Jacob Eriksson: ”Grymt kämpat av oss”

Från Karlstad, via AIK till Örgryte. Sambadefensiv pratade med Jacob Eriksson efter att ÖIS spelat oavgjort mot Sundsvall.

Vad säger du om matchen?

– Jäklar vad vi fick springa, det var grymt kämpat av oss. Vi visste innan att Sundsvall var duktiga och trygga med bollen, så det är positivt att vi är svårslagna och tar en poäng. Vi fick inte igång vårt spel riktigt, men det var bra motstånd och det kommer.

Värmen?

– Det var samma för alla, men det blir tyngre när man får jaga.

Andra 0-0-matchen i rad.

– Det är inte tillräckligt bra, men vi släpper inte in några mål heller. Vi vet hur det är och växer mer och mer i Superettan. Det är en sån serie där man får kriga och alla slår alla.

Din egen insats?

– Det är inte bra, men jag försökte kriga. Simon Helg har en hel del på kanten, så man får jobba mycket och lägga mer energi defensivt än vad man vill.

Din fotbollsbakgrund?

– Jag är från Sommarro IF i Karlstad, sedan var jag två år i AIK, innan jag blev utlånad till Karlstad i division ett,  så jag spelade i samma serie som ÖIS förra säsongen.

Målsättning inför 2013?

– Få så mycket speltid som möjligt, utvecklas och kunna pressa mig mer.

Pressa dig?

– Att ta för sig mer i matcher, men jag tycker det blivit bättre redan.

Vad har du utvecklat mest?

– Det tempomässiga – man är kvickare med bollen och har lärt mig ta beslut snabbt. Jag lärde mig en del av det i AIK, där var många bra spelare och det ställer krav på en själv också. Man ska aldrig vara nöjd.

Vad är det för skillnad på AIK och ÖIS?

– Båda är stora klubbar. AIK spelar ju i Allsvenskan, men det är även stort intresse kring ÖIS. Det är jättekul att få kommit till ett sånt lag.


'Jacob Eriksson: ”Grymt kämpat av oss”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se