Provspelare & en isande kyla

Efter att ha studerat dagens träningspass så får jag ändå säga att det är ganska så skönt att fotbollssäsongen snart är över. För en som mig – som verkligen inte tål någon kyla alls – var det en kamp i sig att stå och huttra med genomfrusna tår och fingrar i cirka en timma samtidigt som temperaturen sakta men säkert drog sig ned mot nollstrecket. En pärs! Men jag klarade det. Och på köpet fick jag se en relativt lättsam och rolig träning. För den präglades av spel. Att hålla bollen inom laget och hitta öppna spelytor.

Det mest obligatoriska vid dessa träningar är att räkna in spelarna och se vem eller vilka som saknas. Och idag var det en hel drös som inte fanns med. Vad det beror på har jag i många fall inte en aning om. Men Richard Yarsuvat lät meddela att han har varit sjuk en hel vecka och därför avstod och vad gäller Anderberg och Hall är det glasklart. Där är det skador som sätter stopp och har så gjort en längre tid.

Följande spelare var inte med:

Christofer Bengtsson
Tommy Lycén
Jonathan Lindström
Richard Yarsuvat
Markus Anderberg
Joakim Hall
Hannes Sahlin

I dessa frånvarande spelarnas ställe deltog istället Felix Jigliden-Larsson, Carl Hawunger samt Rasmus Haraldsson från Tipselit Äldre. Så här i efterhand kan man väl inte säga att någon stack ut – varken åt det negativa eller positiva hållet. Under matchspelet höll de sig lite grand i bakgrunden även om framförallt Hawunger klev fram och glidtacklade ett par gånger.

Men med på planen var även två okända ansikten. Provspelare! Provspelare! Provspelare! Alltid lika kittlande. Alltid lika kul. Men hur var de? Och vilka var de? Skötte de sig? Vilken position spelade de på? Vad hade de för färg på skosnörena?, med mera. Jag förstår att frågorna är många. They must be när provspelare är på besök. Konstigt vore väl annars. Tyvärr måste jag dock göra er besvikna. I alla fall till viss grad. För några fullständiga namn har jag inte. Inte heller kan jag ge några hundraprocentiga rapporter kring hur de skötte sig.

Vad jag dock kan säga är att den ena verkar antingen heta eller kallas Jerry, det var åtminstone så han blev tilltalad, och han höll under tvåmålsspelet till ute på högerkanten. På de 2 x 15 minuter som matchen höll på tyckte jag mig ändå se att han hade sprittet i benen. Han försökte utmana och ta sig förbi. Och som jag enades om med mannen som stod bredvid – han verkade ha en rätt OK speluppfattning.

Snubbe nummer två har jag inget namn på så han får från och med nu gå under namnet The Foreigner på grund av ren logik. Han är nämligen utländsk. Åtminstone pratade han på ett för mig främmande språk. På fotbollsplanen är jag osäker på om han ens rörde bollen under matchspelet men jag lyckades i alla fall snappa upp att han lirade centralt i banan.

Matchen i sig vanns tillslut av laget med västar med 4-3. Den stora förgrundsfiguren var Emil Karlsson som med sina två mål ändå får tilldelas den största äran i att hans lag segrade. I det motsatta laget var Oskar Wallén en av målskyttarna – och även Sebastian Johansson fick gå upp och sätta pannan till för att snygga till siffrorna och ge matchen lite mer spänning för oss huttrande vid sidan av.

Eftersom att systemkameran var framme då och då så avslutar vi det här inlägget med lite färska bilder. För hur är det man säger – en bild säger mer än tusen ord…

Johan Pettersson tränar fortsatt med laget trots att han alltså ser ut att lämna. Här i förgrunden med bland andra Henrik Carlsson, Sebastian Johansson och Jerry i bakgrunden.

Hans Prytz fick agera linjedomare – men just i detta ögonblick slänger han en liten pik mot Jonas Karlén som står en bit bort.

En hel drös med spelare – The Foreigner näst längst till höger.

Rasmus Haraldsson, David Leinar, Sebastian Johansson, David Björkeryd,  The Foreigner och Alexander Jeremejeff utgör det blå laget.

Jerry i blickfånget.

Hans Prytz fortfarande linjedomare. Här mer alert och med blicken på spelet.

Jerry på sin högerkant. Utmanar Henrik Carlsson och Carl Hawunger. I mitten finns Sebastian Johansson som alltid spelbar och redo. Filip Holländer har satt full fart mot offensiv del av planen. Ser han sin chans att nicka in ett perfekt avvägt inlägg, kanske?


'Provspelare & en isande kyla' have 22 comments

  1. 31 oktober, 2012 @ 08:04 Johan G

    Ser ut som att Jerry är Jerry Westerberg i IFK Falköping. En av de bättre spelarna när vi mötte dem i cupmatchen, men att han skulle fira sitt mål framför oss i rent provokativt syfte är verkligen inte okej. Ingen spelare jag vill se i ÖIS.

    http://www5.idrottonline.se/ImageVaultFiles/id_480409/cf_136996/Jerry_Westerberg.jpg

    Svara

    • 31 oktober, 2012 @ 09:52 Christian Börjesson

      Well spotted! Det är Westerberg det handlar om.

    • 31 oktober, 2012 @ 23:56 steffe_öis

      tänkte faktiskt på de båda bröderna westerberg när du skrev Jerry o lite till, tänkte rätt då fast en annan han skriva det hela före mig.

  2. 31 oktober, 2012 @ 12:01 Daffy

    Härligt att det äntligen har kommit igång med lite provspelare. Jerry Westerberg har väl inte direkt de meriter som vi är ute efter men å andra sidan så kan han väl knappast vara sämre än Lycén och JP.

    Bring it on!

    Svara

  3. 31 oktober, 2012 @ 12:51 calmol

    Ålder på JW samt vilka positioner han lämpar sig för? Vem tar på sig att ringa Kent/Prytz och fråga vem den andra är?

    Svara

    • 31 oktober, 2012 @ 13:09 Johan G

      Född 1985. Förmodligen yttermittfältare/anfallare.

    • 31 oktober, 2012 @ 14:52 Cyban

      Vad gjorde Jerry när han sprang mot dig och de andra få på plats i cupmatchen efter sitt mål? – Satt på sittplats den matchen.

    • 31 oktober, 2012 @ 20:03 Adu

      Handen mot örat och ”vad sa ni”. Det var främst grejen att han sprang specifikt mot klacken och stannade framför den som var grejen. Lättprovocerad kanske: A la Jacob?

    • 1 november, 2012 @ 13:12 Richard

      Ni får tänka på att det förmodligen var hans största matchen i hela hans liv. Förmodligen har han aldrig spelat framför annat än hans familj och vänner osv. Som är de enda som kollar fotboll i lägre serier.

    • 1 november, 2012 @ 13:24 Daniel K

      Nämen oj va dumt gjort.. IRONI

    • 1 november, 2012 @ 23:01 Simon P

      Daniel K:

      Du tycker alltså att det är helt OK att en motståndarspelare häcklar klacken efter gjort mål? Helt Oacceptabelt.

  4. 31 oktober, 2012 @ 22:21 Björn

    Ryktas om att en sponsor vill ha Gabriel Altemark Vanneryr från Varberg. Vet dock inte hur mycket detta stämmer, men det är vad jag har hört

    Svara

    • 1 november, 2012 @ 01:39 Daffy

      Altemark Vanneryr hade varit en perfekt värvning. Enligt fotbolltransfers går dessutom hans kontrakt ut i år vilket passar vår ekonomi bra. I Gabriel skulle vi få en rutinerad målskytt som har bevisat sig i SE i flera klubbar. Att han dessutom är från Göteborg gör ju inte saken sämre.

    • 1 november, 2012 @ 11:49 Felix Jonsson

      Altemark skulle mycket väl kunna komma till klubben. Att han är på ingång är inte på något sätt otänkbart. Dock tycker jag inte om när sponsorer går in och löser värvningar. Men hade blivit förvånad om han inte kom faktiskt. Väldigt mycket talar för det. Säger inget mer än så just nu.

    • 1 november, 2012 @ 13:13 Richard

      +1

      Sponsorer ska inte blanda sig in i nyförvärv.

  5. 1 november, 2012 @ 08:56 Jacko

    Min förhoppning är att spelaromsättningen blir rätt liten och att vi bygger vidare på det vi har. Givetvis med viss kryddning utifrån.

    Vad sägs om detta?
    Yarsuvat, JP, Jonte och Jeremejeff lämnar.

    Tillkommer gör:
    Altemark Vannemyr och Berg från Varberg (båda med utgående kontrakt) samt en stabil mittback. Vidare släpper vi upp Haraldsson och D.Carlsson från tipselit.

    Sen var det de här med ekonomin….

    Svara

    • 1 november, 2012 @ 11:51 Rille

      Tycker man bör behålla Yarsuvat om det nu går, en kille med framtiden för sig som visat onekligen goda intentioner. Jonte tycker jag också är en spelare som får oförtjänt mycket skit, de gånger jag har sett honom har han gjort väldigt bra insatser och jag tycker att han har en stor portion spelförståelse som är nyttig.

    • 1 november, 2012 @ 22:29 JD

      Gillar också Jonte. Har alltid varit svag för spelare det händer mycket kring, och det gör det onekligen kring honom. Tycker han fått på tok för lite speltid sett till talang, kvalitet och attityd.

    • 1 november, 2012 @ 13:29 Vad hade Sven-Agne gjort?

      Jeremejeff är den ÖISigaste spelare (förutom Hedman) jag sett på år och dag, behåll honom!

  6. 1 november, 2012 @ 22:48 jojO

    Erik Johannesen tidigare ÖIS, seaste åren VF ska träna, kul om har får komma tillbaka!

    Svara

  7. 2 november, 2012 @ 12:46 bukowski

    dennis jonsson på jobbet,jo,den dennis jonsson !,nämnde selakovic som förvärv till ÖIS!
    skeptisk…

    Svara

    • 2 november, 2012 @ 15:38 Cyban

      Minst sagt, är så sjukt trött på värvningar av spelare med ålder ~32+. Inte alltför ofta det vart lyckat på senaste tiden, (ijeh, aubynn i gais te.x).


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se