Hans Prytz efter matchen mot Utsikten

Vi talade med Hans Prytz efter 3-1-segern mot Utsikten på ÖIS-Gården.
Kommentar till matchen?

– Det är ok att vinna med 3-1, lite synd att planen är så hal och tråkig för oss idag. Med en bättre plan, så kan vi sätta mer fort på bollen och då blir det större skillnad mellan lagen – men killarna gör det bra efter förutsättningarna.

Vad vill du se i en sån här match?

– Jag vill se att vi får ihop vårt försvarsspel, gör det vi jobbar med och är överens om. Sedan också att vi får igång anfallsspelet undan för undan.

Fick du det?

– Ja, Utsikten hotar oss egentligen ingenting. I första håller vi ihop laget och försvarar oss längre ner, det är avsiktligt. De söker långa bollar från deras ytterbackar och vi fångar upp allting, så det känns bra.

Spelar resultatet någon roll?

– Nej, egentligen inte, men man vill gärna vinna. Det känns som en bra start med 1-1 mot Häcken och vinst mot Utsikten. Det är viktigt att få saker i spelet att fungera, men vi ska också bli ett vinnande lag.

Och spelet är viktigast.

– Självklart om jag måste välja, men jag väljer gärna båda delarna – då är det perfekt.

Status på truppen jämfört med för ett år sedan?

– Det är svårt att bedöma, men som sagt jag är nöjd med truppen och det här kommer att bli bra.

Det blev en del nya ansikten i år igen.

– Jag är glad och nöjd med den trupp vi har. Det är kanonkillar som har kommit till, idag fick de som inte startade senast chansen att göra det.

Adam Rosén?

Han gör det jättebra, nu har han fått en match ihop med Jonathan och en med David. Han krigar mycket med sin stora kropp på ett skitunderlag, det är riktigt imponerande.

Han var på gång till ÖIS redan förra säsongen?

– Vi har extra bra koll på spelarna som vi hade i vår serie, t ex Johan Lundgren och Adam Rosén, så där hade vi bra scouting. Vi fortsätter gärna jobba på det viset.

Men Sebastian Johansson tackade för sig i veckan.

– Det är som det är, Sebastian kände att han inte fick ihop det och det får vi respektera. Nu får vi utgå från vad vi har och se om vi behöver justera något under vägen.

Kommer det in fler nya spelare?

– Jag säger ingenting, utan vi fokuserar på vad vi har i huset och jobbar med det.


'Hans Prytz efter matchen mot Utsikten' have 2 comments

  1. 11 februari, 2013 @ 01:02 Sven R

    Största nyheten måste väl ändå vara att vi verkar ha en ny lagkapten? Varför inga frågor om det?

    Utan att på något sätt slänga skit på Leinar, som jag tycker gjort ett utmärkt jobb och som blir en nyckelspelare denna säsong, måste jag ändå säga att det är ett kaxigt beslut! Det visar väl också tydligt att Prytz och resten av lagledningen verkligen fullföljer sina intentioner om att ÖIS skall vara ”ungdomens klubb”. Var någon annanstans ger man 20-åringar sådant ansvar?

    Detta kommer antagligen att förstärka bilden av ÖIS som den klubb som ger ungdomar chansen och där de får speltid att utvecklas. Många unga, lovande spelare kommer att söka sig till oss och vår ungdomsverksamhet, inkl TE-lagen, kommer att få sig en uppåtsving. Nu ser jag verkligen fram mot de sista fem åren av detta decennium!!!

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se