Nicolas Sandberg om avancemanget

http://www.sn.dk/modules/xphoto/cache/45/313845_590_590_0_140_1890_1121_2.jpg

I torsdags gick Nicolas Sandbergs FC Västsjälland upp i högstaligan och nästa år kommer den ÖIS-fostrade anfallaren spela i nordens bästa liga. Sambadefensiv hörde av sig till Nicolas via facebook och snackade lite om hans säsong och en hård natts festande.

Till, att börja med. Grattis till avancemanget. Har det varit en hård natt?

Tack! haha kan man lungt säga! festen börja direkt efter matchen och fortsatte hela vägen fram tills nu i morse så de va fullt ös!

Hur såg matchen ut igår?

Matchen startade bra med högt tempo och mycket närkamper men gnistan försvann då lyngby tidigt tog ledningen mot vejle och vann med hela 4-0 vilket gjorde att vi alla redan gått upp oavsett resultat i vår match.

Lite som ÖIS avancemang i höstas. Hur har säsongen varit för egen del annars? Det gick väldigt bra förra våren.

Börja bra med 2 mål på de första 6 matcherna. Men sen kom en måltorka som höll i sig hela hösten men jag starta varje match på hösten. Sen kom det många nyförvärv under vintern och även fast jag gjorde mest mål på försäsongen fick jag starta på bänken första matchen. Och det blev svårt att ta sig in i startelvan igen då vi vann de flesta matcherna men det blev nu under våren 2 starter och en massa inhopp och 2 mål. Det bästa var att mitt mål mot HB Köge som gav en 1-0 seger kom att säkra vår uppryckning. Ja det gick väldigt bra förra våren men min dåvarande radarpartner flytta till Australien för att spela högsta ligan där och vi bytte spelsystem från att jag var ensam forward med en släpande till att spela två forward vilket inte passa mig lika bra. Vi har dessutom haft väldigt mycket fokus på vårt försvarspel under året vilket gjort att vi inte gjort så mkt mål framåt som vi hoppats. Men vår defensiva taktik och ett hårt lagjobb har gjort att vi lyckats gå upp även fast vi kanske på pappret egentligen var ett mittenlag.

Okej, vad tror du om nästa säsong. Kommer du få vara kvar i truppen även när ni går upp?

Ja, jag har ett och ett halvt år kvar på kontraktet så jag blir kvar. Men det är hela 9 spelare i truppen som har utgående kontrakt så det kommer helt säkert bli flera förändringar i spelartruppen med förstärkningar och så vidare.

Nästa år kommer du alltså spela mot ett stort antal kända namn och i nordens bästa liga. Det har gått fort sedan söderettan förra året. Hur skulle du säga att du har utvecklats sedan tiden i ÖIS?

Ja de känns nästan overkligt just nu och det kommer bli fantastiskt roligt när ligan sparkars igång i mitten av juli. Ja de får man säga att det har gjort och det känns otroligt bra att flytten till danmark har blivit så lyckad som den blivit. Framförallt har jag utvecklat min mentala styrka som under öis tiden var en liten akilleshäl. Har också blivit en bättre avslutare samt att min tekniska förmåga har förbättrats. Dessutom får jag tilläga min fysik där jag gått från att lyfta 87 kg i bänkpress när jag först kom till att nu lyfta 107 kg.

Kul att höra. Jag har sett att ni bygger en ny arena nu. Hur högt satsar klubben?

Ja de håller på att bygga en ny läktare på ena långsidan. Första delen av tre delar står redan färdigt. Det är en av Danmarks rikaste män som står bakom projektet och hans mål är att överleva första året och komma top 6 andra. Men för att göra detta möjligt måste det självklart göras flera förstärkningar. Så de blir spännande å se hur mycket pengar han kommer att investera i klubben nu.

Okej, det är onekligen ett spännande projekt du är en del av. Vi önskar dig all lycka. Slutligen, är det nått du vill hälsa till våra läsare?

Ja de får man säga. Stort tack. Ja de får väl bli att vi förhoppningsvis syns nångång i framtiden när jag kanske bär den finaste av rödblå tröjor igen!

Stort tack Nico! Ha de gött!

Inga problem! Detsamma!


'Nicolas Sandberg om avancemanget' har en kommentar

  1. 19 maj, 2013 @ 15:59 Lanslarke

    Svårt att platsa, samtidigt som laget går upp en division. Låter som om Nico kan bli tillgänglig i sommar.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se