Jonas Karlén: ”Nöjd med en poäng”

Sambadefensiv tog också ett litet snack med Jonas Karlén efter slutsignalen.

Hur ser du på matchen?

– Vi får inte riktigt till det offensivt utan får kriga för en poäng och är nöjda med en poäng så som matchen ser ut. Vi är väldigt mycket tröttare i andra. Det är varmt och jobbigt, många går på knäna efter paus.

Varför får vi inte till det?

– Vi har problem med att skapa målchanser, vi är inte tillräckligt tydliga mellan passningsläggare och mottagare i vårt anfallsspel. Sedan är Sundsvall ett bra lag och då blir det ännu svårare att skapa chanser.

Hur bra är Sundsvall?

– Sundsvall är ett topplag, de hade en knepig start, men nu har de haft bra resultat de senaste omgångarna. man får säga att det är en styrka att de inte kan göra mål på oss och att vi får med oss ett oavgjort resultat, men vi vill förstås kunna kriga mer om att vinna matchen.

De har en jättechans i första.

– Förutom det friläget, så är det mest distansskott som Sundsvall har. Vi tar med oss att de inte skapar några stora målchanser mot oss.

Oroar måltorkan dig?

– Inte så att det är jättegrej, men vi jobbar på det. Vi har uppmärksammat det och försöker komma till fler och bättre målchanser.

Kommer vi att träna extra på det?

– Vi är resultatorienterade och ser på hur det ser ut i matcherna. Vi ändrar för att för att förbättra oss och ska jobba på att komma till målchanser både i omställningsläge och etablerat anfallsspel.

Det var inte mycket till etablerat anfallsspel idag?

– Vi har det i början av matchen, när vi har tålamod, hittar spelvändningar och kommer till en del inlägg. Det är positivt, men sedan dör det tyvärr ut.

Jakob Lindström var tillbaka.

– Det är gott att Jakob är tillbaka, inte bara som spelare utan också som ledare och person i laget. Han visar mycket karaktär med sin spelstil, det är viktigt för oss, sedan har han en del kvar i formen innan han är på topp.


'Jonas Karlén: ”Nöjd med en poäng”' har en kommentar

  1. 20 maj, 2013 @ 17:02 Lill-Benke

    Inte tillräckligt tydligt mellan passningsläggare och mottagare? I så fall var nog mottagaren den ende på GU som inte såg vilken passning som var på väg. Lite variation hade väl inte skadat?

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se