Borlängebo dömer på söndag

Glenn Nyberg, född 1988 och hemmastadd i Borlänge, dömer tillsammans med linjemännen Magnus Vallerius och Niklas Alfredsson söndagens bortamatch på Skarsjövallen i Ljungskile. Det blir hans elfte match i Superettan för säsongen och samtidigt det andra tillfället där ÖIS är ett av lagen.

Glenn Nyberg gjorde sin förbundsdomardebut säsongen 2008

Domare Glenn Nyberg gjorde visserligen sin förbundsdomardebut för fem år sedan – alltså under säsongen 2008 – men det är i paritet med flertalet andra domare i den svenska kåren tämligen färskt. Man blir, precis som i vilket yrke som helst, inte bäst med en gång. Det krävs hängivenhet, tid och tålamod. Men framför allt krävs det rutin. Man måste försätta sig i nya situationer för att tjäna nya erfarenheter att utnyttja när en liknande sekvens realiseras igen.

Men enligt många är Nyberg redan nu en bra domare. Kanske rentav Superettans främsta. Han kan konsten att bara glida med och inte synas, sägs det. Sådant som tyder på en domares kvalitet. Alltför många blåser sönder matcherna för att av olika skäl hävda sig och visa att man bestämmer. Det finns väl egentligen ingenting som stärker att ett liknande scenario inte kan eller kommer ske mot Ljungskile, men vad man kan läsa och höra sig till så är Nyberg inte riktigt av den arten.

Tidigare under säsongen har Nyberg dömt i tio av 12 omgångar där en var matchen mellan ÖIS och Degerfors IF på Gamla Ullevi i slutet av maj månad. Matchen slutade 2-2 efter att ÖIS kvitterat två gånger om. I den matchen kom ÖIS utjämnande till 1-1 efter att Emil Karlsson ordnat en straff som Jakob Lindström rullade in – och totalt sett är även Glenn Nyberg (tillsammans med Dragan Banjac) den mest frekvente straffblåsardomaren. Fram tills nu har han pekat på straffpunkten vid fem tillfällen – och med sina 0,5 straffar per match toppar han straffligan bland sina kollegor.


'Borlängebo dömer på söndag' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se