U21 jagar serieledning

I afton har ÖIS en chans på revansch. U21-laget reser nämligen till Jönköping för att resa sig från 0-6-förlusten mot Falkenbergs FF för exakt två veckor sedan. Det smakade allt annat än gott (även om ÖIS-laget var bra mer decimerat sett till antal a-lagsspelare än Falkenbergs dito). Därför vill vi näppeligen hamna djupt ned i det hålet igen.

Möjligheterna till upprättelse måste dessutom ses som ganska stora. Det beror självklart på vilken startelva Marcus Lantz väljer att sätta på benen, men ÖIS har totalt sett imponerat hittills. Tabellmässigt slåss man i toppen med Falkenbergs FF och just Jönköpings Södra IF, där alla tre lag har nio inspelade poäng efter fyra omgångar. Det lär alltså bli tufft i kväll, inget snack om den saken, men att ÖIS kan åka hemåt med full pott bör ingen tvivla på.

I tre utav fyra matcher har ÖIS ”satsat” på U21-serien, alltså haft med flertalet spelare som tillhör a-laget och som även där kan göra skillnad, samtidigt som man mot Falkenbergs FF istället valde att låta juniorerna ta plats. Joakim Hall, Tobias Bratt, Carl Hawunger och Daniel Paulson deltog alla, men i övrigt litade Lantz till U19-spelare så som Lukas Thell, Anton Dahlgren, Faramarz Goshes, etc. En väg som både kan vara rätt och fel att gå. Det är alltid uppmuntrande för de yngre att spela dessa matcher, samtidigt som det även sitter en hel drös på ÖIS avbytarbänk som inte behöver annat än matchspel i kroppen.

Fredrik Andersson, till exempel. Och han lär vakta stolparna mot Jönköpings Södra i kväll. Joakim Hall, Henrik Carlsson och Tobias Bratt för att nämna några fler. Det är en balansgång det där. Och därför känns upplägget att varva lite mellan a-lags- och ungdomsspelare väl genomtänkt.

Det gäller dock att göra sina val rätt. För trots allt så ligger det en första plats och ett slutspel i potten. Det må kanske inte vara prioriterat, men likväl är det en chans till fler matcher och därmed också utökad rutin för de alla unga som ÖIS i dagsläget basar över. Och, det får man inte glömma, ger det en chans till ytterligare derbyn. GAIS kommer man att möta vad det lider, men IFK Göteborg kan komma att vänta om allt slår rätt ut och även om det inte slår lika högt i U21-serien så hade det säkerligen lockat fram känslor man inte annars hade fått se och därpå en respektabel publiksiffra (för U21-serien, alltså). Men framför allt möjligheten att mäta sig med bättre motstånd.

Har du svängarna förbi Jönköping eller av en händelse råkar bo där så får du mer än gärna ta en titt på matchen. Har du dessutom viljan och orken att plita ihop ett matchreferat är det mer än välkommet då Sambadefensiv inte kommer att vara på plats. Maila den i så fall till adressen som du finner längst ned på sidan.


'U21 jagar serieledning' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se