Tunt material inför morgondagen

Imorgon bryts en 29 dagar lång period utan seriematcher. En period som mestadels varit ganska seg – men som stundtals glimrat till med matcher och turer kring olika spelare. Den tiden är nu över och laget reser alltså till Uddevalla för att ta emot serietrean Oddevold på klassiska Rimnersvallen. Vid seger kan ÖIS rycka en aning i tabellen, men vid en förlust kryper Oddevold oss in på skinnet och dessutom kan skåningarna från Lund passera oss om de skulle lyckas vinna sitt derby mot Kristianstad.

Vad gäller ÖIS och dess trupp så har det under flera veckor funnits en del frågetecken att räta ut. Christofer Bengtsson och Sebastian Johansson framförallt. I Bengtssons fall har det som bekant handlat om en baksida som brast i ett möte med Qviding samtidigt som det för Sebastian har varit ett lår som spökat. För Christofer Bengtsson var målet att spela imorgon och har så varit sedan skadad uppkom.

Tyvärr bryts den förhoppningen. Den dag för dag-prognos som har följts den senaste veckan har bevisligen inte gett önskad, maximal, effekt. Christofers namn återfinns inte i den matchtrupp som offentliggjordes under kvällen. Vi får alltså klara oss utan vår ordinarie högerback ännu en match. Något som ger öppen gata åt Joakim Hall. För någon annan lär knappast spela till höger än just Jocke. Alternativen är plötsligt väldigt få (Otterstedt skall lånas ut, Pettersson lever i ovisshet) och med tanke på den briljanta insatsen som han presterade för 29 dagar sedan så bör det inte vara något tvivel.

Men inte heller mittfältsankaret och dammsugaren på mitten finns tillgänglig. Sebastian Johanssons lår är tydligen inte bra nog för spel. Synd! Risken fanns vilket vi rapporterade om redan häromdagen – och om vi känner Sebastian rätt så är det inte en kille som viker ned sig i det första taget. Oavsett hur det är med den saken så är det ett tungt avbräck på mitten. Där vet man vad man får. Kväll in och kväll ut. Varken mer eller mindre.

Slutar eländet här då?

Det gör det inte. Ett tredje, tungt, avbräck finns också att rapportera om. För inte heller David Leinar kommer att inleda matchen på plan. Faktum är att han inte ens är med i den officiella matchtruppen. Förklaringen till detta är att David har gått dragandes på en bacill under hela veckan och har därför inte kunnat delta i de ordinarie träningarna. Så sent som i kväll då laget höll i sin inför match-träning fanns David på fel sida sidlinjen. Ett litet, litet positivt tecken är dock att han höll igång genom löpträning.

Själv säger han dock att han fortfarande känner sig krasslig – men att han ändå kommer att finnas tillgänglig nere på bänken för att stötta och hjälpa till. Skulle det dessutom behövas så hoppar han gärna in under slutminuterna och nickar undan de bollar som försöker nå Oddevolds anfallspar. Med andra ord så finns David ändå tillgänglig om det skulle behövas. Något spel från start känns dock inte aktuellt.

Dessa bortfall kräver vissa förändringar i startelvan. Mittlåset har varit gjutet sedan dag ett och när Sebastian Johansson och Christofer Bengtsson är skadefria så spelar de. Inga tvivel alls. Men vad kan och kommer att ersätta?

I backlinjen finns det en enda naturlig justering. I Leinars ställe kliver Sahlin in. Hannes, tillsammans med Robin Jonsson, bildade ett stabilt mittlås under försäsongen och det är där vi känns mest trygga. Vänsterbacksplatsen bör istället tas om hand av David Björkeryd. Till höger å sin sida finns det, som tidigare nämnt, inga mer logiska alternativ än Joakim Hall. Alltså en till stor del nykomponerad backlinje som kommer att få bekänna färg i framförallt Johan Patriksson. Där gäller det att vara vaken hela vägen till slutsignalen – något vi lyckades med i det förra mötet lagen emellan. En repris på det, tack.

Som tur är är vår 125:a skavankfri och redo för match. Men istället för att trilla boll med Sebastian Johansson på det centrala mittfältet kommer antagligen Filip Holländer att vara Jakobs högra hand. Under hela denna vårsäsong har Holländer varit vikarie nummer ett vad gäller att täppa luckor efter frånvarande innermittfältare – och förmodligen så även denna gång.

Den officiella matchtruppen i sin helhet:

1. Peter Abrahamsson
12. Fredrik Andersson
3. Joakim Hall
5. David Björkeryd
6. Hannes Sahlin
8. Jonathan Lindström
9. Tommy Lycén
10. Oskar Wallén
13. Johan Hedman
14. Emil Karlsson
15. Ricky Yarsuvat
17. Robin Jonsson
19. Markus Anderberg
20. Filip Holländer
22. Henrik Carlsson
27. Alexander Jeremejeff
125. Jakob Lindström

Noterbart här är att två spelare gör sina debuter som a-lagsspelare i ÖIS. Henrik Carlsson, som har valt nummer 22, och den alldeles nyvärvade Richard Yarsuvat som har valt tröjan med nummer 15 på ryggen. Även om ingen av spelarna förmodligen kommer att spela från start mot Oddevold så är oddsen på att någon av dem kommer att få agera inhoppare inte särskilt höga. Mycket spännande!

Startelvan kommer enligt vad jag förmodar att se ut som följande:

Peter Abrahamsson
Joakim Hall – Robin Jonsson – Hannes Sahlin – David Björkeryd
Markus Anderberg – Filip Holländer – Jakob Lindström – Tommy Lycén
Emil Karlsson – Oskar Wallén

Efter förutsättningarna är det väl inga större skrällar. Det pågår en evig diskussion om yttermittfältsplatserna där det råder en benhård konkurrenssituation. Mina cent faller dock på Anderberg på ena kanten och Lycén på den andra. Alternativen är Johan Hedman eller Jonathan Lindström – men om alla spelare är fullt friska så bör ingen av de två börja matchen på planen. Något som de flesta förmodligen instämmer i.


'Tunt material inför morgondagen' have 14 comments

 1. 13 augusti, 2012 @ 03:33 Teddy

  Henrik carlsson har väl redan gjort debut med a-laget? Hoppade in mot just oddevold senast om jag inte minns fel?

  Svara

  • 13 augusti, 2012 @ 07:09 Christian Börjesson

   Det gjorde han. Men då var han ingen a-lagsspelare på så sätt att han tillhörde a-truppen.

  • 13 augusti, 2012 @ 11:22 Oskar Ängermark

   Räknas fortfarande som A-lagsdebut, Christian ;)

  • 13 augusti, 2012 @ 11:27 Christian Börjesson

   Självklart gör de det. ”Debut som a-lagsspelare.” Då tillhörde han Tipselit…

   Men what the heck, strunt samma. Klart att jag hade koll på att han har gjort sin debut i a-laget.

  • 13 augusti, 2012 @ 12:05 Oskar Ängermark

   Vill mest få dig att svettas ;) Så som du formulerat det i texten så framgår det att han gör debut som spelare i A-truppen, vilket såklart stämmer.

  • 13 augusti, 2012 @ 12:15 Christian Börjesson

   Termometern visar visserligen uppåt 20 grader, men nej, något vidare svettig är jag inte. :D

   Vad bra! Då förstår i alla fall de flesta vad jag menar. Resten får läsa lite noggrannare.

 2. 13 augusti, 2012 @ 09:13 Polaren Per

  Minst sagt offensov truppp. Räknar till 6 anfallare utan Anderberg.
  Finns det ingen försvarare lr mittfältare bland ungdomarna som kan vara aktuell?

  Svara

  • 13 augusti, 2012 @ 09:23 Anonym

   Mittbacken Hawunger är väl nästa att få A-lagskontrakt av Prytz så han kan nog finnas på bänken.

  • 13 augusti, 2012 @ 12:03 Anonym

   Daniel Carlsson har ju varit med på läger och träningar
   bra som både offensiv och defensiv på mittfältet

  • 13 augusti, 2012 @ 12:13 Christian Börjesson

   Haraldsson är säkerligen aktuell, speciellt då vår högerbacksida är tunn. När Bengtsson är skadad har vi bevisligen ingen som kan vikarie på en position som de är helt trygga i.

 3. 13 augusti, 2012 @ 11:53 Jacko

  Har tyvärr ingen bra magkänsla inför denna matchen. Hoppas innerligt att jag har fel! Första gången i år som jag inte skulle vara grymt besviken vid ett oavgjort resultat…

  Svara

  • 13 augusti, 2012 @ 12:17 Förlust

   Vi får stryk med 1-4

 4. 13 augusti, 2012 @ 12:17 Anonym

  Leinar kan ju inte gärna hoppa in om han inte är med i truppen.

  Svara

  • 13 augusti, 2012 @ 12:20 Christian Börjesson

   Var lugn. De går inte efter den trupp som publiceras på hemsidan utan den som lämnas in i samband med match. Där skall Leinar finnas med.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se