Kent Carlzon: Inte bra, så mycket kan jag säga

Vid lunchtid idag hölls en presskonferens på ÖIS-gården med anledning av att en av ÖIS viktigaste spelare de senaste säsongerna – Sebastian Johansson – säger upp sitt kontrakt och väljer att ägna mer tid åt familj och andra privata åtaganden. Skit och pannkaka! Kan det bli värre? Knappast. Nej, jag vågar faktiskt säga att detta var något av det sämsta som möjligen kunde ske inför denna säsong. Att ÖIS tappar en av truppens mest rutinerade spelare. Fan!

Med anledning av detta dystra besked kontaktade Sambadefensiv ÖIS sportchef Kent Carlzon för en kortare sammanfattningsintervju. Den tar ni del av här nedan.

Vad exakt är det som gäller? Är det ett brutet eller pausat kontrakt (som det stod på officiella hemsidan)?

– Det är ett brutet kontrakt.

Så han [Sebastian Johansson] kan inte komma tillbaka?

– Han har inget vilande kontrakt med oss [ÖIS]. Han kan komma tillbaka men han har ingen kontraktssituation – det är brutet.

Då blir det en omförhandling om det skulle ske?

– Ja, det blir det. Han har inget kontrakt med oss och vi har av ekonomiska skäl ingen möjlighet att reservera pengar – utan om han väljer att sluta så måste jag ha möjlighet att använda de pengarna till någon annan. Skall jag pausa kontraktet betyder det att jag fortfarande har ett ekonomiskt åtagande gentemot Sebastian om han skulle välja att komma tillbaka till ÖIS. Och så kan vi inte jobba i ÖIS. Vi har inte de resurserna. Han har valt att prioritera sin familj och då måste jag ha möjlighet – om, och det är ju inte säkert att vi gör någonting, så kan jag inte förbinda mig till att ersätta honom.

I och med att ni inte vet någonting huruvida han kommer att komma tillbaka – försvårar det din situation med att kolla på andra alternativ?

– Nej. Vi har tillsammans brutit kontraktet efter önskemål från Sebastian eftersom att han inte får ihop sin dag. Det är det som gäller och det är det som jag förhåller mig till. Skulle det bli en annan spelare som kommer in på hans position så har Sebastian inte möjligheten att komma tillbaka om det inte skulle vara så att vi får jättemycket publik och mycket partnerintäkter, etc. Med den väldigt tajta budget som vi har så kan jag inte reservera eller förhålla mig på ett annat sätt.

Kollar ni aktivt på ersättare redan nu eller kommer ni att göra det i framtiden?

– Vi kommer inte att ersätta Sebastian nu.

Kan du säga någonting om hur stor chansen är att Sebastian återvänder?

- Det är omöjligt att säga. Jag menar, det är massa faktorer som inte är i offentlighetens ljus. Jag tar hänsyn till dessa faktorer men samtidigt så måste jag se till ÖIS bästa. Om vi bedömer att vi måste skaffa en spelare så skall denna i så fall vara lika bra som Sebastian eller bättre – så vi tar inte bara in för att få ett numerärt antal. Och då måste jag ju ha tillgång till de pengarna – annars vore det en väldigt konstig situation om vi betalar mer eller mindre för en spelare som inte är hos oss.

Hur tungt är tappet av Sebastian Johansson enligt dig?

– Det säger sig självt. Han har 104 matcher för IFK, har varit proffs i Turkiet och har den erfarenheten som han har. Vi var jätteglada när han valde att skriva nytt kontrakt med oss och det är klart att det blir ett jätteavbräck. Det blir det. Det är inte bra – så mycket kan jag säga.


'Kent Carlzon: Inte bra, så mycket kan jag säga' have 12 comments

 1. 5 februari, 2013 @ 18:46 Robert i Smålandsskogarna

  …i alla fall i den näst sista frågan.

  Svara

  • 5 februari, 2013 @ 19:35 voldemort

   Då blir det väl Drugge dom plockar in. Har svårt att se att man inte ersätter när man blir av med en lönepost.

  • 5 februari, 2013 @ 20:47 Jacko

   Drugge är knappast sugen på att kliva av sitt kontrakt med Häcken som genererar honom med allsvenska mått bra pengar för att börja ”deltida” i ÖIS. Han sitter nog hellre av kontraktet.

   Dessutom är han riktigt dålig, sämst på plan i lördags.

  • 5 februari, 2013 @ 22:40 voldemort

   Att han är dålig vet jag redan sedan innan….det var snarare någon form av ersättare jag syftade på. Större under har skett när vi pratar Kent Calsong.

  • 5 februari, 2013 @ 21:04 Felix Jonsson

   Är väldigt tveksam till om Drugge är tillräckligt billig. Har man åkt till Thailand för att provträna samt varit på väg till ett storsatsande Gais under en hel vinter utan att dom har öppnat plånboken så har man troligtvis lite för höga löneanspråk.

 2. 5 februari, 2013 @ 19:28 Daffy

  Vi blir av med en nyckelspelare men har inga planer på att försöka ersätta honom? Det låter ju lovande.

  Svara

  • 5 februari, 2013 @ 19:42 Anonym

   Lugn. Det finns gott om spelare i IFK U 21 som vi dessutom slipper att avlöna. Det är den bistra ekonomiska verkligheten. Några publikintäkter är inte hoppas på. Vi blir slagpåsar i superettan. Kvalplats som bäst. Värnamo o. Varberg åker ur. Där får vi möta oddevold. Nej nu vill jag ha en god nyhet. En Marcus Lantz som gör comeback.

  • 5 februari, 2013 @ 22:02 Anonym

   Varberg åker inte ur . Då ligger FFF risigare till.

  • 5 februari, 2013 @ 22:26 Richard

   Låter inte så jävla bra i mina öron heller, vi måste ha in en ersättare, med denna truppen så kommer vi ligga lååångt ner! hoppas jag har fel!

 3. 5 februari, 2013 @ 19:55 Daniel K

  Jag hoppas att det finns någon överenskommelse som garanterar att Sebastian inte kan gå till någon ny klubb det närmsta.
  Skulle svida något enormt om han plötsligt dök upp i gais.

  Svara

 4. 5 februari, 2013 @ 20:17 Axel

  Är det bara jag som tänker MARCUS GUSTAFSSON?!
  Känns som en klockren värvning just nu!

  Svara

 5. 5 februari, 2013 @ 22:38 A

  Just nu känns det här som om att dagens beslut är ngt av det västa som kunde hända ÖIS, bortsett konkurs eller liknande…

  Under de år Sebastian lirat med ÖIS har man nästan alltid märkt när han inte är på plan och de gångerna har jag varit oerhört orolig. Med en städgumma på mitten som Sebastian har det allt som oftast känts mer tryggt.

  Det är med sorg jag läser att Sebastian lämnar sällskapet idag. Däremot tycker jag det är stort av Sebastian att välja det han gör, både för han själv, familjen och sist men inte minst, ÖIS.

  Jag välkomnar Sebastian i laget alla dgr i veckan framöver, ovasett om vi ligger etta i tabellen eller inte.

  Välkommen tillbaks Sebastian och hoppas att ungen kommer fortare än kvickt ;)

  A

  Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se