Kent Agent om Holländer

I måndags piggade Filip Holländers kontraktsförlängning upp en annars ganska så jobbig och seg första dag på veckan. Istället för att helt och hållet hålla sig till sina gamla vanliga, dagliga, rutiner där allt tickar på i samma tempo dag in och dag ut så fick man en rejäl ljusglimt i och med denna goda nyhet. Visserligen var ju Filip redan säkrad inför nästa säsong – men att numer framför sig ha svart på vitt att han kommer förbli Öisare även hela 2014 smakar alldeles förträffligt. Nu slipper vi dilemmat att han är fri att prata med andra klubbar redan nästa sommar  och istället ligger allt fokus på det som skall göras nere på planen.

Det låter väl bra?

Yes, my dear. Det låter skitbra!

Under sommaren tillträdde Kent Carlzon ÖIS sportråd och det på ideell basis – med förutsättningen att han den första september skulle övergå till en avlönad sportchefsroll. Och nu, drygt två veckor senare, har han alltså redan jobbat fram sin första kontraktsförlängning. Well done! Det dessutom med en av ÖIS mest lovande talanger. Något som han kort via mail kommenterar så här:

”Jag ser Filip som en mycket stor talang. Om vi inte hade förlängt ytterligare ett år så hade Filip haft möjlighet att tala med andra klubbar redan nästa sommar utan att vi [ÖIS] hade kunnat göra någonting. Nu behåller vi kontrollen på våra talanger.”

Vidare kommenterar Kent i små ordalag vikten av att förlänga med de spelare som kan vara eftertraktade – de som ”bär” ÖIS och som är den ledande stommen – för att uvecklas som lag och förening. Ännu kanske man inte riktigt kan räkna in Holländer i den kategorin även om han är på god väg och alltid gör skillnad när han spelar.

Och det är någonting som även Kent Carlzon och andra inblandade självklart också är medvetna om. Med denna utvecklingskurva i bagaget finns stora möjligheter att Filip om något eller några år är den där stöttespelaren – den avgörande och bärande spelaren – i ÖIS. Mittfältsgeneralen som styr och ställer och som gör det enklare att spela för sina lagkamrater. I Holländers fall (och i andra spelares också naturligtvis) så är det viktigt att säkra upp spelaren för att försäkra sig om att få någon sorts ersättning om spelaren i fråga väljer att se sig om och ta ett Jonas Björkman-steg ut i fotbollslivet.

”För att vi skall kunna ta ytterligare steg så måste vi alltid se till så att vi har kontrakt med de som är ryggraden i vårt lag. Skulle någon vilja lämna oss så vill vi ha möjlighet att få en skälig ersättning för ytterligare satsning på nya spelare.”

Det märks – och det är också självskrivet – att det blir en annan proffsighet i och med en sportchef. Men då ställs det också högre krav från både huvudledningen och supporterleden. Kent Carlzon skall och får inte misslyckas. Köp av nya spelare och skrotning av nuvarande spelare skall falla rätt ut. Det skall inte vara några tveksamheter. Allt skall gynna ÖIS och göra ÖIS som förening och lag till två bättre sådana. Med andra ord ligger det ett ganska så tungt ok vilandes över Kents axlar.

Klarar han av det?

Har han vad som krävs?

Det återstår att se. Men klart är att inledningen av hans uppdrag har börjat på bästa möjliga sätt.


'Kent Agent om Holländer' have 10 comments

  1. 13 september, 2012 @ 19:00 Lj

    Kent har sedan tidigare gott rykte som talang scout. Tror att ÖIS kommer att få stor nytta av honom för att bygga ett slagkraftigt lag för framtiden.
    Kommer att med intresse följa honom.

    Svara

    • 13 september, 2012 @ 21:49 Christian Börjesson

      Om han bara kan hålla sig undan det han för några år sedan inte kunde hålla sig undan – lagbrott alltså – så hoppas jag och vill tro att Kent & Co kommer att bygga någonting bra. Men det är lite tidigt att säga än. Tiden får utvisa om rekryteringen av KC var bra eller inte helt enkelt.

  2. 13 september, 2012 @ 22:55 Anonym

    Bara man inte seglar i väg upp i det blå.

    Svara

  3. 14 september, 2012 @ 11:27 FrostFödd

    Tror det kan bli bra med Kent i klubben. Viktigt att knyta upp talangerna nu (görbra med Filips förlängning) när klubben är på frammarsch igen…

    Och självklart om Lillström, Filip lr ngn annan talang skulle bli proffs så önskar jag dem lycka till och hoppas att det ger klubben en slant MEN det som oroar mig är när våra grå-dassiga lokal konkurrenter visar sitt fula tryne…. Stahre & Mild har skymtats otäckt mkt i vår närhet (GU) på sistone! Självklart är talangscouter och sportråd välkomna på våra matcher, MEN inte dom jävlarna! Räcker väl med att vi tappat två jättetalanger till Gays….

    Dags att mota Ole i grind!

    Svara

  4. 14 september, 2012 @ 12:01 Salcini

    Det känns bra att ha en riktigt meriterad sportchef i klubben, det var längesedan. Hoppas dock att alla signeringar sker i samspråk med klubb och tränare så att han inte ger sig iväg på egna äventyr där. Något som sticker lite är när han säger ”Jag ser Filip som en mycket stor talang.” Om det är för mycket betoning på ”Jag” så kanske det blir värvningar som aldrig får sätta sin fot på plan.

    Svara

    • 14 september, 2012 @ 12:51 Christian Börjesson

      Äh… Där tog du väl honom lite för mycket på orden? Är relativt övertygad om att det kommer finnas en god relation och kommunikation mellan klubbchef, sportchef, spelare samt huvudtränare. För mig känns det som någonting självklart för att nå framgång. Kör Kent ett one-man-race så blir det nog inget vidare – men det tror jag som sagt inte.

      Han fastslog väl bara att han ser Holländer som en stor talang .Inget konstigt i det. Det gör jag också. Och Prytz med. Det tror jag att alla som har koll på ÖIS gör.

    • 14 september, 2012 @ 13:31 Salcini

      Ja, det är det jag hoppas på att jag gjorde. Troligtvis inte något han själv tänkte på och i just detta fall så är det ju ganska tydligt att många håller med honom då han startar varje match i stort sett. Låter dock så väldigt mycket mer genomarbetat och tyder på samarbete om man säger vi istället för jag:)

      Det kan tyckas självklart, men ser man på andra klubbar och deras värvningar, jag följer mest Napoli och Barca i Europa så har de det senaste gjort en del inköp som sedan inte alls fått spela. Typ Henrique, Keirrison Afellay i Barca och Britos, Donadel, Vargas i Napoli.

    • 14 september, 2012 @ 16:29 Christian Börjesson

      Nej, jag tycker att du greppar lite för små halmstrån. Bara för att han uttryckte ett ”jag” istället för ett ”vi” så behöver det ju verkligen inte betyda att de inte har samarbetat eller att Kent Carlzon har gått sin egen väg och struntat i vad de andra har haft att säga…

      Precis som du säger: Det är förmodligen ingenting som han själv tänkte på.

    • 15 september, 2012 @ 00:44 Salcini

      Absolut inte…Jag sa bara att det hade låtit mer åt det hållet om han hade sagt ”vi”. Vi glömmer saken och hoppas/tror att han menade vi.

    • 15 september, 2012 @ 09:39 Christian Börjesson

      We’re united.

      …och nu har jag glömt det. :-D


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se