Cupmatch sänds i SVT

Det råder inget tvivel om att de allra flesta av fotbollsspelarna i de svenska lagen uppskattar det nya upplägget av Svenska Cupen. Istället för att spela sig vidare genom idel utslagningsmatcher under säsongens gång så har ett gruppspel lottats – ett gruppspel som inte startar förrän under våren året därpå. Som bekant kommer ÖIS att ställas mot Syrianska FC (h), AIK (h) samt Halmstads BK (b). Fyra lag i varje grupp där varje lag möter varandra en gång vardera. I och med detta blir Sveriges oerhört långa och slitsamma försäsong inte riktigt lika lång och besvärlig. Nu får lagen en chans att spela matcher med mer hetta – matcher som betyder någonting – en månad tidigare än vanligt. En win win-situation så väl som för supportrarna, spelarna och säkerligen också för klubbkassan. För även om Svenska Cupen i gemene mans ögon är rätt så långtråkig och ointressant så kan den förmodligen locka en och annan mer åskådare än om det bara hade rört sig om en träningsmatch i kyliga mars. Katjing! Det kan bara bli bättre, helt enkelt. Och förhoppningsvis – för möjligheterna finns ju – kan denna omgjorda spelordning medföra ett ökat i intresse kring denna sedan tidigare rätt lama tillställning.

I slutet av förra året offentliggjordes det att Sveriges Television snappat upp rättigheterna till att sända Svenska Cupen (tidigare TV 4). Det pratades från ledarhåll om att det skulle göras en ”storsatsning” från SVT:s sida. Fler sändningar, bättre sändningar och ett ökat intresse från folket. Än står det oklart hur det blir med den saken – men de är åtminstone på rätt väg. Det kan vi fastslå sedan de nu har gett ut ytterligare information om i vilken utsträckning de kommer att sända från Svenska Cupen och vilken/vilka matcher som är först ut på schemat. Och hör och häpna! ÖIS är heta igen! Det glöder om ÖIS! Gruppspelets första omgången förblir osänd, men lagom till match nummer två hamnar ÖIS som första lag i tv-rutan. Och för er som har alldeles för dålig koll: i omgång två möter ÖIS AIK på Valhalla IP den 10 mars.

Matchen kommer att visas både på SVT 1 och i webbtjänsten SVT Play. Sändningen kommer att dra igång en kvart före avspark (17:00) med studiosnack inkluderat bland andra David Fjäll och Daniel Nannskog. Men stanna för guds skull inte hemma! Det är bara OK om du mot all förmodan skulle bo i typ San Marino. Eller Mexiko.

ÖIS Svenska Cupen-schema ser ut så här:

2013-03-03        16:00                  ÖIS – Syrianska FC                          Valhalla IP
2013-03-10        17:00                  ÖIS – AIK                                          Valhalla IP
2013-03-16        16:00                  Halmstads BK – ÖIS                        Örjans Vall


'Cupmatch sänds i SVT' have 6 comments

  1. 8 februari, 2013 @ 16:39 Anonym

    Skoj, då färgar vi Valhalla röd och blå.

    Svara

    • 8 februari, 2013 @ 18:34 Christian Börjesson

      Risken är väl tyvärr att alltför många väljer tv-soffan när matchen går på en kanal som alla har tillgång till. Dessutom då försäsongspriserna som har satts ihop ändå får sägas är i det högsta laget.

    • 8 februari, 2013 @ 21:57 Anonym

      Tycker att de som köper årskort skall likställas med säsong 2013, alltså kunna gå in med det på alla matcher som Öis spelar se om det är svenska cup eller träningsmatch. Den bonusen skall dom ha man skall vara rädd om samt värna om sina stamsupportrar.Jag håller med att biljettpriser för att se en träningsmatch som förra veckan 80kr är löjeväckande högt. Hoppas de tänker om , jag tycker det är bättre alltid att fler går på matcher. Hur ser jippon ut till studenter som kommer till GBG och studerar finns något erbjudande riktat till dem?

    • 8 februari, 2013 @ 23:14 Filip P

      Håller helt med. En träningsmatch är en träningsmatch, och det vore inte mer än rätt om alla vi årskortsköpare skulle få kolla på dem utan ytterligare avgifter.

    • 8 februari, 2013 @ 23:43 Lill-Benke

      Men en cupmatch är en cupmatch.

  2. 8 februari, 2013 @ 21:43 PriMax_ÖIS

    Kul att vår match sänds. Det bör väl ge lite pengar? Sen kan ju vi som tyvärr befinner oss utomlands också se matchen. Vet ngn om SVT play endast kan ses ifrån vissa länder?

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se