Spelarbetyg Varbergs BoIS – ÖIS

Spelarbetyg efter gårdagens storförlust mot Varbergs BoIS. På grund av tidsbrist blir det en lite mindre utförlig och genomtänkt version denna gång – och som grädde på moset får ni nöja er med vad jag har vaskat fram.

Peter Abrahamsson 2

Först och främst: att ÖIS släppte in fem bollar var absolut inte Peter Abrahamssons fel. Inget av målen ”var Peters”, så att säga. Två straffar och tre upprullningar mitt framför Abrahamssons näsa. Inte katten kan man kräva att han skall ta någon av dem.

Men det blir automatiskt en tämligen låg siffra – åtminstone sett till vad han brukar erhålla av oss här på Sambadefensiv. Utöver de insläppta målen stod Peter Abrahamsson inte ut på något sätt. Han plockade ned flera långbollar och inlägg, men vi fick inte se några riktigt kvalitativa räddningar vilket har varit fallen i ÖIS tidigare matcher.

Christofer Bengtsson 2,5

Bengtssons insats var godkänd. Kanske för att Varbergs BoIS främst valde att sätta sina offensiva spel på sin högerkant mot en friskt anfallare, men det kändes som att Bengtsson hade rätt bra koll på sin kant matchen igenom.

David Leinar 2

Det går inte att få ett särskilt högt betyg, varken siffer- eller textmässigt, när man är högst delaktig i en 5-1-förlust. Tillsammans med sina övriga medspelare stod David Leinar och sov när Altemark Vanneryr satte både 3- och 4-1 bakom Abrahamsson. Tämligen bedrövligt att klappa igenom så grovt.

Jonathan Azulay 2

I Roséns frånvaro var det fortsatt Azulay som fick hoppa in jämte Leinar i centrallinjen. Och fram till matchminut 76 så såg det rätt OK ut, vilket också gäller David Leinar. Men sedan fallerade allt. Att han orsakar den första straffen går inte att klandra honom för i och med att den var högst tvivelaktig – men han var å andra sidan inte med alls när BoIS kontraslog å det grövsta och punkterade matchen totalt i slutet.

Hannes Sahlin 2

Till en början var Sahlin ganska så offensiv och agerade som en extra hand i anfallsspelet, men ju mer matchen gick, desto mer mättades hans offensiva räder av. Hade en del bekymmer med att mota två ivrigt djupledsspringande BoIS-anfallare, men allt som oftast kunde han avvärja. Det misslyckades han dock med när BoIS satte 1-0 efter en kvarts spel. Sahlin hamnade på efterkälken och således släppte han inspelet förbi sig. Sedan slogs bollen i mål vid den bortre stolpen.

Tobias Bratt 1

Jag kommer nog aldrig förstå Hans Prytz vilja att spela in Tobias Bratt som yttermittfältare. Det känns som slöseri av en ytter/-mittback. Speciellt när det bevisligen inte ser särskilt bra ut. Igår, mot Varbergs BoIS, fick Bratt chansen från start framför Christofer Bengtsson i banan. Viljan hade han, men knappast mer än så. Det var oroväckande lamt sett över 90 minuter.

Jakob Lindström 2 (byttes ut i den 27:e matchminuten)

Jakob Lindström hann inte med att göra särskilt mycket avtryck på matchen innan dess att han tvingades utgå på grund av en ögonskada. Således finns det inte så mycket underlag att bedöma. Han vann några bollar centralt i vanlig ordning – och han tycktes tänd – men så fick han en smäll mot ögat i den 27:e matchminuten och så var det färdigspelat.

Johan Lundgren 3

I mitt tycke var Lundgren en av de som verkligen öste på. Han var delaktig i alla uppspel och sökte boll i stort sett hela tiden. Viljan att ha bollen är någonting som är skön att skåda. Att man inte gömmer sig och hoppas att någon annan skall ta ansvaret. Istället gestikulerar han med händerna, visar sig och öppnar upp för att få en passning gång på gång. Tyvärr tappade han bollen olyckligt vid ett par tillfällen i den första halvleken, men sett över det hela förtjänar Johan Lundgren i alla fall att hamna bland matchens bästa Öisare.

Sebastian Ohlsson 2

Ohlsson hade kanske inte den mest optimala matchen. Han inledde ute på en kant, men fick sedermera ta klivet in centralt efter att Lindström tvingats avbryta matchen i ett tidigt skede. Och således fick Sebastian Ohlsson tänka om och sätta sig in i innermittfältsrollen. Någonting som han gjorde rätt OK utefter förutsättningarna. Man vill alltid ser mer, och det fanns såklart mycket mer att få ut, men han stack åtminstone inte ut åt det negativa hållet.

Blir dock synligt att vi tappar Jakob Lindström. Vi får inte glömma det i all misär. Man kan inte kräva att Ohlsson skall fylla Lindströms kavaj.

Emil Karlsson 3

Emil Karlsson var riktigt rivig och jobbig att ha att göra med i den första halvleken igår. Det syntes på BoIS-försvaret att de mest önskade att Emil Karlsson inte ens var på plan. För hans första 45 var strålande. Inte bara för målet, utan för att han faktiskt visat upp en bra bolltouch. Han oroade hemmaförsvaret gång på gång.

Andra halvlek blev dock av det motsatta. Man kan fråga sig om han rörde bollen en enda gång. Visst, det gjorde han, men det går nästan att räkna dem på fingrarna. Luften gick ur honom, kändes det som.

Richard Yarsuvat 2

Framför allt måste Yarsuvat lära sig att vara mer rejäl när det vill till att avsluta. Duttar han för mycket hamnar bollen endera över, utanför eller på närmaste försvarsben. Ungefär så som det såg ut mot Varbergs BoIS igår. Därför blir det inget högre betyg än så här. Goda intentioner fanns stundtals, men det var lite för sporadiskt för att riktigt övertyga. Är dessutom avstängd mot Degerfors IF efter ett gult kort. Dags för Wallén från start igen alltså.

Avbytare

Joakim Hall 2 (byttes in i den 27:e matchminuten)

Kanske lite överraskande kom Joakim Hall in istället för Jakob Lindström. På bänken fanns bland annat Filip Holländer att använda sig av, men Prytz lott föll på Hall. Och i sin första match sedan premiären mot Falkenbergs FF skötte han sig rätt så bra. I alla fall till en början. Han slog ett par fina inlägg och hade några bra kombinationsspel ihop med Sahlin och anfallarna Karlsson och Yarsuvat.

Än en gång är det dock värt att poängtera dumdristigheten i att placera ännu en ytterback på mittfältet. Jag ser inte poängen. Speciellt inte när Ericsson och Holländer, som åtminstone är yttermittfältare, satt på avbytarbänken redo att hoppa in.


'Spelarbetyg Varbergs BoIS – ÖIS' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se