Vi går mot ljusare tider

Utan att överdriva kan man verkligen säga att vi i rask takt går mot ljusare tider. Det märker man inte minst när man besöker ÖIS-gården för eftermiddagsträning. För första gången sedan i oktober krävdes det i dag inte att strålkastarljusen kring konstgräsmattan var påsatta från start. En fantastisk känsla som vittnar om att det snart är april och premiär på Gamla Ullevi. OK, till dit är det en bit kvar, men det närmar sig sannerligen. Och dagsljuset är en stor indikation på det.

Hans Prytz snackar med laget under dagens träning på ÖIS-gårdens konstgräsmatta

I och med att matcherna nu ligger tätt så genomförde laget i dag ett lite lättare fotbollspass (sista cirka 20 minuterna ägnades dock åt olika former av fys) utan några allt för stora ansträngningar. Det hela inleddes precis som vanligt med att målvakterna Peter Abrahamsson och Fredrik Andersson triggades för sig själva vid den ena målburen samtidigt som övriga delar av laget satte igång med några varvs uppvärmning följt av en form av kvadratspel till Hans Prytz instruktioner. Spelarna var uppdelade i fyra lag där ”matcherna” spelades om 3×2,5 minuter vardera. Fokus låg på att hålla bollen inom laget och spela sig runt de kniviga situationer som då och då uppkom. I viss mån likt det smålagsspel som är ett stående inslag inför varje match.

Fredrik Andersson och Peter Abrahamsson småsnackar med målvaktstränare Tomas Vainio

När kvadratpassningsövningen hade hållit på en längre period blåste Hans Prytz i pipan och justerade om lagen till elva mot elva för att få till någon form av helplansspel – ett inslag som har varit ganska så vanligt under försäsongen 2013. Janne Andersson all the way! Under denna sekvens anammades någon form av kontringsspel där det ena laget skulle vara offensiva och anfalla medan det andra laget skulle vara lite mer avvaktande och defensivt lagda. Och sedan var det fullt krut. Hundra procent gas! Fullt ös!

De två lagen var uppdelade på följande vis:

Lag röd

Fredrik Andersson

Christofer Bengtsson Carl Hawunger Jonathan Azulay Hannes Sahlin

Johan Hedman Johan Lundgren Jakob Lindström Jacob Ericsson

Richard Yarsuvat Emil Karlsson

-

Oskar Wallén Henrik Carlsson

Sebastian Ohlsson Jonatan Berg Filip Holländer Daniel Paulson

Joakim Hall Adam Rosén David Leinar Tobias Bratt

Peter Abrahamsson

Lag väst

Jakob Lindström beskådar Johan Hedmans avfintning av David Leinar

Även om denna kontringsövning i första hand inte handlade om att avsluta och göra mål så känns det lite oroväckande att inget av lagen lyckades med att göra ett enda mål under övningens gång. För dåligt! Inte var det särskilt nära heller. Närmast var Oskar Wallén som fick iväg ett skott längs gräset från nära håll som Fredrik Andersson kunde parera på ett snyggt sätt. Utöver den chansen är det ganska så tomt bland mina anteckningar. Richard Yarsuvat hade ett nickläge där han kom på rätt sida om David Leinar men bollen som kom från Jacob Ericsson var lite för högt slagen vilket resulterade i att han endast nuddade bollen med pannan. Lite otur! Men där vill man se mer. Mer mål, mer bestämdhet. Mer vilja. Man vill se att det anfallande laget kommer till avslutningslägen och att man sätter dem. Åtminstone ett eller ett par stycken. Men det är bara att hålla tummarna, be till gud och hoppas att det ser annorlunda ut på onsdag. Det måste det banne-mig göra!

Bengan bygger med nätta steg upp ett anfall under det avslutande matchspelet

I övrigt kan vi notera att Jonatan Berg fortsatt tränar med laget. Den förre Varbergs BoIS-mittfältaren har ju fått sin dom av ÖIS ledning sedan länge – mittfältskvoten är fylld och därmed finns ingen plats kvar. Man valde dock att låta honom fortsätta träna på ÖIS-gården tills dess att han finner en ny klubb i en sjyst gest efter att Berg snällt bett om det. Men någon klubb har han alltså ännu inte funnit. Kanske, kanske har det öppnats en lucka för honom i ÖIS i och med Sebastian Johanssons uttåg ur föreningen. Vad som talar emot det är att det långt ifrån är samma spelartyp vi har att göra med och dessutom har Jonatan fortsatt svårt att imponera under träningarna. Därför antar vi att domen kvarstår även framöver.


'Vi går mot ljusare tider' have 10 comments

  1. 11 februari, 2013 @ 21:56 Anklev Ekström

    Sånt här gör en glad! Sjukt bra jobbat. Några speciella spelare som utmärkte sig?

    Återigen underbar läsning

    Svara

    • 12 februari, 2013 @ 09:32 Christian Börjesson

      Först och främst får jag be att tacka för berömmet. Kul att höra även om det så klart alltid är förhoppningen att texten skall vara intressant.

      För att svara på din fråga så tycker jag att Bratt gör det bra. Piggt inhopp mot BK Häcken, en rätt så bra insats mot Utsiktens BK och dessutom krigar han på under träningarna. Han kan kanske bli ett utropstecken vad det lider även om jag själv tror att Christofer Bengtsson kommer ha hand om högerbacksplatsen mestadels.

  2. 11 februari, 2013 @ 22:04 Hocus Focus

    Man känner sig sjukt priviligierad att man kan få läsa sånt här när man själv inte kan åka upp och kolla.
    Världsklass !

    Svara

  3. 12 februari, 2013 @ 08:58 Adam Waller

    Måste bara få instämma! Stort tack!

    Svara

  4. 12 februari, 2013 @ 10:18 Jacko

    Trevligt med bilder! Hoppas vi matchar ”bästa” elvan från start mot GAIS.

    Svara

  5. 12 februari, 2013 @ 13:22 Anonym

    Tack för ni håller oss på avstånd underrättade hur allt rör på sig på Öisgården. Sen är det bra att få lära känna alla de nya spelarna.
    Är det någon som kan meddela Oskar att han skrivit fel på hemsidan inför matchen i morgon Onsdag mot Gais det har blivit lördag på ett ställe vore ju synd om många missar en sådan förmatch inför säsongen och går dit på fel dag. Vi har ju möjlighet att fylla vår sida och på så sätt få in välkomna intäkter samtidigt en otroligt spännande match och värdemätare. Vi ses väl imorgon på VALHALLA för en trevlig samvaro oss Öisare emellan.

    Svara

  6. 12 februari, 2013 @ 18:46 PriMax_ÖIS

    Instämmer med övriga! Tack för att ni finns.
    11mot11 spelet visar ju bara att vår defensiv är starkare än vår offensiv och det kan behövas i SE. Sen vet vi ju från div1 södra att det alltid är väldigt svårt att göra mål på 11man som tänker defensiv i första hand.

    Svara

    • 12 februari, 2013 @ 19:01 Malte

      Att vår defensiv är starkare än vår offensiv behöver ju inte betyda att defensiven är bra. Kan ju betyda att vi är sjukt kassa offensivt också.

      Inte för att sabba den positiva andan men morgondagen lär väl utvisa hur bra defensiv vs offensiv

  7. 12 februari, 2013 @ 22:42 llanson

    Även i morgondagens match saknas Johan Lundgren enligt truppen som publicerats på öis hemsida, nån som vet varför? som jag förstått det har han varit med fullt på träningarna?

    Svara

    • 12 februari, 2013 @ 23:08 Martini

      Jag såg också det och funderade mycket. Men det är uppdaterat nu, #8 är med på ÖIS.se. Skönt.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se