ÖIS och GAIS slopar överenskommelse

Vi kan inte annat än beklaga det lilla stiltje som just nu råder på Sambadefensiv så här dagarna mellan match. Vi har inte tröttnat på skrivandet och lagt oss ned för att dö, det är helt enkelt så att det inte finns särskilt mycket att skriva om för tillfället. Tids nog, förslagsvis till helgen, väntar uppladdningen för nästa drabbning – den mot Landskrona BoIS – och då blir det nog drag här inne igen.

Men vad som däremot finns att rapportera om är det faktum att ÖIS och GAIS, tillsammans givetvis, har valt att slopa den idé som tidigare fanns om att dela på intäkterna vid de båda derbyna som kommer under säsongen (det första den femte maj, och GAIS hemmaderby senare i höst). Istället kommer var och en av klubbarna att ha hand om och arrangera sitt eget derby, där ÖIS är först ut om bara en och en halv vecka. Poängteras bör väl kanske, för ordningens skull, att klubbarna ”kommer att samarbeta positivt för att hjälpa varandra med olika önskemål i samband med matcherna”, för att citera det pressmeddelande som GAIS kablade ut via sin hemsida under dagen.

Det råder dock ingen tvekan om att det är ÖIS som har dragit vinstlotten denna gång. I alla fall så som det känns just nu. Vårderbyn har en tendens att dra mer publik generellt sett, och det är självklart oerhört välkommet för ÖIS klubbkassa i dessa tider. Ingen tvekan om det. Det har visserligen gått emot för båda klubbarna, åtminstone måttligt, så här långt – men drömmarna finns fortfarande där och än är de inte brustna helt och hållet. Skulle både ÖIS och GAIS glida igenom Superettan framöver så blir det givetvis gynnsamt för GAIS som förening då höstderbyt vid ett sådant scenario har kapaciteten att nå en högre publiksiffra än den som vi får se den femte maj, men det känns ganska så avlägset när vi nu har summerat tre omgångar. Går det emot kommer självförtroendet tryta längs säsongens gång, och då kan vi nog vara nöjda att vi står som bortalag nästa gång vi drabbar samman med de grönsvarta.

I och med detta besked blir det allt mer tydligt och klart att varenda Öisare bör ta sig till Gamla Ullevi när almanackan visar 6/5. Hittills har publiksiffrorna varit två besvikelser, men rent hypotetiskt känns det som att vi med hjälp från GAIS kan nå upp emot 8000 åskådare. Visst vore det väl härligt! Och en rejäl boost till kassan förstås, vilken varenda Öisare bör känna ett nöje i att hjälpa till att fylla så gott det går. Ett derby är alltid ett derby, men är det något utav de två man bör besöka så är det onekligen det kommande.

Vi ses på Gamla Ullevi!


'ÖIS och GAIS slopar överenskommelse' have 20 comments

  1. 25 april, 2013 @ 16:52 Lill-Benke

    Jag förstår inte varför man drabbats av denna Mildsjuka. Varför inte göra som man alltid har gjort, baka ihop de båda derbysiffrorna och dela på pengarna. Inget skitsnack om att bara gå på hemmaderbyt för att inte gynna motståndarna, ingen larvig sektionsuppdelning som gör att man inte kan gå med kompisen. Varför bygga upp en barriär som inte finns från början mellan supportrarna?

    Svara

    • 25 april, 2013 @ 17:21 Krilliano

      Word!

    • 25 april, 2013 @ 18:53 Anonym

      +1

    • 25 april, 2013 @ 22:01 Kony Karlsson

      Personligen är jag helt emot att göra affärer med Gais, de är svindlare hela bunten. Gais är en förening som inte går att lita på.

    • 26 april, 2013 @ 14:38 Sektion LM

      :)

  2. 25 april, 2013 @ 21:08 Anonym

    Undrar om det stämmer att ÖIS inte ville dela vårderbyt p.g.a. att vi behöver få in mesta möjliga cash redan nu.

    Svara

    • 26 april, 2013 @ 06:21 Lill-Benke

      Det kan ju vara så. I så fall är ju läget illa. Får man något för vinst i cupen?

    • 26 april, 2013 @ 14:38 Kiss kiss Ove Ove bajs bajs

      Det jag har fått fram (2a hands uppgifter) är helt enkelt att man inte kunnat komma överens om vilken summa man ska räkna årskorten på…

      Gays har ju sålt många mer årskort och ville lägga den summa som en årskortsinnehavare skulle lastas med på en lägre summa än vad ÖIs tyckte…

    • 26 april, 2013 @ 14:46 Kiss kiss Ove Ove bajs bajs

      Vilket hade gynnat Gays dessutom…

    • 26 april, 2013 @ 21:48 D

      Fast Gais har ju räknat med alla sina företagskort också, så speciellt långt efter är vi inte, någon som har siffrorna?

      Vore kul hur många årskort vi sålde till slut!

    • 26 april, 2013 @ 22:01 Lill-Benke

      2700 på gais match idag. En imponerande siffra måste jag säga. Men det är väl med gais-index?

  3. 26 april, 2013 @ 10:07 Johanna

    6 maj är matchen

    Svara

  4. 26 april, 2013 @ 11:37 P

    Det är ju katastrof att de inte börjat sälja biljetter än dock. Tror tyvärr ÖIS förlorar en del på att försäljningen inte är igång ännu.

    Svara

    • 26 april, 2013 @ 11:57 Christian Börjesson

      Det känns oseriöst, minst sagt, och visst kanske det drabbar ÖIS, men har jag förstått saken rätt är det vissa omständigheter som gör att det drar ut på tiden. Det sägs väl även att det skall vara möjligt att boka genom Ticnet om en dag eller två. Inte en dag för tidigt, men åtminstone ett framsteg från tidigare där försäljningen ploppade upp dagen före match.

    • 26 april, 2013 @ 12:39 P

      Vad är det för omständigheter? Är det diskussionerna med GAIS eller är det något annat?

    • 26 april, 2013 @ 12:42 Christian Börjesson

      Det får du ta med någon från ÖIS. Jag har inget bra svar på det.

    • 26 april, 2013 @ 13:04 P

      Det där lät ju inte helt bra…

    • 26 april, 2013 @ 13:10 Christian Börjesson

      Varför inte det? Jag har bara inte känt mig manad att fråga vad det exakt är som gör att försäljningen inte kan dra igång tidigare. Det gör väl varken från eller till, känner jag. Om Oskar Ä är här inne och spånar kanske han känner för en liten utläggning.

    • 26 april, 2013 @ 13:38 P

      Christian, då förstår jag. Kändes som att det var något som du inte ville gå ut med. Tack för bra svar!

  5. 27 april, 2013 @ 01:12 Anonym

    Men hur kommer det sig att Gaisare redan har bokad biljett i loge ? Om man inte kan boka biljetter.
    Det känns som luften gått ur Öis lite. Vad händer med vår svenska fotboll hot eller ekonomiska problem .

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se