Varierande avslut och ömma kroppar

Precis som när ÖIS mötte IFK utanför den ordinarie serien så duggar matcherna nu tätt det närmaste. Med start igår och i en vecka framöver kommer laget att spela tre matcher. Rena proffstempot! Det är nu det gäller att vara som starkast, som bäst. Det är nu det gäller att hoppa upp på hästen och sedan ge sig fan på att hålla sig kvar. Nu handlar det om att grisa. Om att bortse från diverse kramper, trötta kroppar och sprutande mjölksyra. Kämpa! Kämpa som fan!

Med den kommande veckans bravader i bakhuvudet valde Hans Prytz idag att köra en lite kortare och lugnare träning. Man lade det mesta av fokus på avslut. Nöta, nöta, nöta. Skott efter skott efter skott. Och sett till vad som presterades inledningsvis så behövdes det verkligen! Bollarna ven. Kors och tvärs.

Men avsluten bättrades glädjande nog vad träningspasset led. Kanske krävdes det bara lite inskjutning. Från att ha varit ganska så uselt så slutade det ändå helt OK. Och den som höll fanan högst var Oskar Wallén. Föga förvånande. Det finns kvaliteter i den dojan. Det står klart. Men han skuggades av bland annat Henrik Carlsson tätt bakom. Henke visade stundtals prov på både styrka och finess! Bland annat dundrade han ett volleyskott upp i bortre krysset vilket självklart inbjöd till applåder och tjo och tjim bland övriga lagkamrater.

Oskar Wallén tar sats för att slå ett inlägg

Även om den klunga som under hela passet ägnade sig åt diverse avsluts- och inläggsövningar var den som innehöll flest spelare så var det ändå relativt många som ägnade sig åt andra saker under träningens gång. Och vad passar bättre än att sammanfatta det i punktform?

… Trion innehållande Christofer Bengtsson, Filip Holländer och Sebastian Johansson körde för sig själva på andra sidan av planen. Till Karléns instruktioner höll de sig till olika passningsövningar. Efteråt gick de två äldre ut i löparspåret. Tyvärr brast Sebastians förhoppning om att kunna träna fullt ut med resten av laget vilket var hans mål för idag. Spel på onsdag känns därför en aning avlägset just nu. Men än finns det tid och av det jag såg så visade han inte prov på någon form av smärta. Men det tyckte jag å andra sidan inte i förra veckan heller men det blev likväl inget spel mot Degerfors.

… Alla syntes till förutom Robin Jonsson. Fortsatt problem med sin magmuskel alltså. Tvi! Riktigt tråkigt. Att Robin skulle hinna bli kurant nog för spel mot Kristianstad kan vi nog fetglömma. Tyvärr. Men vi får lita till Sahlin och Leinar. Och det gick ju fint mot Degerfors!

… Samtliga av Markus Anderberg, Johan Pettersson, David Björkeryd, Hannes Sahlin, Tommy Lycén och Johan Hedman strosade runt i joggingskor nere på gräset. I början av passet lattjade de med boll precis som alla andra men när en ordinarie träningen drog igång så ägnade sig istället denna grupp åt olika former av stretching. Det är tätt med matchandet nu. Ömma kroppar alltså!


'Varierande avslut och ömma kroppar' har en kommentar

  1. 21 augusti, 2012 @ 12:18 Cye

    En mittback på lån resten av säsongen skulle innebära lugnare nattsömn.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se