Hela presskonferensen

Ni har knappast kunnat undgå det: idag presenterades fyra nya namn som på olika sätt kommer att hjälpa ÖIS framöver. Tre spelare: Adam Rosén, Johan Lundgren och André Nilsson samt profilen Marcus Lantz som kommer användas till U-21-truppen och de yngre spelarna för att förmedla sina kunskaper och sin rutin. I och med att vi spelade in hela presskonferensen så är det inte mer än rätt att även publicera den i textform. Passar på att meddelade att ljudupptagningen på några få ställen var lite knackig – så det kan hända att vissa ord har fallit bort.

Mattias Asserståhl: Jag börjar med att välkomna alla hit. Hoppas ingen sitter för trångt. Jag börjar med att säga att vi så klart är väldigt, väldigt nöjda med året. ÖIS lyckades med att gå upp i Superettan och förutom lagets insats så är det naturligtvis kul att många av våra unga spelare till och med har varit tongivande under året. Den linjen hoppas vi på att fortsätta med. Det är därför vi är här idag – för att presentera våra första nyförvärv.

Kent Carlzon: Jag började den första november som sportchef så jag kom till ett dukat bord. Det är många som har jobbat innan här, 18 månader från konkursen för att få ihop ett lag som vinner serien med 61 poäng och 64 gjorda mål. Vi släpper in 17. Hälften av matcherna har vi hållit nollan. Det är ett fantastiskt arbete som har gjorts innan den här säsongen. Det är tack vare det som vi kan sitta här idag och gå vidare på den linjen.

Jag skall presentera dem första killarna vi har tagit till oss. Längst till höger om mig sitter Johan Lundgren som har varit en av de mest tongivande mittfältarna i Division 1 Södra. Kommer från FC Trollhättan där han hade 13 poäng. Vad vi kan konstatera är att vi vill ha offensiva spelare som gör mål och när vi mötte FC Trollhättan borta så lade han in en frispark som gjorde att vi då bestämde oss att det är den typ av spelare vi vill ha.

Till höger om mig sitter Adam Rosén som är från Skövde AIK. Vi försökte redan förra året med att värva honom. Han är en mittback, 190 cm lång, vi hoppas att han skall komplettera David Leinar och Robin Jonsson. De flesta hörnor och frisparkar skall han nicka undan.

Längst ut till vänster sitter André Nilsson. Eftersom att IFK Norrköping,  IFK Göteborg och Helsingborgs IF har velat ha honom har vi haft en stor konkurrens. Han är mittfältare, spelade i Division 3 som 15-åring, är idag 17 år och från sin mittfältsposition har han gjort 17 mål. Det är med stor glädje vi idag kan konstatera att han valde Örgryte.

Sedan har vi en stilig kille i vit skjorta. Vi var inne på att vi skulle höja kvaliteten runt U-21-truppen, vi är med i SEF nästa år och då är det obligatoriskt att vara med i Folksam U-21, och då ville vi öka kvaliteten på just den delen och ha in en kille som har erfarenhet från att bli proffs. Han har varit proffs i Tyskland, Italien, han har spelat många år i Helsingborg och Landskrona och vi tyckte att det var en lämplig kille att ställa frågan till då hans kärlek har fört honom till Göteborg. Marcus Lantz skall tillföra kvalitet och lite erfarenhet och inspirera de unga spelarna i vår trupp nästa år.

Hans Prytz: Jätteroligt att vi har killarna här. Adam Rosén har vi spelat mot och vi är glada att han har valt ÖIS. Han kommer att bli en bra förstärkning för oss. Dessutom bra spelare rent åldersmässigt. Vi vill bygga vidare på ett ungt lag. Vi vill utveckla spelare här. André är ännu yngre. Just i den här satsningen på de yngre, vilken vi har som avsikt att fortsätta med, så hoppas vi att Marcus blir viktig med den erfarenhet han har som spelare. Han vet vad som krävs för att ta ytterligare steg.

Joakim Geigert: Marcus, har du lagt skorna på hyllan?

Marcus Lantz: Jag plockade upp dem från skåpet igår och lade dem på hyllan.

Joakim Geigert: Så du går till att enbart vara ledare inom ÖIS?

Marcus Lantz: Ja.

Kent Carlzon: Han är för gammal för att vara i vår filosofi. Men skulle det gå åt helsike så kanske man kan börja diskutera. Men det hoppas vi inte att det gör.

Jag kan säga om Marcus: Många har en bild av honom att han sparkar ned folk, bråkar och klagar. Att han är alldeles för otrevlig. Det var den första frågan jag ställde när jag träffade Marcus. Efter fem timmars resonemang, först ensam och sedan med Hans Prytz, så kan man säga att han är fantastiskt ödmjuk. En kille som har föreningens hjärta och som vill väldigt mycket. Han har gått lärarutbildning och det är klart att vi kan lära honom lite kring ledarskap. Förhoppningsvis kan han ta till sig det.

Är det så Marcus, att de uppfattar dig som en liten buse?

Marcus Lantz: Det vet jag inte. Men det är som sagt fantastiskt trevligt att få möjligheten att börja jobba på andra sidan linjen. Jag brinner för fotboll, har hållit på med det i 19 år, så lite kunskap har man väl i bagaget. Det skall bli väldigt kul.

Hans Prytz: Det är den här kunskapen som vi hoppas och tror att många av våra spelare kommer ha stor nytta av. Att vi har en kille som våra spelare kan prata med och jobba med varje dag.


'Hela presskonferensen' have 24 comments

 1. 21 november, 2012 @ 20:53 Jocke

  När man läser den här artikeln låter det ju som om de räknar med Robin nästa år oxå, finns det ett nytt kontrakt eller är det bara förhoppningar som Kent har?

  Svara

  • 21 november, 2012 @ 21:34 Annonym

   Tyckte mig läsa att Kent för dialog med Robin. Ganska troligt att han stannar, är nog inte jätteeftertraktad.

 2. 21 november, 2012 @ 21:20 Caligula

  Vilka konstiga frisyrer de nya spelarna har. Har vi startat ett popband?

  Svara

 3. 22 november, 2012 @ 00:25 Smurfen

  Stort tack till Sambadefensiv för den senaste bevakning av aktualiteter av stort intresse för många hängivna Öisare. TACK!

  Svara

  • 22 november, 2012 @ 08:41 DJ-CJ

   +1

   Riktigt bra bevakning senaste tiden! Även den ökade aktiviteten och interaktionen med klubben gör allt ännu vassare!

  • 22 november, 2012 @ 13:20 Jens Z

   +2/+1

 4. 22 november, 2012 @ 05:10 Tobbe

  Suveränt jävla jobb Sambadefensiv! För mig som ÖIS:are i exil i en annan världsdel så är det ovärderligt! Stort tack!

  Svara

  • 22 november, 2012 @ 16:22 Christian Börjesson

   Det är sådana här grejer som är kul att göra. Åka till gården och täcka en sådan här ”spelarrelease”. Få en första anblick och ett första intryck över hur de är. Så det är kul att det även uppskattas av dem som trots allt är här inne och läser.

 5. 22 november, 2012 @ 22:29 Rude Boy

  Good stuff. Blir glad när jag läser.

  Svara

 6. 23 november, 2012 @ 08:54 Slippery Kent

  Njae…känns ändå inte riktigt bra med allt man fått veta om hans sätt att hantera spelare. Kan sluta i total pannkaka igen.

  Svara

  • 23 november, 2012 @ 10:12 Anonym

   Det är ju det viktigaste av allt ,så de till 100 procent kan koncentrera sig på fotbollen.

  • 23 november, 2012 @ 15:05 Lill-Benke

   Vad?

  • 23 november, 2012 @ 15:05 Lill-Benke

   Vem?

 7. 23 november, 2012 @ 14:44 Carl

  Ungdoms sattsningen verkar bli lite sisådär. De kommer inte låta tipselit yngre spela pojkallsvenskan nästa år, De kommer få spela i en lokalserie klass 2 istället…

  Svara

  • 23 november, 2012 @ 14:58 Q

   Vad händer med det uttalade målet att satsa ”ungt och billigt”?
   Rimmar ganska illa i mina öron när man läger ner en elitsatsning för ungdomarna, och anställer sedan Marcus Lantz på heltid.

  • 23 november, 2012 @ 15:06 Lill-Benke

   Hur?

  • 24 november, 2012 @ 14:15 Carl

   Det blir svårt att locka till sig unga, talangfulla spelare till P17 när endast spelar i en lokalserie. De riktigt bra kommer förmodligen välja annan klubb t.ex. GAIS. Hoppas att de låter killarna spela i Pojkallsvenskan.

  • 23 november, 2012 @ 14:58 Slippery Kent

   Det här med att han går in och flyttar upp folk efter eget tycke är heller inte seriöst för ungdomsverksamheten. ”Nå’n jävla ordning får det va’!”, som CH Hermansson sa.

  • 23 november, 2012 @ 15:07 Lill-Benke

   Vem då?

  • 23 november, 2012 @ 15:15 Slippery Kent

   Istället för att flytta upp bästa spelaren i TEÄ, flyttade han upp andra. Fyra andra. Bästa spelaren blev plötsligt femte bäst.

  • 23 november, 2012 @ 15:20 Anonym

   Sjätte bäst. Det är 5 andra som går före!

  • 23 november, 2012 @ 16:33 D

   Jag kan faktiskt inte låta bli att svara… Sluta försök skriva upp dig till A-laget genom Sambadefensiv! Av denna anledning hoppas jag att Wiena eller D:.carlsson lämnar klubben alternativt harvar kvar i Tipselit!

  • 23 november, 2012 @ 16:54 Anonym

   Själklart skall inte ÖIS försöka behålla/vårda de bästa spelarna. Hur fan skulle det se ut? Att du tillhör nedre halvan av TEÄ är väl ingen vågad gissning? ”Surt”, sa räven.

 8. 23 november, 2012 @ 16:43 Sektion LM

  Första ”offret” för satningen på nya unga mittfältare:
  http://www.alekuriren.se/ovrigt/fran-ois-till-aif/

  Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se