Hannes Sahlin efter matchen

Hannes Sahlin var tillbaka i startelvan för andra matchen och vi tog ett litet snack med honom efter den mållösa matchen mot Sundsvall.

Kommentar till matchen?

– Matchen liknar lite den mot Jönköping. Vi skapar inte så mycket och spelmässigt kan det bli bättre, men vi tar poäng mot ett topplag, så det är ok.

Sundsvall är ett riktigt bra lag?

– Ja de har många klasspelare, en isländsk landslagsman på mitten och många med stor rutin från Allsvenskan. De är duktiga, men vi står upp bra mot dem.

En jättechans för Sundsvall, men inte så mycket mer?

– Där skulle de nog gjort mål. Sedan har vi en riktig het chans i första genom Emil och några halvlägen. Vi får fortsätta träna på anfallsspel och att hålla bollen på motståndarnas planhalva.

Sundsvall hade större bollinnehav?

– Vi vill äga mer boll än i de senaste matcher, det finns inom oss, så det är bara att nöta på. Nästa match har vi förhoppningsvis ett bättre passningsspel och en bättre offensiv.

Du själv gick från att vara en av lagets absoluta bästa förra säsongen till att sitta på bänken?

– Jag hade en försäsong med många skador, smågrejer som störde hela tiden och man var aldrig 100%-ig, det påverkar självförtroendet, men jag vet att om jag får med mig det mentala så kommer spelet också. Jag har försökt att spela enkelt de här två matcherna som jag startat, komma in och känna på det.

Har det varit tufft?

– Det hade nog varit värre för några år sedan. Det är ingen situation som är ny för mig utan det finns två sätt att se på saken. Antingen går du och gnäller eller också tar du dig i kragen och gör det du är här för att göra.

Du gillar att ta dig i kragen?

– Jag tvingar mig själv till att göra det. Man får kriga även om det är U21 eller träning och visa att man vill vara med. Nu fick vi en skada på Adam och då ska jag vara redo att ta chansen. Det kändes bra mot Jönköping och idag var det i alla fall ok. Sundsvall har en bra högerkant med mycket överlapp, så det blev en hel del försvarsspel.

Ny match på torsdag.

– Varberg borta, jag tror vi vinner med 3-0…


'Hannes Sahlin efter matchen' har en kommentar

  1. 19 maj, 2013 @ 21:29 Martini

    Tycker nog att Sahlin gör en bra insats mot Sundsvall. Det är ett jobbigt lag att möta som försvarare.
    Det som begränsar honom är hans extrema enfothet (heter det så?) – bara de enklaste tvåmeterspassningarna med högern känns mindre nervösa att skåda.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se