Privilegierade Utsikten

I lördags spelade ÖIS som bekant säsongens första match. Inte en sekund för sent, tyckte förmodligen alla av oss. Och dessutom kom ÖIS undan med hedern i behåll. På förhand var det mer prat om hur många bollar som René Makondele, Moestafa El Kabir och Martin Ericsson skulle panga in bakom Peter Abrahamsson snarare än om ÖIS över huvud taget skulle ha någonting att komma med i ett möte med Sveriges fotbollstvåa. Det verkade inte riktigt finnas på kartan även om det trots allt endast rörde sig om en träningsmatch i kyliga februari. Men oj, vad fel de flesta hade. Häcken hade visserligen det spelmässiga övertaget uträknat i procent – men ÖIS var inte alls ofarliga vilket också speglar slutresultatet 1-1. En flygande start på fotbollssäsongen!

Inom några få veckor kommer ÖIS att ha avverkat ytterligare fyra träningsmatcher. Först ut är Utsiktens BK, sedan är det derbydags mot GAIS på Valhalla IP innan Falkenbergs FF gästar och tillslut avslutas februari månad med ännu ett derby – då mot IFK Göteborg. Ett knippe tuffa matcher, det står fast. Visserligen skall väl Utsikten rent spelarmässigt ligga ÖIS i underläge, men vad gäller GAIS, Falkenberg och IFK så kommer det bli en trio hårda duster. Det är omöjligt att säga hur det kommer att sluta. Kanske med tre förluster, kanske med tre vinster. Försäsong är försäsong, som man brukar säga. Och där kan om inte allt så i alla fall det mesta hända. Större under har åtminstone skett än att ÖIS skulle kunna bonka dit tre lag i rad. Men vad som också passar in för dessa tre matcher är att de kommer att spelas på Valhalla IP. Nu ser jag hur ni rynkar på näsan, kliar er på hakan och undrar: ”men skulle inte Falkenbergsmatchen spelas på ÖIS-gården!?”.

Jo, det skulle den. Men det svänger om ÖIS. Det svänger i alla fall så pass att man har tagit beslutet att flytta matchen från ÖIS-gården och ned till Valhalla IP i centrala Göteborg. Det ger vissa fördelar och det ger vissa nackdelar. Man tappar i viss mån den gemytliga och broderliga stämning som alltid råder när man står och knör runt konstgräsplanen på gården, men å andra sidan får man möjligheten att spela på en fullständig arena som är en aning enklare att navigera sig fram till som supporter och som därför också möjligen kommer att locka en och annan marginalare till.

I och med denna spelplatsflytt kan vi konstatera att endast en träningsmatch (som är inbokad i dagsläget, någon form av genrep kan och kommer möjligen bokas in i efterhand och där kan självklart ÖIS-gården vara ett alternativ) kommer att spelas på ÖIS-gården denna vinter. Lite klent faktiskt. Det enda lag att få äran att besöka och spela på vår träningsanläggning är Utsiktens BK. Inte kan vi heller tro annat än att Janne Carlsson, Glenn Hysén och kompani känner sig särskilt utvalda och privilegierade till denna happening. Nej, så måste det förstås vara!

Matchen mot Falkenbergs FF kommer för övrigt att ha kvar sitt speldatum. Med andra ord är det fortfarande den 19 februari klockan 19:00 som gäller. Men märk väl: bataljen avgörs på Valhalla IP.


'Privilegierade Utsikten' have 5 comments

  1. 7 februari, 2013 @ 17:23 Danne

    Vilka dagar tider tränar À-laget respektive tipselit? Dags att sätta sin in i nyförvärven! Sköööönt o va öisare

    Svara

  2. 7 februari, 2013 @ 18:01 Robert i Smålandsskogarna

    Kommer Sambadefensiv att rapportera från Utsiktenmatchen?

    Svara

    • 7 februari, 2013 @ 18:39 Christian Börjesson

      Liverapportera, menar du? Nej, det blir det inte. I alla fall inte här på sajten. Det är inte riktigt optimalt att göra det på ÖIS-gården, tyvärr. Kanske kan bjuda på en och annan rapport på Twitter däremot. Vi får se. Om inte annat kommer matchen att täckas i textform efteråt.

  3. 7 februari, 2013 @ 23:45 timberhochmandie

    Inte en sekund för TIDIGT, tänkte annars jag om i lördags… ;-) Abstinensen hade ju nästan hunnit ta kål på en.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se