Dags för kvartsfinal

Ni kan hela historien vid det här laget. Falkenbergs FF har från start till mål betett sig på ett allt annat än acceptabelt sätt och flyttat en match från Falkenbergs IP till en inomhushall i Växjö, flertalet mil åt helt fel håll för alla inblandade. Anledningen till flytten sas vara att det skulle bli en för stor kostnad för Falkenberg att spela i Borås där man inte kunde klara av de krav SVT ställde på arrangörsklubben.

Inatt har Falkenbergs FF inackorderat sig på ett hotell i Växjö där laget har tillbringat dagen. Förhoppningsvis är detta lilla äventyr gratis för klubben. Annars kan det bli svårt.

Att stämningen inför morgondagens drabbning är minst sagt irriterad råder det inget vidare tvivel om. Hallen som vanligtvis står värd för Östers IFs vinterträning kommer imorgon bli en kokande gryta fylld av alla de uppdämda känslor som de senaste veckorna givit upphov till.

I ”laget från havet” återfinns Danny Ervik. Den förlorade sonen som den senaste tiden svävat upp och blivit en av de gulas mest tongivande spelare och som i träningsmatchen mot ÖIS på Valhalla likt Hannes Sahlin i hans bästa dagar styrde anfallsspelet från sin ytterbacksposition. Det var hos Danny omställningarna startade och det var ifrån hans vänsterfot som de mest precisa inläggen kom.

Längst fram i laget har Falkenberg rutinerade Stefan Rodevåg. En anfallare med tonvis av rutin från Superettan och en målskytt som i stort sett alltid levererar ett spel som lagkamraterna kan lita på. Med en stark kropp och ett rutinerat huvud utgör han i stort sett alltid ett hot mot sina motståndares mål. Han har gjort över 70 mål för sitt Falkenberg igenom karriären och höll sig framme på Valhalla och petade påpassligt in 3-1 målet bakom Fredrik Andersson som blev den definitiva spiken i kistan då.

Nu är det nya förutsättningar. Sällskapet kommer ställa en startelva på benen som är långt närmre en ordinarie elva än den som mönstrades i träningsmatchen på Valhalla och truppen ser ut på följande vis:

1. Peter Abrahamsson
12. Fredrik Andersson
2. Christofer Bengtsson
3. Joakim Hall
5. Jonathan Azulay
6. Hannes Sahlin
7. Jakob Lindström
8. Johan Lundgren
10. Oskar Wallén
14. Emil Karlsson
15. Ricky Yarsuvat
16. Sebastian Ohlsson
18. Jacob Ericsson
20. Filip Holländer
21. Adam Rosén
22. Henrik Carlsson
25. Tobias Bratt
44. David Leinar

Tyvärr har ingen av oss kunnat närvara på träningarna inför matchen och vi vill därför inte spekulera i någon startelva. Vi ber om ursäkt för detta och lovar självklart att vara på plats nästa gång. Alla till Växjö!


'Dags för kvartsfinal' have 9 comments

  1. 3 april, 2013 @ 10:49 Sven R

    Jag är inte säker på att det bästa sättet att förbereda sig på, är att gå och dra en hel dag i en främmande stad. Det ger mycket tid till att tänka på vad som kan gå fel under kvällen! Att frångå sina rutiner kan faktiskt vara förödande när man skall prestera på topp.

    Var det inte Lund som gjorde samma sak när de skulle möta Karlstad förra året och säkra tre poäng i en av de sista omgångarna? Om jag inte minns fel, fick de bara 0-0 då!

    Svara

    • 3 april, 2013 @ 11:13 DJ-CJ

      Fördelen de har fått av det är att de kunde träna i hallen igår och på så vis anpassa sig eftersom det, enligt Hasse Eklund, är annorlunda ljus och luft än att spela utomhus.

    • 3 april, 2013 @ 11:42 Sven R

      Låt oss hoppas att ett lätt pass i hallen, inte räcker mot ett heltaggat Örgryte!

  2. 3 april, 2013 @ 12:58 Sektion LM

    Ingen Hedman i truppen nu heller? Oroande, är han fortsatt skadad månne?

    Svara

    • 3 april, 2013 @ 14:28 Felix Jonsson

      Hedman är skadad. En stukad fot.

    • 3 april, 2013 @ 15:24 DJ-CJ

      Vad tror vi det blir för uppställning då? Det är väl främst ytterbacksplatserna och högerytter som är osäkra. I övrigt känns det rätt klart.

      Målvakt: Peter den Store
      Backlinje, fr. h: Bengtsson (?) – Leinar – Rosén – Sahlin/Azulay (?)
      Mittfält, fr. h: Holländer/Ohlsson (?) – Lindström – Lundgren – Ericsson
      Anfall: Wallén – Karlsson

      Sahlin har inte fått spela mycket senaste, men är egentligen den naturlige vänsterbacken. Tror inte att Azulay/Bratt kan konkurrera om högerbacksplatsen idag heller då Prytz nog vill ha den rutin och kämpaglöd som Bengtsson bidragit med i cupen hittills.

      Vad säger ni andra? Öppnar upp för diskussion här.

    • 3 april, 2013 @ 16:49 Sektion LM

      Ok, tack för info!

  3. 3 april, 2013 @ 17:07 Mackyalvaro

    Snart dags, svtplay för oss som inte har förmån att vara på plats. Gud vilka Goa känslor jag har idag..

    Forza röblått!!!

    Svara

  4. 3 april, 2013 @ 20:12 Ralf

    bra bröder, hoppas på match i semin nu bara! Fantastikt rolig att ha ÖIS tillbaka på riktigt!!!

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se