Det är dags att vakna

På lördag – om lite mindre än en vecka – är det dags för försäsongsderby nummer två. Först ut var GAIS, denna gång står IFK Göteborg på andra sidan gräsmattan. Det där är ingen nyhet för någon av er! Det blir en synnerligen tuff men rolig eftermiddag på Valhalla IP. ÖIS kommer att få bekänna färg. Det är det inget snack om. Något annat vore snarare konstigt. Men större under har skett än att ÖIS skulle kunna spela jämnt med IFK, och med BK Häcken-matchen i friskt minne stärks den tanken ytterligare. Det kan gå! Om inte annat skall det förbannat roligt. Inspirerande som tusan. Bortsett den där oerhört otajmade träningsmatchen i somras så har lagen inte mötts sedan i Allsvenskan 2009. Som vi har tjatat om tidigare – alldeles för lång tid har passerat sedan dess. Det är inte riktigt OK. Men just därför är det extra tändvätska att slå dem på fingrarna att välta ännu en stadsrival.

Inte sant!

Men att det skall bli spännande, inspirerande och att ÖIS supportrar ser fram emot matchen går inte att märka. För tusan, det är bara 100 biljetter sålda till den reserverade Öissektionen. Inte godkänt någonstans. Ett hundra stycken! Jag vet inte riktigt var man skall börja, men det är ju långt ifrån ett tecken på att det vankas derby om sex dagar i alla fall. Speciellt då sektionen endast rymmer 300 platser. Det är allt vi erbjuds. Och ändå har vi långt ifrån sålt slut det än trots att försäljningen har pågått i över en månads tid.

Inte OK!

Inte någonstans!

Det är snudd på skämmigt, för tusan!

Det är dags att ta sitt ansvar som Öisare och köpa biljett. Det är dags att stå upp för ÖIS. Visst, det är försäsong och allt det där, men å andra sidan är detta första och sista gången vi möter IFK Göteborg under 2013 (såvida våra klubbmärken inte skulle korsas i Svenska Cupen framöver). Att sektionen kommer vara fullsatt tills på lördag råder det väl visserligen heller inga tvivel kring – det kommer den nog att vara – men vill du vara säker på din plats håller det inte att dyka upp en kvart före avspark och räkna med en biljett i spärren. Det håller inte! Inte för fem öre. Det är en sak att köra den stilen när hela Valhalla IP finns till förfogande inför till exempel Falkenbergs FF-matchen nu på tisdag, men när endast 300 plåtar finns att plocka av är det oroväckande att en sådan liten del som cirka 30 % av dem har köpts på fyra veckors tid.

Det är dags att vakna och ta sitt ansvar för ÖIS.


'Det är dags att vakna' have 10 comments

  1. 18 februari, 2013 @ 00:17 Frostfödd

    Borde ju rimligtvis vara större intresse än så….

    Men å andra sidan; Vem fan vill sponsra Blew’it med en enda spänn! Dessutom att behöva sätta sin fot i gråvitt- shopen för att få tag på en biljett får göra gällande som en skymf! Mår dåligt av blotta tanken…

    Grönsvart dela på pengen och delade upp läktarskapet med all tydlighet! Smart…

    Svara

    • 18 februari, 2013 @ 12:43 bukowski

      +1, kan få men för livet,skicka tickets till ÖIS-shopen!

    • 18 februari, 2013 @ 13:42 Christian Börjesson

      Duscha noga efteråt så skall ni nog överleva de värsta sjukdomarna som florerar där inne. För övrigt så tillfaller ju en del av biljettpriset ÖIS (även om större delen går till IFK i och med att de står för större delen av arrangemanget).

  2. 18 februari, 2013 @ 00:30 Rille

    Kirrade biljett till sittplats, tyvärr mitt sällskap är av blått och vitt blod, så är det ibland.

    Svara

  3. 18 februari, 2013 @ 01:26 Anonym

    Måste man reservera biljetter?

    Svara

    • 18 februari, 2013 @ 13:44 Christian Börjesson

      Nej, det ”måste” du inte. Men det känns lite naivt att tro att man skall kunna komma dit på matchdagen och vara garanterad en plats (om man nu inte vill beblanda sig med IFK:are, vill säga). Det finns ju som sagt bara 300 biljetter totalt, och 100 utav dem är redan köpta.

  4. 18 februari, 2013 @ 07:44 Lill-Benke

    Ska man se det positivt så är det ju smått otroligt att 100 ÖISare köpt förköp till en träningsmatch i februari. Det hade inte hänt -92.
    Men jag håller med – köp!

    Svara

  5. 18 februari, 2013 @ 09:35 Daniel K

    Är övertygad om att biljetterna skulle sälja bättre om man bar över 200 plåtar till butiken bredvid! :)

    Svara

    • 18 februari, 2013 @ 09:44 Anders Rådmalm

      +1

    • 19 februari, 2013 @ 01:02 A

      +1 till den kommentaren.

      Bara en sådan sak att gå in i blåvitshoppen får mig nästan att må illa…

      Sedan kan den goda Christian tagga ner lite. Det är som sagt träningsmatch och inte serimatch. För egen del är den här matchen ganska lågt prioriterad med tanke på vad som komma skall. Jag går hellre på en bortamatch i serien än på en träningsmatch mot Blowit. Därmed inte sagt att jag inte kommer att infinna mig och se matchen, snarare tvärtom. Att det finns 200 biljetter över känns ändå´som ett kvitto på att jag inte är ensam om vissa åsikter…

      Z


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se