Provspelare, provspelare, provspelare.

För en vecka sedan skrev jag om att jag var aningen orolig för att medelåldern på provspelarna var så hög och att de inte imponerade. På dagens träning hade några fler tillkommit och det hela ser aningen bättre ut nu.

Erik Johannessen som jag inte alls var speciellt imponerad av förra veckan gjorde idag betydligt bättre ifrån sig och överraskade ordentligt. Ett stenhårt skott i nättaket efter att han vänt bort en back i straffområdet och skjutit stillastående var hans absoluta höjdpunkt under träningen men han hade en hel del andra fina ögonblick. Han visade i flera dueller med backar att han trots sin ringa längd är väldigt stark i kroppen och desssutom kan använda sin styrka till något bra. Som under dagens internmatch då han i tog emot en genomskärare på kanten samtidigt som han tryckte omkull David Björkeryd. Efter Björkeryd gått i marken tittade han snabbt upp för att servera Ricky ett riktigt bra läge framför mål. Som Ricky tyvärr brände. Han visade i flertalet dueller att han tänker ta tillvara på sitt provspel och inte tänker ursäkta sig. Dock är det fortfarande tveksamt om det räcker hela vägen.

Den andra provspelaren som är kvar från förra veckan är Jerry Westerberg som idag inte hade en av sina bättre dagar på ÖIS-gården. Han fick inte uträttat speciellt mycket under den knappa timme laget spelade internmatch utan sprang mest på bollar som han inte riktigt kunde nå eller hamnade felvänd och var tvungen att spela tillbaka bollen till en medspelare längre bak i banan. Då Jerrys främsta styrka är hans snabbhet blir det ett problem att han alltför ofta får bollen stillastående. Tyvärr för Jerrys del känns det i nuläget inte som att han är en spelare som klubben saknar.

Den tredje provspelaren som är kvar från förra veckan är den lite mystiske islänningen som ingen ännu har fått reda på namnet på. Han hänger med i tempot på träningarna bra men har en bristande teknik. Visserligen bör man inte luras för mycket av den lite bristande tekniken för han klarar de flesta situationer på innermittfältet på ett bra sätt ändå. Men han tillför i nuläget ingenting som inte redan finns i truppen.

Någon som däremot kan göra det är Värnamofostrade Mattias Candemir som har anslutit i veckan för att provträna med laget. Mattias Candemir är en reslig spelare med god teknik som huserar på innermittfältet. Han är född 1992 och om man ska jämföra honom med en spelare i laget just nu så är han ganska lik Filip Holländer i sin spelstil. Alltså en spelare som rör sig över stora ytor och gärna tar med bollen framåt i banan. Under dagens internmatch kom han till bra skottlägen ett antal gånger, något som vittnar om att han har en förmåga att befinna sig på rätt plats och därmed en god speluppfattning.

Det är som vanligt väldigt svårt att säga någonting om en spelare efter att bara ha sett en träning men av de provspelare som just nu tränar med laget så är Mattias Candemir en av de två mest intressanta. Bara en sådan sak som att han är fostrad Nestor Jonas Therns skola i samma generation som Simon Thern och Josef Baffo lovar gott.

Den andre spelaren som imponerade på mig var en blond och ganska spenslig mittback som bildade mittbackspar med Robin Jonsson. Trots sin ganska lätta kropp redde han ut många situationer och hade dessutom kvicka fötter. Som med alla är det oerhört svårt att avgöra deras kapacitet på enbart ett provspel men den här spelaren imponerade på mig. Tyvärr har jag ingen info om honom. Varken vad han heter eller hur hans historik ser ut. Jag återkommer när jag vet mer.

Den sista av spelarna var en afrikansk anfallare med ett förflutet i Esbjerg. Nej, det var inte Demba-Nyrén. Jag lyckades inte få reda på vem denna anfallare var heller. Men hans spel imponerade inte alls. Under hela internmatchen rörde han knappt bollen. Visserligen händer det då och då att en anfallare tidigt under sin provspelsperiod har väldiga problem med samspelet med mittfältet. Då man dessutom som denna spelare inte kan göra sig förstådd på svenska kan det bli extra svårt med kommunikationen. Förmodligen får vi återkomma även i detta fall.

Där fick ni en liten genomgång av de olika provspelarna. Som sagt, vi återkommer!


'Provspelare, provspelare, provspelare.' have 23 comments

  1. 7 november, 2012 @ 12:05 Zeman1887

    Mittbacken är Oliver Ekroth, från Oskarshamn AIK.
    http://www.barometern.se/sporten/ot-sporten/oliver-ekroth-testar-med-orgryte(3512226).gm

    Svara

  2. 7 november, 2012 @ 14:06 Skepparkrans

    Tack!

    Svara

  3. 7 november, 2012 @ 14:42 Eric A

    Vet du om afrikanen tillhör Esbjerg just nu eller om han har lämnat klubben? Hur gammal såg han ut och vara?

    Svara

    • 7 november, 2012 @ 20:53 Felix Jonsson

      Skulle tro att han är ganska ung. Såg honom inte på nära håll utan bara när han var ute på planen. Tror inte han tillhör Esbjerg nu för jag hittar ingen som liknar honom på deras hemsida. Om du får reda på vem det är så är jag oerhört tacksam. Jag letar vidare..

  4. 7 november, 2012 @ 17:01 calmol

    Något nytt om robin j:s situation?

    Svara

    • 7 november, 2012 @ 17:35 Sven R

      Han tränar ju med laget i alla fall, dessutom nämner Carlzon honom som en av två mittbackar i artikeln om Oliver Ekroth. Känns ganska positivt, eller…?

    • 7 november, 2012 @ 22:13 Conny

      Kan det vara så att man inte vill ha en Robin som har ett utgående kontrakt under pågående superetta? Man kanske vill göra ett nytt 2års kontrakt?

    • 8 november, 2012 @ 00:04 Bartoli

      Långsökt. Mer troligt att man vill få ner lönekostnaden. Det har varit tyst om ÖIS ekonomi från officiellt håll länge och vis av erfarenhet är det verkligen ingen bra signal.

    • 8 november, 2012 @ 07:58 Christian Börjesson

      Så tyst har det väl ändå inte varit. Snarare så att det är vi (nåväl, många av oss) supportrar som inte har tagit det hela på allvar. Det var inte på skämt som Mats Janson i ett officiellt uttalande vädjade om utebliven planstormning då det skulle kunna riva STORA hål i ekonomin. Kanske olagbara sådana.

  5. 8 november, 2012 @ 11:08 Zeman1887

    ÖIS jagar Johan Lundgren i FC Trollhättan. Ryktas även om att Halmstad och Oddevold samt något norskt lag är intresserade, enligt ttela.

    Gårdagens pappersutgåva av GT, skriver även att ÖIS gett sig in i jakten på Hannes Stiller.

    Svara

    • 8 november, 2012 @ 12:01 Daffy

      Härliga nyheter. Lundgren verkar vara en väldigt kompetent spelare och således skulle det vara trevligt om vi kunde knyta honom till oss. Sökte lite utan resultat, har du en länk månne?

    • 8 november, 2012 @ 12:08 Zeman1887

      Var i dagens pappersutgåva av ttela. Kommer antagligen upp senare under dagen skulle jag tro.

    • 8 november, 2012 @ 14:07 Daffy

      Okej tack för ditt snabba svar.

  6. 8 november, 2012 @ 17:05 Anonym

    Vilken position har Johan Lundgren?

    Svara

  7. 8 november, 2012 @ 17:19 Daniel K

    Hur seriöst är det med Stiller? Dyr?

    Svara

    • 8 november, 2012 @ 17:59 D

      Han har sagt att han skulle ha svårare att motivera sig i en Öiströja som blåvittsupporter!

      Nej, nej, nej! Hur bra han än är!

    • 10 november, 2012 @ 10:38 DrJonas

      Stiller? Allvarligt? Han har två träben, men gör poäng. Ser mycket hellre att vår egen elegant och poängspelare Hedman i den rollen!


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se