Sebastian Johansson har funnit ny klubbadress

Ja, så var det klart var Sebastian Johansson kommer att spela fotboll under den kommande säsongen. Och som medgett under presskonferensen som hölls i samband med att man offentliggjorde att tiden i ÖIS var slut så föll valet på en klubb längre ned i seriesystemet än Superettan. Nämligen Janne Carlssons nya klubb Utsiktens BK. Sebastian Johansson kommer alltså fortsatt att spela i Division 1 Södra – och denna gång med ett annat lag som har siktet inställt på toppen av tabellen.

Vad som däremot kvarstår är Sebastian Johanssons livspussel. Skälet till att han valde att bryta sitt samarbete med ÖIS. I dagsläget säger sig Utsiktens BK:s sportchef inte veta hur mycket tid som Sebastian Johansson kommer att ha tid att lägga på sitt fotbollsspelande hos Utsiken. Visserligen är det en ganska så stor skillnad i resdagar och restimmar om man jämför Superettan och Division 1 Södra – men Sebastian Johansson fick nyligen ett nytt jobb som banktjänsteman vilket kommer att ta upp en ganska så stor del av dygnets timmar.

- Vi vet i dagsläget inte hur mycket träning och spel hans [Sebastian Johanssons] nya arbete och familj kommer att möjliggöra. Det kommer förhoppningsvis att klarna framöver, säger Utsikens sporthef till deras officiella hemsida.

Det känns väl i och med detta som att Sebastian Johansson har gjort sina sista minuter i ÖIS-tröjan. Det var snack om öppenhjärtighet och att ÖIS sportchef Kent Carlzon skulle kunna tänka sig att ta en diskussion om en eventuell comeback när stressen lagt sig lite grand och då fotbollsspelandet åter skulle kunna ta en liten större del av Sebastians liv. Men så lär det förmodligen inte bli. Med ett nytt jobb i näven och därtill ett påskrivet kontrakt med Utsiktens BK känns det som att Sebastian Johansson kan känna sig ganska så tillfreds. Han är trots allt till åren och fotbollen tar om möjligt ett litet steg åt sidan i prioriteringslistan. Vi vill därför passa på att tacka Sebastian för insatserna i ÖIS. Man minns 4-1-målet på Kalmar, men man minns framför allt kämparglöden på ÖIS mittfält. En krydda som kan och kommer att bli saknad.


'Sebastian Johansson har funnit ny klubbadress' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se