Marcus Lantz inför Landskrona BoIS

ÖIS tränartrojka sparkade klockan halv tio i förmiddags igång det avslutande träningspasset inför matchen mot Landskrona BoIS imorgon. Under fjolåret var Marcus Lantz en utav dem, men efter att ha avslutat sin aktiva fotbollskarriär hamnade han sedermera i ÖIS där han nu assisterar Hans Prytz och kompani. Sambadefensiv tog sig efter dagens träning därför en liten pratstund med honom där inledningen av säsongen, Jakob Lindströms vara eller icke vara imorgon samt en liten skvätt U21, bland annat, berördes.

Ni reser ned till Landskrona imorgon. En lite speciell match för dig.

– Ja, det är det. Jag spelade där förra året och det är alltid speciellt att få möta lag som man tidigare har spelat för. Det blir nog en kul match.

De har visserligen bytt tränare från när du var där, men hur spelar Landskrona BoIS?

– Jag har spelat med Jörgen [Pettersson, reds. anm.] och känner honom sedan innan.De vill nog spela ungefär som oss egentligen, det vill säga hålla bollen inom laget med ett bra passningsspel. Så har de spelat tidigare och så vill de spela även nu. Jag vet dessutom att de har tränat stenhårt vilket bör tyda på att de är löpvilliga. Vi får möta ett både spelande- och hårt jobbande lag.

Vad säger du totalt sett om de inledande tre matcherna?

– Alla var djäkligt besvikna över de två första matcherna. Vi ville prestera bättre. Mot Falkenberg kanske man kan skylla på premiärnerver eller vad det kan ha varit, och insatsen mot Assyriska var ganska så platt överlag. Inledningen vi fick där satte sina spår. Men senast kom vi igång och fick spela som vi har tänkt oss.

Vad är det som gör att det ser bättre ut mot Brage?

– Vi var för passiva i de första två matcherna. Vi var inte aggressiva nog. Istället för att ha tagit för oss har vi nästan bett om ursäkt. Så vi sade att ”vi vet ju att vi kan, det har vi visat innan – så ut och kör.”

Jakob Lindström deltog inte på dagens träning.

– Han har problem med en stukad fot. Jag vet inte status kring honom och huruvida han spelar imorgon eller inte, men det är osäkert. Det finns ingen anledning att ta några risker när vi bara är i fjärde omgången. Det är många matcher kvar så vi skall inte göra någonting dumt.

Om han inte kommer till spel, blir det någon skillnad på mittfältet rent spelmässigt?

– Nej. Alla vet vad de skall göra när de kommer in så det blir ingen skillnad så sett. Den som ersätter skall göra de uppgifter som Jakob annars gör. Självklart tappar vi en bra spelare, men det finns bra ersättningsspelare också som är på det klara med vad de skall göra när de kommer in.

Har det märkts någon skillnad på stämningen i gruppen sedan i måndags?

– Jag vet själv hur det var när man spelade. Det är alltid lite nedåt när man förlorar, och så skall det vara också. Man skall inte gå runt med ett glatt humör när man har förlorat, utan att för den sakens skull tappa tron på det vi gör. Denna vecka har det varit lite positivare och det är en skön känsla för killarna att ha fått de här första tre poängen och dessutom det första målet.

Du är högst delaktig i U21-laget, där det hittills har gått väldigt bra. Hur ser upplägget ut?

– Vi har lagt upp en strategi där vi skall spela på samma sätt som a-laget. Killarna i U21 skall känna igen sig i sina roller när de får komma upp och delta i a-truppen, det är en tanke vi har. Spelarna som har varit med där har gjort det väldigt bra. Vi är nöjda med hur det har sett ut hittills, även om man alltid vill vinna alla matcher.


'Marcus Lantz inför Landskrona BoIS' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se