir lite ”kvalitet” och professionalism i sportchefandet, även om lånet av Ricky inte bekräftar detta.
   Att ha Kent som sportchef verkar betydligt bättre än tidigare alternativ, sedan så kostar det lite, det tidigare sportrådet jobbade väl ideellt.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se