Leinar ut, Karlsson in

Endast en match återstår innan det månadslånga uppehållet. ÖIS reser till Skarsjövallen i Ljungskile – dock utan vice lagkaptenen David Leinar som åkte på säsongens tredje varning senast mot IFK Värnamo. Däremot återkommer Emil Karlsson som slipper förlängda reprimander efter sin utvisning i Örebro.

Inte nog med att ÖIS misslyckades att bärga tre poäng mot IFK Värnamo igår, en av lagets bärande spelare – David Leinar – drog även på sig säsongens tredje gula kort efter 82 minuters spel vilket innebär att han tvingas stå över matchen mot Ljungskile kommande söndag.

Till råga på allt fick han varningen genom ett ganska så dråpligt ingripande där han satsade lite för bryskt mot ex-Öisaren Alexander Vrebac halvvägs in på ÖIS planhalva. Läget var till synes under kontroll och därför fanns egentligen ingen anledning till att satsa så hårt. Spekulationerna går väl därför åt hållet att det någonstans i bakhuvudet fanns en tanke med det hela. Efter sommaruppehållet får ÖIS äran att inviga Tele2 Arena i Stockholm – och nu dödade Leinar alla möjligheter till att missa den matchen på grund av avstängning.

Emil finns åter tillgänglig på söndag Foto: Bildbyrån

Vad bättre är är att lagets främste målskytt åter skall finnas tillgänglig från start till helgen. Emil Karlsson, som ju brottades med Samuel Wowoah i Örebro och för det synade det röda kortet en bit in i den andra halvleken, slipper precis som sin slagskämpe ytterligare bestraffning. Det beslutade Disciplinnämnden (DN) några timmar före ÖIS match mot Värnamo på Valhalla under torsdagen.


'Leinar ut, Karlsson in' have 2 comments

  1. 21 juni, 2013 @ 13:30 Lanslarke

    Gött att Emil är tillbaka!

    Med alla respekt Christian, tror jag knappast Leinar hade några avstängningstaktiska tankar i samband med varningen. Jag tror mer att han uppfattade situationen som potentiellt farlig och inte ville släppa värnamoiten.

    Däremot kan man fråga sig vad Oskar tänkte, när han insisterade på att bli varnad. Jag tänkte att han kanske hade förhinder på söndag och ville passa på att nollställa varningskolumnen. Nu ser jag att han bara står på två varningar, så den teorin håller alltså inte. Han kanske helt enkelt bara var korkad?

    Även om man tycker att domaren har fel, kan jag inte förstå vad som blir bättre av att ta en varning. Man brukar tillåtas spontana uttryck efter tveksamma avblåsningar. Det spelrummet fick Oskar idet här fallet också. Felet var att han fortsatte protestera och veva med armarna tills domaren helt enkelt fick nog. Dessutom tycker jag inte frisparken var speciellt konstig heller. Vill man undvika frisparkar i sådana lägen måste man vara försiktig. Oskar är inte försiktig.

    Hur många varningar har vi tagit för protester i år?

    Svara

  2. 21 juni, 2013 @ 17:57 David

    Vinnar konceptet på söndag:
    Abrahamsson
    Bengtsson-Azulay-Rosén-Sahlin
    Ricky-Lindström-Lundgren-Ohlsson
    Wallén-Karlsson

    Ses där!

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se