Det gäller att göra första målet

Släpper ÖIS in matchens första mål skall det mycket till för att supportrarna skall få jubla efter matchens slut. Åtminstone kan vi utesluta att det blir några tre poäng att addera till den redan befintliga samlingen. Det skvallrar statistiken om efter säsongens 13 inledande omgångar.

Foto: Bildbyrån

Det har blivit skralt med poäng under upptakten av säsongen. Vi har känt till att det kommer bli en tuff säsong, och i dagsläget snittar ÖIS en poäng per match – alltså 13 poäng på de 13 inledande omgångarna av Superettan 2013. Något som bara räcker till en kvalplats ned mot Division 1 Södra.

Av de 13 matcherna är tre segrar, fyra oavgjorda och sex av dem är förlustmatcher. Lagen som ÖIS kammat fullt mot är IK Brage (1-0), Landskrona BoIS (4-2) samt Östersunds FK (2-1). Synonymt och gällande för samtliga dessa matcher är att ÖIS gjort matchens första mål. Och då har det räckt till vinst.

ÖIS har alltså ännu inte släppt in det första målet, växlat upp och gått om. Vid två tillfällen har underlägen hämtats upp till att ändå ha fått med sig en poäng i bagaget – bland annat mot IFK Värnamo denna omgång – men statistiken talar sitt tydliga språk. Hamnar matchens första mål i baken på Peter Abrahamsson så är det kört för ÖIS. Då kan de glömma några tre poäng.

Det är väl i sig ingen häpnadsväckande fakta. Som bottengäng med kniven mot strupen är det en tuff uppgift att vända underläge till seger. Huserar man i toppen av tabellen är självförtroendet på topp, och dessutom har du en sådan grundkvalitet i truppen att det i många fall ändå löser sig ändå tillslut, men i ÖIS fall börjar det nog klinga förlust i huvudena när eller om laget släpper in ett första mål. Medvetet eller omedvetet, men tankarna är som bekant svåra att styra över.


'Det gäller att göra första målet' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se