Alexandersson inget för ÖIS tillsvidare

De senaste veckorna har ÖIS som bekant haft en provspelare i laget, nämligen Simon Alexandersson, född 1992, från Hvetlanda GIF i Division 4. Under fjolårssäsongen gjorde han 25 mål för sin klubb vilket trots allt får ses som ett gott betyg serietillhörigheten till trots. Men att steget från fyran till Superettan är stort är ingen hemlighet. Och det är inte det allra lättaste att ta ett sådant kliv. Från lattjo till blodigt allvar. Från halvtjocka motståndarförsvarare till David Leinar och ungdomslandslagsmän. Det säger sig själv att omställningen är enorm och att man inte per automatik är god nog för nivån sina 25 mål till trots.

Bevisligen finns det någonting i hans kropp – annars hade han inte ens varit hos ÖIS för att pressa sig till det yttersta och mäta sig med Emil Karlsson, Oskar Wallén, Richard Yarsuvat och Henrik Carlsson – men än så länge är det inte övertygande nog för att erbjudas ett kontrakt. Kollega Felix som har sett en del av Simon under träningspassen uppe på ÖIS-gården insisterar att han är en intressant spelartyp. Men han har inte riktigt fått ut det på planen. Därför blir det inget kontraktserbjudande från ÖIS. I alla fall inte ”just nu”, för att citera Kent Carlzon.

Men än behöver nödvändigtvis inte alla broar vara brända. För även om ÖIS för tillfället inte valt att gå vidare med Simon Alexandersson så är det fortfarande inte klart huruvida han fortsatt kommer att hålla igång med ÖIS för att om möjligt ändra på ÖIS uppfattning eller om han skall återvända till sitt Hvetlanda GIF där han i sin säsongsdebut gjorde hela tre mål, drog på sig en varning och dessutom utsågs till matchens stjärna. På frågan om Simon Alexandersson kommer att träna med ÖIS ett tag till eller om han är åter i Hvetlanda GIF svarar Kent Carlzon att ”inget är klart med det ännu.” Vi får med andra ord vänta ut tiden, se vad klubben beslutar och sedan dra slutsatser kring om Alexandersson nu är ett avslutat kapitel eller om det trots allt finns en chans att han drar på sig en ÖIS-tröja igen i framtiden.


'Alexandersson inget för ÖIS tillsvidare' have 5 comments

  1. 28 mars, 2013 @ 16:24 Rille

    Underskatta inte Div.4, ”halvtjocka försvarare” dem existerar inte där, har man kommit till div.4 i sin karriär inom fotboll då är man bra.

    Svara

    • 28 mars, 2013 @ 17:47 Lill-Benke

      Klart det finns halvtjocka (och förmodligen även heltjocka) försvarare i 4:an i Småland!! Man spelar i samma serie som Bankeryd, Ljungarum och Egnahem. Det finns bara ner till div 6 i Småland.

  2. 28 mars, 2013 @ 16:28 John L

    Division fyra i Småland är dessutom motsvarande div. 5 i de flesta andra distrikt. Vi har en s.k. ”elitfyra” mellan div.3 och div.4. Hvetlanda GIF åkte ur elitfyran förra året och spelar nu i den ”vanliga” fyran.

    Svara

  3. 1 april, 2013 @ 00:18 JD1887

    Hör inte hit men den forna L.A. Galaxyspelaren Dan Keat som spelat 5 A-landskamper för Nya Zeeland har skrivit på för Falkenberg. Blir dem ännu svårare nu tror ni?

    Svara

    • 1 april, 2013 @ 18:29 Xperia

      Inte en särskilt bra merit att ha spelat för Nya Zeelands landslag. Så nej, en stjärnvärvning tror jag inte att det är.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se