Sebastian Johansson ryktas till Allsvenskan

Sportbladet publicerade idag uppgifter gällande att en av ÖIS viktigaste spelare – kanske den allra viktigaste – Sebastian Johansson jagas av Brommapojkarna, Gefle IF samt Fredrikstad från Tippeligaen. Två allsvenska- samt en norsk klubb med andra ord. Sebastians kontrakt löper ut efter säsongen (mer exakt den 15:e december) och att det skulle ryktas lite fram och tillbaka är väl därför ingen större överraskning, men att två allsvenska klubbar har fått upp ögonen för honom är trots allt en smula överraskande.

I artikeln säger Sebastian att han känner sig smickrad över att åter vara aktuell för Allsvenskan och han säger att han hoppas kunna fortsätta sin aktiva karriär i flera säsonger framöver trots att han nyss fyllde 32 år. Men fortfarande är ÖIS prioritet ett.

- Öis är första prioritet och jag vill gärna fortsätta där nu när vi har gått upp, men är man fotbollsspelare får man vara beredd att flytta. Det är inte alltid det finns jobb där man bor.

Självklart är det så – men som Öisare är det bara att hoppas att han stannar. Med tanke på vilken stöttespelare han har varit sedan ankomsten och med tanke på hur oerhört mycket han har betytt för stabiliteten på mittfältet så vore det väldigt trist om han försvann lagom till Superettanåtkomsten. I införsnacket till Superettan har Sebastian Johansson var en av de som man känt sig trygg med. En av de som man verkligen har vetat kommer stå upp bra och göra ett gediget arbete.

Men ÖIS verkar alltså fortfarande vara den prioriterade klubben. Och till Sportbladet säger han att ”Vi ska träffas och prata. Men man vet aldrig vad som händer i den här branschen.” Ett spår som han även spinner på när han hälsar följande till Sambadefensiv per SMS:

– Precis som det står så är ÖIS prio ett.


'Sebastian Johansson ryktas till Allsvenskan' har en kommentar

  1. 1 november, 2012 @ 16:16 Anonym

    Vilken käftsmäll om vi tappar Sebastian. Undrar om det är ÖIS eller staden Göteborg som väger tyngst? Det är la bara att höja hans lön några laxar!:)

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se