Emil Karlsson vårsäsongens viktigaste spelare

Emil Karlsson har varit ÖIS viktigaste utespelare säsongen 2013. Åtminstone om man skall gå efter vad statistiken visar. Med sina fem mål toppar han nämligen den interna poängligan.

Låt gå att vi inte riktigt har nått halvvägs ännu – det återstår trots allt en match tills dess – men då sommaruppehållet nu har anlänt passar det bra att säga att vi har klarat av hälften. En psykiskt väldigt knäckande första del där segrarna varit lätträknade men förlusterna desto fler. Facit säger 13 poäng fördelat på tre vinster (IK Brage, Landskrona BoIS och Östersunds FK) och fyra oavgjorda (Jönköpings Södra, Gif Sundsvall, Degerfors IF och IFK Värnamo). Resterande sex matcher har alltså resulterat i noll poäng.

Den spelare som varit nyttigast för ÖIS hittills är målvakt Peter Abrahamsson, men stryper man urvalet till utespelarna står Emil Karlsson högst på listan. Nu har ett antal matcher tickat på utan någon målutdelning (det senaste kom mot Degerfors IF) men likväl har han levererat i särklass flest mål i dagens ÖIS. Med sina fem strutar totalt toppar han målligan men även poängligan där både mål och målgivande passningar är medräknade.

Vad som både är oroväckande och anmärkningsvärt i sammanhanget är att Emil Karlsson är enda anfallare i truppen som gjort skäl för sitt namn. Utöver Karlsson själv är Oskar Wallén ensam bland forwardsuppsättningen om att ha gjort mål – och det gjorde han borta mot Landskrona BoIS. Våra anfallare har med andra ord producerat ynka sex mål på mer än det dubbla antalet (14) matcher.

Det här är den fullständiga poängligan för ÖIS 2013:

# Namn Mål Passningar Poängskörd
1 Emil Karlsson 5 0 5 poäng
2 Johan Lundgren 1 3 4 poäng
3 David Leinar 2 0 2 poäng
  Johan Hedman 1 1 2 poäng
  Richard Yarsuvat 0 2 2 poäng
6 Jacob Ericsson 1 0 1 poäng
  Jakob Lindström 1 0 1 poäng
  Oskar Wallén 1 0 1 poäng
  Sebastian Ohlsson 0 1 1 poäng

'Emil Karlsson vårsäsongens viktigaste spelare' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se