Ännu en blåvit ansluter till ÖIS

Jonathan Azulay. Det är namnet på näste spelare att ansluta till ÖIS Superettatrupp 2013. Det meddelade de berörda klubbarna genom ett pressmeddelande tidigare under förmiddagen. Det anmärkningsvärda, och det som möjligen också kan sticka i de rödblå ögonen, är att denne Azulay blir det tredje nyförvärvet som kommer från IFK Göteborg. Tre stycken! Två på lån (Azulay, Ohlsson) samt en komplett övergång (Bratt).

I Jonathan Azulay får ÖIS en mittback, något som varit en bristvara tidigare. Bra, så långt. Vi får mer bredd, helt enkelt. Och kollar man truppen rakt av så finns det i dagsläget fyra olika alternativ: David Leinar, Adam Rosén, Carl Hawunger och så Jonathan Azulay. Som sagt – bredd och alternativ finns. Dess värre är det för tidigt att uttala sig kring huruvida den där toppen finns. Kan Adam Rosén eller Jonathan Azulay komma upp i Robin Jonssons nivå? Och hur kommer Carl Hawunger att sköta sig? På förhand får man nog tro att Hawunger mestadels kommer att se och lära till en början. Det vore inte ens rättvist att tro att han skulle kunna gå in och prestera på den nivå som krävs i Superettan. Inte än, i alla fall.

Därför är det en inte allt för vild gissning att det i första hand kommer att bli en kamp mellan Rosén och Azulay om vem som kommer att assistera David Leinar i det ordinarie mittbacksparet. Jag har hört mig för i blåvita kretsar och enligt flera av dem är det ett misstag av Håkan Mild & Co att låta Azulay utlånas. Redan förra säsongen var det en het diskussion huruvida han skulle in i startelvan eller inte (och den allsvenska debuten skedde även i en match mot Åtvidabergs FF). Därför får vi anta att det inte är något kattpiss Kent Carlzon har rekryterat. Bland annat är han given i U19-landslaget där han också bär kaptensbindeln. Därmed bör pressen på honom att prestera i Superettan vara relativt hög.

Rent kontraktsmässigt så rör det alltså om ett lån. Precis som i fallet Sebastian Ohlsson. Rent spontant gillas det inte. Speciellt inte om även detta kontrakt gäller på de premisser där IFK Göteborg har möjligheten att plocka hem sin spelare när som. Då blir det, som många påpekat, en ren lose-lose-situation för ÖIS. Presterar spelaren i fråga inte blir det mer eller mindre bara en belastning för ÖIS. Presterar spelaren i fråga kan IFK som sagt ta tillbaka spelaren ögonaböj. Varför gynnar det ÖIS? Nu är det ju inte 100 % bekräftat att det är exakt så det fungerar, och hade det varit så har jag svårt att se varför ÖIS ens gav sig på Ohlsson, men det är åtminstone fakta för att tveka en aning och inte köpa det fullt ut.

För övrigt kan ni spana in Jonathan Azulay och resten av spelarna redan i eftermiddag. Träning på ÖIS-gården klockan 16.30 i vanlig ordning. På med yllevantarna!


'Ännu en blåvit ansluter till ÖIS' have 48 comments

  1. 21 januari, 2013 @ 13:48 SFYF

    Angående avtalet med IFK:

    ”Sportchef Håkan Mild:
    – Han är en framtidsman vi tror mycket på. I nuläget har vi dock många försvarsalternativ samtidigt som Jonathan behöver speltid på hög nationell nivå. Därför passar det här bra just nu. Vi har dock möjlighet att kalla hem honom vid behov.”

    Som spelare är Azulay lovande men jag skulle hävda att han är något överskattad bland många IFKare. Det är många som vill se honom spela eftersom backlinjen sviktade en hel del ifjol (speciellt innan Bjärsmyr kom tillbaka) men jag tror att rätt få av dem som ropade på Azulay har sett honom spela särskilt mycket. Han har många bra kvaliteter som mittback men var iaf ifjol rätt valpig och såg inte ut att vara färdig för allsvenskan.

    Svara

    • 21 januari, 2013 @ 13:51 Anonym

      Tom rummet och saknaden av Robin kommer vara stort under denna säsong .

    • 21 januari, 2013 @ 19:03 VonÖrgryte

      Och Mr.Anonym vann även priset för den mest flippade särskrivningen. Stort jävla grattis!

    • 21 januari, 2013 @ 14:01 Christian Börjesson

      Ah, jag läste för dåligt. Där står det ju klart och tydligt att även Azulay kan kallas hem. Då ställer jag mig frågandes till detta. Vad vinner ÖIS (mer än en mittback som förmodligen inte kostar ett öre)? Det skulle vara intressant att få veta vad som menas med ”vid behov”. Finns det inga strikta punkter kring detta kan de ju hävda behov så fort han presterar på en hög nivå.

    • 21 januari, 2013 @ 14:03 Top 10

      Värva alt låna på bestämd tid från Ifk må väl vara hänt om det gagnar ÖIS
      Låna där ifk ”kan kalla hem vid behov”, Usch! Dessutom vad gör man om han blir ordinarie och kallas hem till sommarn?
      Hoppas det inte är så illa som det låter

  2. 21 januari, 2013 @ 13:49 Anonym

    Jag hoppas verkligen att inte Öis skall betala en spänn för att IFK spelarna skall få nödvändig speltid som de är i stort behov just nu efter som dessa två kan återkallas mitt i säsongen.

    Svara

  3. 21 januari, 2013 @ 14:02 Jacko

    Ett annat scenario är att Azulay gör riktigt bra ifrån sig i ÖIS men att IFK ändå inte kallar hem honom då de har fullt med bättre alternativ. Vi får hoppas på detta.

    Dock så frågar man sig hur det är med ekonomin i klubben då man bevisligen inte kan ta fram ett bättre alternativ i form av en riktig värvning.

    Svara

    • 21 januari, 2013 @ 14:10 DJ-CJ

      Har sagt det förut här på forumet, att jag hört från en, enligt mig, säker källa att det inte finns många kronor i kassan. Sedan kanske man kan leverera ett positivt resultat under 2013, men det är ju inte ekvivalent med kassaflöde, då det är kronor som behövs.

    • 21 januari, 2013 @ 14:15 Jacko

      Att vi har en dålig kassalikviditet har man förstått men nu verkar det vara värre än man trott. Helt klart oroande.

      Vet att många spyr över att vi behöver låna spelare a la ”budget-style” (undertecknad med) men detta var kanske ända sättet till att få in en mittback till..

  4. 21 januari, 2013 @ 14:11 DJ-CJ

    Det finns alltså, om jag förstår allting rätt, ingen köpoption eller liknande? Är det Blåvitt som står för lönerna på Ohlsson/Azulay i så fall?

    Svara

  5. 21 januari, 2013 @ 14:23 Janne P

    många mycket relevanta och frågor/frågetecken ingen tvekan om det men

    om man får vara lite positiv så tror jag att Azulay kommer att visa sig hålla hög klass och ta en helt given odiskutabel plats i start 11:an samt hjälpa oss till många poäng. Det är värt en hel del!

    Mittfältaren från samma klubb känns svårare att motivera

    Svara

  6. 21 januari, 2013 @ 14:52 Cye

    Det här upplägget med lån är vanligt förekommande i England där lag i PL lånar ut till divisionerna under. Spelare som är på gränsen till A-laget brukar ofta gå på korttidslån med möjlighet/risk att dom kan bli återkallade. Det som är intressant är som sagt vem som betalar lönen. I England är det oftast klubben som äger spelaren som betalar hela lönen.

    Svara

  7. 21 januari, 2013 @ 14:57 Sven R

    Jag var frågande till lånet av Ohlsson, speciellt med tanke på ”kan hämtas tillbaka innan serien börjar”-klausulen. Nu verkar det som vi plockar in Azulay med samma förutsättningar. Det känns inte bra i magen att Prytz tvingas jobba med så kortsiktigt tänk!

    Dock får vi inte glömma att, som redan någon sagt, målen för 2013 är i första hand ekonomi i balans och i andra hand hänga kvar. Sedan skall vi kanske inte tro att allt i avtalen sägs utåt. Det är väl lika känsligt bland våra kusiners supportrar att se sina påläggskalvar spela i rödblått som det är för oss.

    Carlzon/Prytz har ju hittills sagt sig vilja bygga ”ungt och eget” inför framtiden. Detta får väl anses vara vårt tredjehandsmål och lånen skall väl i så fall användas för att rädda nödvändiga poäng för att uppnå andrahandsmålen. Ohlsson/Azulay är ju inte garanterade någon speltid alls och vid läget ”allting annat lika”, antar åtminstone jag att Prytz hellre matchar spelare han kan räkna med finns kvar i laget 2014.

    Dock skall man tänka på att strategierna i fotboll ofta tenderar att bli kortsiktiga. Inte minst vi supportrar kräver gärna ”framgång nu”. Rent psykologiskt måste det vara enklare för Prytz att tänka långsiktigt och matcha spelare med kontrakt före lån, om han samtidigt känner att hans huvud inte krävs på ett fat vid första lilla bakslag. Skall strategin ”ungt och eget” fungera, måste både styrelse, supportrar och sponsorer vara uthålliga!

    Svara

  8. 21 januari, 2013 @ 15:01 Q

    Bara att inse att plånboken är tom. Blir till att kriga denna säsong.

    Man undrar hur Gais som inte hade råd att betala skatteskulder för ett par månader sedan kan operera med en såpass hög budget som de verkar göra.

    Är Azulay redan en hyfsad spelare kan vi sätta honom på högerbacken.

    Svara

    • 21 januari, 2013 @ 15:12 Jacko

      De har väl fått in lite konstgjord andning här på slutet genom försäljningar av spelare. De spelar dock ett högt spel, floppar de sportsligt i år så är de troligen rökta. De påminner en hel del om oss inför säsongen 2010.

    • 21 januari, 2013 @ 17:09 läktarcoachen

      Gais har naturligtvis egentligen ”inte råd” med alla värvningar de gjort. De miljoner dom fort in på spelarförsäljningar de senaste månaderna har, efter det att ”intressenterna” fått sitt, knappast räckt till mycket mer än att hålla skattemyndigheterna och kronofogden borta. Senast i slutet av augusti måste Gais ha positivt eget kapital. Det blir tufft att klara av om inte ”intressenterna” stoppar in rätt många miljoner.

    • 22 januari, 2013 @ 10:17 Anonym

      Jag vet att de har fått in en ny sponsor och så hänger det på cykelgirot hur många deltagare och sponsorer det ger.

  9. 21 januari, 2013 @ 15:48 SOS

    The bottom is nådd. Gå in i läs hur killen ser på sin framtid i Blåvitt. Nej jag har inte vinterkräksjukan jag spyr ändå. Vi står där med mössan i hand o låter oss förnedras. Vi är inget annat än ett blivande U 21 i Håkan Milds regi.

    Svara

  10. 21 januari, 2013 @ 15:59 C

    Ekonomiskt står vi där vi står: med mössan i hand.

    Tycker det verkar vara ett förnuftigt sätt att bygga upp en trupp med bra konkurrens om platserna och därmed möjlighet att skapa en arena för unga spelare, låt vara andras eller våra egna, att utvecklas och bli bättre. Sedan kan vi i den mån som vi säkrar sportsliga framgångar även bygga på kostnadskostymen något.

    Svara

    • 22 januari, 2013 @ 14:17 JD

      +1

  11. 21 januari, 2013 @ 16:48 Daniel

    Förstår inte problemet!? Vi får in en back med antagligen en jäkla inställning och motivation..Bara för att han är blåvitt så betyder inte det att han kommer göra allt. Han vet ju att alla kollar, och lirar han dåligt kommer IFK se detta och försämra hans möjligheter att spela där.

    Vi ser det istället så här! Vi fostrar en duktig mittback och skapar ett mervärde genom tydliga signaler till kommande talanger som ser att hos ÖIS utvecklas man.

    Nu stöttar vi de spelare som väljer att dra på sig vår matchtröja och kriga för våran typ av fotboll, Han skulle ju kunnat tacka nej men väljer att visa sina kompetenser hos oss ist.

    Mina fem öre iaf!!

    Svara

    • 21 januari, 2013 @ 20:01 Pehr

      Håller med till 100%

    • 22 januari, 2013 @ 10:54 MBE

      Håller helt med dig. Han kommer att gå 100% för i dagens fotboll är det spelaren framför laget i första hand. Unga spelare vill utvecklas ta ett steg vidare mot de stora pengarna utomlands. Speltid ger möjlighet för agenter att bjuda in andra agenter för besiktnign av spelaren.

      Jag tror de unga ifkarna kommer ta chansen med råge i ÖIS och jag tror det skall mycket till att de kallas hem för en bänkplats som inhoppare om de kommit in bra i ÖIS. Jag är till 99% säker på att ifk siktar på nästa säsong för dessa unga herrar i första hand. Kanske är någon av dem redan på väg utomlands då…

    • 23 januari, 2013 @ 15:16 voldemort

      Kan bara säga så här; jag tränade på samma gym som Azulay på nyårsafton. Dra åt helvete, vad han körde intervallträning på löpbandet. Efterföljt av stentuffa mag/bålpass. Har han samma inställning på planen så behöver vi nog inte oroa oss alltför mycket. Jag väljer att tro att det blir bra. Vi sitter heller inte i den ekonomiska sits som gör att vi kan välja och vraka. Och det säger jag en gång för alla; hellre vem fan som helst än Robin Jonsson. Värre träben får man leta efter. Har hellre en spelande back med mindre rutin, som vill framåt, som är kvick och kompenserar Leinar alla dagar i veckan.

    • 23 januari, 2013 @ 18:42 Lill-Benke

      Vilket gym är det? Så vi kan gå och kika…

    • 23 januari, 2013 @ 21:53 voldemort

      Sportlife Sisjön. Tror dock inte han är där när han tränar med Öis…;-)

    • 23 januari, 2013 @ 19:49 112

      Leinar kommer klappa igenom i S1 och jag tror det kommer bli en massa tjafs i backlinjen och irriterat mellan spelarna. Men de yngre backarna kommer förhoppningsvis hinna växa in i kostymen och hålla oss kvar S1. Men Leinar? Game over. I många av 1:a matcherna visade han redan ett ”över-vintrat” beteende. Står fel, läser fel och allmänt osäker.

    • 23 januari, 2013 @ 20:51 timberhochmandie

      Voldemort, Voldemort… :-) Du som började i så positiv anda. Men så kunde du inte låta bli att återfalla i grumpy old man-beteende. ;-)

    • 23 januari, 2013 @ 20:57 Christian Börjesson

      I knew it. :-D

    • 23 januari, 2013 @ 21:15 timberhochmandie

      Klart… :-) Min samba-flirt måste jag ju kommentera. Oftast i alla fall. ;-)

    • 23 januari, 2013 @ 21:56 voldemort

      Timber, my dear webdarling….jag var bara helt enkelt tvungen. En absolut sista gång får du bjuda på. Eftersom vi aldrig lär se honom i Öis igen…;-)

    • 23 januari, 2013 @ 21:59 timberhochmandie

      Haha, vad vet man..? ;-) Ungdomstränare nästa?

    • 24 januari, 2013 @ 07:04 voldemort

      Tja, gudarna skall veta att det kan dom behöva. Tvivlar inte ett dugg på Robins inställning. Bara han inte ägnar tiden åt att lära gossebarnen hur en perfekt glidtackling ser ut…;-)

  12. 21 januari, 2013 @ 17:18 Benny

    Lycka till Jonte, är 100% säker att detta blir bra för alla, sällskapet får en väldigt seriös & bra kille.

    Svara

  13. 21 januari, 2013 @ 18:40 Lill-Benke

    Det här är väl inte den roligaste av lösningar men det är bara att acceptera att vår parentes fortfarande pågår. I år gäller att överleva superettan så billigt som möjligt. När vi firar SM-guld om 10 år har vi glömt att vi tvingades låna spelare av alumnerna.

    Svara

  14. 21 januari, 2013 @ 20:24 Förbannad

    ÄR VI NÅGOT FARMARLAG TILL BLÅVITT ELLER?!??!!

    Svara

    • 21 januari, 2013 @ 22:07 Christian Börjesson

      Jag har full förståelse för att det är irriterat och att man kan tycka att ÖIS gör fel, men snälla skippa SF-kommentarerna. De ger ingenting och hör inte hemma på SD. Snarare sprider det bara massa negativism kring det hela. Var pessimistisk och ifrågasättande; för all del – men försök att hålla en god ton och argumentera för dig.

  15. 21 januari, 2013 @ 20:34 Någonting har dött

    Vet inte om jag någonsin skämts så mycket som Öis:are! Att min hjärtas klubb – sveriges äldsta och vackraste nu har blviti farmarklubb till ifk gör mig spyfärdig. Kan acceptera att det går att hitta ett och annat guldkorn ur det som ratas i ifk i likhet med till exempel värvningarna av Anegrund och Ulander och nu kanske Bratt. Men att plocka in lånespelare från ifk som i likhet med Ohlsson och Azulay som kan hämtas hem när som helst är ju stor jävla skam. Va fan sysslar de med på Öis-gården egentligen? Håkan Mild har inget hår men fy fan vad han måtte skratta gott nu!

    Svara

  16. 21 januari, 2013 @ 21:00 Anonym

    Är det tänkt att Azulay ska täcka Robins plats?
    Kallar Prytz Azulay för en värvning med erfarenhet av allsvenskan?
    Vi behöver fortfarande riktig erfarenhet från Superettan eller Allsvenskan, som har fått spela riktigt mycket! Det kommer inte hålla med enbart 17-19 åringar och tre stycken 30+, man måste ha några i mellan åldern 23-27!

    Svara

    • 21 januari, 2013 @ 22:11 D

      Så åldern avgör mer än kvalitén? Självklart kan åldern påverka men det kan likväl fungera ändå!

      Tycker skit om värvningarna men det är som det är, förhoppningsvis platsar dom inte och är bra breddspelare men skulle dom göra det så hjälper det oss ett litet steg mot att ta upp kampen om bäst i stan igen…

  17. 21 januari, 2013 @ 22:04 Sven

    Var är det här för jäkla värvning egentligen!? Jag skämms!

    Svara

  18. 22 januari, 2013 @ 07:08 Undrande

    Bra signaler till alla talang fulla ungdomsspelare. Gå inte till ÖIS utan satsa på andra klubbar för då kommer ÖIS att plocka in dig i A-laget….. men spelar du i ÖIS så slängs du ut….

    Svara

    • 22 januari, 2013 @ 08:16 åskådare

      Är det ingen av öis 93-or som fått vara kvar?

    • 22 januari, 2013 @ 09:55 Persson

      Nej, men å andra sidan så höll dessa verkligen inte klassen. Inget mer att säga än så. Sen så är Wiena och Haraldsson fortfarande kvar i u-laget vilket innebär att dessa kan bli aktuella för a-laget i ett senare skede.

    • 22 januari, 2013 @ 13:58 JFK

      Tror Wiena är på väg till annan klubb sur för att han aldrig får träna med alaget och visa vad han kan. Alla andra juniorer får träna med alaget utom just han.

  19. 22 januari, 2013 @ 08:14 Björn

    Ett väldigt gnäll,låt dom spela först bedöm efteråt.

    Var även ett väldigt gnäll där dom anställde Prytz men nu är ni tysta.

    Vad än Öis gör så gnäller ni vad skall vi göra när det inte finns några pengar och junisarna är för dåliga har ni fortfarande glömt av att vi var nära att inte finnas kvar alls.

    Svara

    • 22 januari, 2013 @ 10:38 Anonym

      Jag lovar skall acceptera nu och avvakta träningsrapporter och träningsmatcher.
      Just nu kom jag att tänka på Pia Sundhage , http://www.bt.se kommer lägga upp live samtalet Stefan Eklund hade med henne igår. Jag rekommenderar alla gå in och lyssna för jag hörde bara en lite del men fastnade för mycket det hon dela med sig av ,så idag skall jag höra hela intervjun. Samtidigt sjöng hon på Björn Afzelius.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se