Två lag med kass form

Det är två formsvaga lag som möts på Ängelholms IP imorgon. Hemmalaget Ängelholms FF har inte vunnit på fem matcher, ett faktum som stämmer in även på ÖIS som gått vinstlösa sedan 4-2-segern på Landskrona IP i slutet av april. Rent tabellmässigt har ÖIS införskaffat sig två poäng mer än ÄFF:s totala poängskörd – men klart är att båda lagen är i stort behov av ytterligare påfyllning. I dag, dagen före drabbningen, huserar båda lagen på kvalplats ned mot Söderettan.

För Ängelholms del stannar det på en enda seger under de nio inledande omgångarna. Och den kom på bortaplan. Således har laget alltså ännu inte tagit någon trepoängare på hemmaplan. Man har haft möjligheten under säsongens gång och mot GAIS var det någon decimeter från en 2-1-seger, men det har hittills stannat vid kryss och förluster.

Således kan man se det på två olika sätt. Visst, Ängelholms FF vill absolut bryta den negativa trenden och vinna inför sin hemmapublik, men å andra sidan blir det bar jobbigare och jobbigare att springa ut på den där gräsmattan och veta att man inte klarar av att vinna där. Det psykologiska kan ha en väldigt stor inverkan på lagets prestation – speciellt då de öppnat betydligt sämre än vad både förståsigpåare och de själva hade trott före säsongens start. Det finns en grundkvalitet i Joakim Perssons lagbygge. Men än har han inte fått ut den under Superettan 2013. Ändå är hans, och lagets, stora mål att knipa alla tre poängen när ÖIS tar bussen ned till Ängelholm.

- Det behöver vi inte hymla med. Vi måste ta vår första trepoängare, det är vår hemmaplan, säger Joakim Persson till Helsingborgs Dagblad.

Att ÖIS är ett ungt lag har inte gått någon obemärkt förbi. Det nämner i stort sett varenda tränare som får frågan om vad ÖIS är för ett gäng och vad de står för. Men Ängelholm FF:s tränare ser också en farhåga i ÖIS två löpvilliga forwards (frågan är bara vilka två han åsyftar).

Zeyn S-Latef är avstängd imorgon Foto: SvFF

– Det är ett ungt lag som brukar prestera bra när de får framgångar. De har också två väldigt löpvilliga forwards. Vi ska spela så mycket fotboll som möjligt på deras planhalva. När de försöker bygga upp spelet ska vi inte tjurrusa fram utan måste ha tålamod.

Just tålamod lär vara ett av nyckelorden imorgon. Det är ingen hemlighet. Så är det alltid. Tålamod är en av grundpelarna i att bli ett framgångsrikt fotbollslag. Du måste kunna hålla ihop laget och vänta på det rätta tillfället. Speciellt när du huserar i bottenregionen och kämpar för att få med dig poängen nog för att kravla upp bland mittenlagen. Då har man inte råd att tjabbla med bollen, att tjurrusa och bli söndersprungna. Där är kompakthet och tålamod nyckeln nummer ett.

För Ängelholms del får de klara sig utan Zeyn S-Latef som drog på sig sin tredje varning borta mot Östersunds FK förra helgen. Däremot kliver Martin Andersen åter in i  matchtruppen (och förmodligen även startelvan) efter att ha vilat i omgång nio. I övrigt finns det en kvartett spelare som är osäkra kort inför morgondagens match. Återstår alltså att se huruvida de finns tillgängliga för att stärka hemmalagets chanser till tre nödvändiga poäng.


'Två lag med kass form' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se