Hans Prytz: ”Viktigt att studsa tillbaka”

Sambadefensiv tog också en pratstund med Hans Prytz efter matchen på Gamla Ullevi.

Din kommentar till matchen?

– En väldigt öppen och fartfylld match. Degerfors tar ledningen två gånger, vi lyckas komma tillbaka två gånger, sedan släpper vi till ytterligare chanser efter det. Det är en sån match man inte precis önskar sig som tränare. Vi får ta med oss det positiva att vi kommer tillbaka och kniper en pinne.

Viktigt med poäng efter storförlusten i Varberg?

– Det är alltid viktigt att studsa tillbaka, att visa att man kan matcha sina motståndare. Sedan är det synd att vi ger bort det första halvleken och inte riktigt tror på det. I andra hittar vi många sekvenser där vi äger boll på deras planhalva, hittar spelvändningar, öppningar och lösningar i vårt anfallsspel. det ska vi tro på från start, men det gör vi inte utan petar lite mycket, blir kvar på samma yta och spelar lite kort och löst.

Varför blir det så?

– Oro eller orutin kanske. Jag sa till killarna i paus att vi har inget att vara oroliga för utan det är bara att köra, sätta fart på bollen, vända den och trycka ordentligt. Henrik Carlsson tar mig på orden och gör en fantastisk insats idag.

Är du en dålig förlorare?

– Jag gillar inte att förlora, men de finns nog de i laget som är sämre. Klart att vi ska vara dåliga förlorare, men på rätt sätt. Vi ska veta vilken prestation och insats vi har gjort. Kan man kanalisera det till att göra nåt bättre för egen del och fokusera på det man kan påverka, så är det jättebra.

Är det värre i tränarrollen?

– Ibland kan man vara frustrerad och vilja vara med handgripligen på plan. Nu är det som det är och jag får finna mig i att stå vid sidan och försöka påverka så mycket som jag kan. Sedan har man stort ansvar för helheten som tränare och det måste jag ju klara av.

Många tuffa matcher just nu.

– Viktiga matcher och det är viktigt att ta poäng mot rätt lag. Nu tog vi en idag, det är bra, så tränar vi i morgon och ser fram mot lördag och Ängelholm.

Problem att du får göra ändringar i laget varje match?

– Jag vill inte fokusera så. Vi konstaterar att Johan ligger hemma i feber och inte är med idag, då får nån annan chansen och jag backar de spelare som är på plan. Vi kommer inte att kunna säga i november att vi hade så många sjuka och skadade, utan vi har det vi har.


'Hans Prytz: ”Viktigt att studsa tillbaka”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se